Svt hardware   Frum   Digimanie   Galerie   TV Freak   Frum Spolenost oXy Online s.r.o.
Zobrazen vsledky: 1 a 5 z 5

Tma: prosba o pomoc s vbrem fotoapartu

1. Nahoru  #1
    Novek
    Registrace
    Sep 2010
    Pspvk
    1
    Reputace
    10

Otzka prosba o pomoc s vbrem fotoapartu

Zdravm,

chtl bych Vs znal poprosit o pomoc s vbrem, protoe momentn bych si chtl podit takov fotk, kter by "dlal hezk fotky". Ml jsem nkolik kompakt, ale fotky, kter z nich lezly byly hezk jen za idelnho poas, jak se trochu seeilo, tak byly pln umu. Kdy naopak svtilo slunko, tak zase mly fotky vyplen bl fleky. A kad kolem, kdo ml njakou zrcadlovku, tak dlal ndhern fotky.

Obecn bych se nebrnil ani kompaktu (mon i sp naopak), pokud by sploval to, co od foku potebuju (viz n), take pokud by Vs njak napadl, up sem s nm, ale jak km, zatm jsem na dn podn kompakt nenarazil

Pokud mi budete njakou kombinaci zrcadlovka + objektiv radit, uvete prosm i vtu, dv pro, abych se v tom njak zorientoval.

Fotm pleitostn a s fokem bych fotil od fotek z rznch vlet (typicky pohybujc se pedmty), pes fotky z mstnosti z rznch akc, a po krajinky, sem tam na vlet njak barky, prost bych poteboval fotoapart na vechno.

Take co bych od foku (klidn i tlo a objektiv zvl᚝) oekval:

- nzk um
    - kvalitn automatiku (nejsem ten typ, co by si chtl s nastavenm deset minut hrt kvli jedn fotce, ale chci aby ty fotky byly zaosten, barevn vyven a tak..)
    - rychl nbh a autofocus (tak, abych nemusel ekat deset vtein, ne pstroj zaost a udl snmek. Aby se daly zachytit ty sprvn momenty, na kter lovk chce vzpomnat)
    - autofocus ideln na vce bod
    - fotoapart by ml zvldnout nkolik snmk za vteinu i se zaostenm, aby bylo mon zachytit pohyb vckrt a nsledn vybrat
    - kvalitn stabiliztor (je mi jedno, zda v objektivu nebo v tl, pijde mi, e v lncch je to tak pl napl, co kdo chvl)
    - ideln pouze jeden objektiv (co jsem tak vyetl, tak by do mstnosti a na krajinky ml bt spe irokohlej? a s vtm rozsahem; snesl bych i dva, ale radji bych byl za jeden, kterm bych si mohl v ppad poteby nco pithnout)
    - integrovan blesk (nebrnm se do budoucna pzen ani externho, ale tahat ho pod sebou..)
    - ideln kovov tlo (alu, kemk?), nebo jin odoln zpracovn
    - hmotnost ideln do 1000 a 1200g
    - rozlien tak, aby z toho la vytisknout A4
    - cena co nejni, ideln do 25tis, maximln 35 tis

Plusy:
    - GPS modul
    - tlo vhodn do vt ruky
    - monost rozen (co kdy mne to focen chytne..)

Nevad mi koup tla a objetkivu zvl᚝.

Pedem mnohokrt dkuji za pomoc, a budou njak tipy, skom si je nkam oahat. Kdyby byly jakkoli doplujc otzky, odpovm hned jak budu u internetu.

NB

2. Nahoru  #2
    Novek
    Registrace
    Sep 2010
    Pspvk
    3
    Reputace
    10

Vchoz Re: prosba o pomoc s vbrem fotoapartu

Ahoj,

kad rada drah, ale za 25 tis. uveden nepod mon nco za tch 35 tis.
    Kovove tlo tak 20.000 a ve (ted vprodej Canon 50D)
    slun objektivy pro normln lidi, jedno jak systm zklak od 15.000,- (nebrat Tamron, Sigma atd.) del sklo tak 20.000,-
    extern blesk Metz 48 tak 5.000,-
    Filtry, branu, kartu stativ atd.

Na to aby byla fotka dobr mus lovk prv pemlet (vtinou) a nastavovat a komponovat. Mus zmknout techniku i mt to i v oku.
    Na automatiku se moc s DSLR nefot.

Ideln jt do bazarovch vc a zjistit co vlastn lovk chce a pak investovat teba do novho.

Slun kovov tlo v tak min 700g objektiv zkladn od 500g a tele tak od 800g a 1000g.

