Zdravm,
chtl bych Vs znal poprosit o pomoc s vbrem, protoe momentn bych si chtl podit takov fotk, kter by "dlal hezk fotky". Ml jsem nkolik kompakt, ale fotky, kter z nich lezly byly hezk jen za idelnho poas, jak se trochu seeilo, tak byly pln umu. Kdy naopak svtilo slunko, tak zase mly fotky vyplen bl fleky. A kad kolem, kdo ml njakou zrcadlovku, tak dlal ndhern fotky.
Obecn bych se nebrnil ani kompaktu (mon i sp naopak), pokud by sploval to, co od foku potebuju (viz n), take pokud by Vs njak napadl, up sem s nm, ale jak km, zatm jsem na dn podn kompakt nenarazil
Pokud mi budete njakou kombinaci zrcadlovka + objektiv radit, uvete prosm i vtu, dv pro, abych se v tom njak zorientoval.
Fotm pleitostn a s fokem bych fotil od fotek z rznch vlet (typicky pohybujc se pedmty), pes fotky z mstnosti z rznch akc, a po krajinky, sem tam na vlet njak barky, prost bych poteboval fotoapart na vechno.
Take co bych od foku (klidn i tlo a objektiv zvl) oekval:
- nzk um
- kvalitn automatiku (nejsem ten typ, co by si chtl s nastavenm deset minut hrt kvli jedn fotce, ale chci aby ty fotky byly zaosten, barevn vyven a tak..)
- rychl nbh a autofocus (tak, abych nemusel ekat deset vtein, ne pstroj zaost a udl snmek. Aby se daly zachytit ty sprvn momenty, na kter lovk chce vzpomnat)
- autofocus ideln na vce bod
- fotoapart by ml zvldnout nkolik snmk za vteinu i se zaostenm, aby bylo mon zachytit pohyb vckrt a nsledn vybrat
- kvalitn stabiliztor (je mi jedno, zda v objektivu nebo v tl, pijde mi, e v lncch je to tak pl napl, co kdo chvl)
- ideln pouze jeden objektiv (co jsem tak vyetl, tak by do mstnosti a na krajinky ml bt spe irokohlej? a s vtm rozsahem; snesl bych i dva, ale radji bych byl za jeden, kterm bych si mohl v ppad poteby nco pithnout)
- integrovan blesk (nebrnm se do budoucna pzen ani externho, ale tahat ho pod sebou..)
- ideln kovov tlo (alu, kemk?), nebo jin odoln zpracovn
- hmotnost ideln do 1000 a 1200g
- rozlien tak, aby z toho la vytisknout A4
- cena co nejni, ideln do 25tis, maximln 35 tis
Plusy:
- GPS modul
- tlo vhodn do vt ruky
- monost rozen (co kdy mne to focen chytne..)
Nevad mi koup tla a objetkivu zvl.
Pedem mnohokrt dkuji za pomoc, a budou njak tipy, skom si je nkam oahat. Kdyby byly jakkoli doplujc otzky, odpovm hned jak budu u internetu.
NB

Odpovdt citac

(pripadny front focus/back focus si mozes v K-7cke lahko korigovat)

Zloky