A nejhor je to pak to rozarovn, e ta DSLR blb fot, jene je to vtinou vdy rukama.

3. Nahoru  #3
    Obasn diskutr Avatar uivatele petnek
    Registrace
    Oct 2008
    Pspvk
    75
    Fotografi
    15
    Reputace
    11

Citace Původně odeslno od nibo Zobrazit přspěvek
    Ml jsem nkolik kompakt, ale fotky, kter z nich lezly byly hezk jen za idelnho poas, jak se trochu seeilo, tak byly pln umu. Kdy naopak svtilo slunko, tak zase mly fotky vyplen bl fleky. A kad kolem, kdo ml njakou zrcadlovku, tak dlal ndhern fotky.

Citace Původně odeslno od nibo Zobrazit přspěvek
    - kvalitn automatiku (nejsem ten typ, co by si chtl s nastavenm deset minut hrt kvli jedn fotce, ale chci aby ty fotky byly zaosten, barevn vyven a tak..)
    Nevm jak konkrtn jste nron na fotografie, ale kdy ptelkyn fot s Canonem A590IS na automatick reimy, fotky opravdu nejsou nic extra. Trochu jsem ji zasvtil do poloautomatickch reim (S, A, P), a fotky byli hned o poznn lep. Po porovnn kvalit automatickch reim s poloautomatickmi, se sama rozhodla pro focen v pln manulnm reimu (M) a vsledky jsou jet lep.

Nastavovn vbec nemus bt zdlouhav, u po pr fotkch se nauila kde a jak co rychle navolit a vyfocen rozdlnch scn (osvtlen, barvy, osten) trv zhruba 5s.

Pokud si koupte zrcadlovku a budete fotit v automatickch reimech, degradujete jej kvality. Fotky budou lep ne z kompaktu, ale vyuijete jen mal zlomek ze schopnost a kvalit DSLR.

4. Nahoru  #4
    Novek
    Registrace
    Jun 2010
    Pspvk
    26
    Fotografi
    23
    Reputace
    10

Citace Původně odeslno od Neowo Zobrazit přspěvek
    Ahoj,

kad rada drah, ale za 25 tis. uveden nepod mon nco za tch 35 tis.
    Kovove tlo tak 20.000 a ve (ted vprodej Canon 50D)
    slun objektivy pro normln lidi, jedno jak systm zklak od 15.000,- (nebrat Tamron, Sigma atd.) del sklo tak 20.000,....
    co tak Pentax K-7, co je vodeodolne telo z horcikovej zliatiny za 870eur (cca 21 000 Kc) k tomu Tamron 17-50 2.8 za 300eur (7500Kc), a ma velmi slusny fotak i objektiv...osobne neviem co mas proti Tamron/Sigma ale to je tvoja vec (pripadny front focus/back focus si mozes v K-7cke lahko korigovat)
    Dalsia moznost usetrit 370eur: kupit K-x za 499eur + objektivy
    alebo v pripade nizsich poziadaviek na svetelnost K-7cku v DZ kite s 18-55 a 50-200 WR sklami za 1129eur (28 000 Kc) a mozes s tym fotit aj v dazdi..
    Keby som v tvojej situaci, zobral by som K-7 + Tamron 17-50 a po case dokupil nejaky tele objektiv...
    Alebo pockat na nove modely K-r a K-5
    // P.S. a biele flaky budes mat casto i na zrkadlovke

5. Nahoru  #5
    Novek
    Registrace
    May 2006
    Pspvk
    8
    Reputace
    10

No mojm odporanm by bol Nikon D90..
    M vemi dobr vlastnosti v slabom osvetlen vaka CMOS ipu. To je dobr doplni kit objektvom 18-105 VR, ktor je stabilizovan a prina to dobr vsledky hlavne pri slabom svetle, ke mus by dlh as expozcie a hroz rozmazanie pohybom.
    To by bol dobr zaiatok, ktor je mon rozirova o svetlejie objektvy, lebo telo je na dnen dobu nadasov vo svojej triede.. cena 955 v e-shopoch telo aj s tm objektvom...
    Naposledy upraveno uivatelem buble: 14-09-2010 v 11:57

Informace o tmatu

Users Browsing this Thread

Toto tma momentln prohl 1 uivatel. (0 len a 1 nepihlench)

Pravidla přispvn

• Nemete zakldat nov tmata
  • Nemete pst odpovdi
  • Nemete pipojovat plohy
  • Nemete upravovat sv pspvky
  •