Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 45

Téma: Výběr zdrcadlovky

1. Nahoru  #31

Výchozí Re: Výběr zdrcadlovky

Citace Původně odesláno od Rellik Zobrazit příspěvek
    Tady si můžeš porovnat výstup z D5100 a 600D http://www.cameralabs.com/reviews/Ni..._results.shtml Myslím, že volba pa bude jasná. ;-)
    no tazka volba, hlavne ak moja anglictina nie je na tak dobrej urovni aby som to cele spravne pochopil. Co sa tyka obrazkov tak v jpeg je jasne lepsi Nikon, no v raw az taky velky rozdiel nevidim. Mozno aj preto, ze neviem na co sa mam pozerat(to je rozdiel medzi amaterom a profikom). Trocha vacsi som cakal rozdiel v ISO.

2. Nahoru  #32
    Občasný diskutér Avatar uživatele Gamilena
    Registrace
    Dec 2011
    Fotografií
    74

Citace Původně odesláno od Rellik Zobrazit příspěvek
    Tady si můžeš porovnat výstup z D5100 a 600D http://www.cameralabs.com/reviews/Ni..._results.shtml Myslím, že volba pa bude jasná. ;-)
    Nevím co je jasné ,otázka je jestli ty fotky jsou pravdivé ...
    (bůh ví, čím to bylo vůbec foceno)

3. Nahoru  #33
    Obyvatel Digimanie Avatar uživatele Rellik
    Registrace
    Aug 2009
    Fotografií
    231

Citace Původně odesláno od Gamilena Zobrazit příspěvek
    Nevím co je jasné ,otázka je jestli ty fotky jsou pravdivé ...
    Z vlastní zkušenosti můžu říct, že Nikon v základu má o moc lepší fotky než canon. Já právě kvůli tomuto aspektu sem z canonu přešel na nikon. Navíc i v tom zvyšování ISA jde vidět že canon ztrácí barvu někde od ISA 1600, zatímco nikon si barevnost drží po celém rozsahu. I když ty poslední tři hodnoty moc použitelné nebudou (záleží na velikosti výstupu na papír). A co se týká zmíněného RAW - tak pozor, ty snímky z RAWu nejsou porovnávány s Canonem!
    Ale jak říkám, co si kdo koupí je vyloženě na něm.
    Není nic co by nebylo možné, jen je nutné najít tu správnou cestu.
    http://dv-foto.cz

4. Nahoru  #34
    Občasný diskutér Avatar uživatele Cejpatka
    Registrace
    Oct 2008
    Fotografií
    2

Citace Původně odesláno od Midzi Zobrazit příspěvek
    ...no v raw az taky velky rozdiel nevidim. Mozno aj preto, ze neviem na co sa mam pozerat(to je rozdiel medzi amaterom a profikom). Trocha vacsi som cakal rozdiel v ISO.
    Právě že v RAW je rozdíl také velký. Největší je asi v dynamickém rozsahu, kdy třeba při vytahování "světel ze stínů" u Canonu "vyleze" podstatně více šumu. Viz např. srovnání zde: http://testcams.com/blog/2011/05/03/...dynamic-range/
    RAW snímky si každý, kdo nevěří, může stáhnout a zkusit, co v těch datech opravdu je. Pak při stejném vyvolání lze dosáhnout třeba tohoto výsledku:
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 600DvsD5100.jpg 
Zobrazení: 84 
Velikost: 475.4 KB 
ID: 747  

5. Nahoru  #35

no tak uz chapem, vdaka. Ja som s raw doteraz nerobil aj ked moja 510uz to podporuje, prilis dlho mi ju uklada. Aj to je dovod prechodu na zrkadlo.

6. Nahoru  #36
    Registrace
    Dec 2011
    Fotografií
    74

Záleží ovšem na objektivu... :-D

7. Nahoru  #37
    Registrace
    Aug 2009
    Fotografií
    231

Citace Původně odesláno od Gamilena Zobrazit příspěvek
    Záleží ovšem na objektivu..
    Myslím že šum moc objektivem neovlivníš... ;-)

8. Nahoru  #38
    Registrace
    Dec 2011
    Fotografií
    74

Možná jo, možné ne ,ale kdo dnes fotí víc jak 1600 ISO?Já určitě nééé.
    Nebudeme se hádat,je přece jaro a ať to tady nevypadá jak v poslanecké sněmovně.
    Když tak na jiné téma,třeba kdo má větší piňďoury, jestli Pražáci nebo Brňáci...:-D

9. Nahoru  #39

stim isem se mylis je plno pripadu kdy ho vyuzijes ... fotis pohybujci se lidi ci nejaky objekty ve spatnem osvetleni a razem iso musis sponovat noru obzvlast pri vetsim ohnisku ...dejme tomu treba diskoteky ja je fotim na iso 800 clonu 2,2-2,5 a cas 1/15 stim ze lidi si zamrazim bleskem na slabou intenzitu ....ale idelane bych tam prdnul 6400 a fotil to na cas kolem 1/100 a krasne zachoval osvetleni ... treba tu https://www.facebook.com/photo.php?f...e=1&permPage=1 tady by to pouziti blesku pekne znicilo takze jen sroubovat iso

jiste iso neni hlavni parametr pri vyberu fotaku ale hodi se nedavno sem mel moznost vyzkouset D4 a moc si dovolit jit s isem nahorum bez vyrazne ztraty kvality se hodi. a pri nejvysim isu to porad bylo dobry pro tisk do a4 a to udelate ze tmy krasne osvetlenou fotografii i z ruky

10. Nahoru  #40
    Registrace
    Aug 2009
    Fotografií
    231

Ono taky záleží na tom jaké z toho pak budou fotografie. Pro klasický rozměr 10x15cm není problém fotit na iso i maximální, na tom malém rozměru to nepůjde skoro poznat. Já na tyto "malé" fotky kolikrát fotím i na ISO 2500 a na fotce není žádný šum...
    Ale to už jme u jiné debaty, která nemá moc souvislost s původním dotazem... Takže hawk!

11. Nahoru  #41

tak tedy položím dotaz i sem... hodlám si koupit zrcadlovku, mám doma na focení (né můj) canon eos 30D a fotky z něj se mi líbí, ale chtěl bych si pořídit něco svého, na úrovni té 30D, po konzultaci tady s Relikem v jiném topicu jsem došel asi k takovéhlemu závěru z čeho vybírat, ale samozřejmě si nechám rád poradit nerad bych koupil a litoval...

1. Nikon D90
    2. Nikon D7000
    3. Nikon D5100
    4. něco jiného??...

Teď něco málo k mým pocitům z foťáků, nikon D90 popravdě se mi zamlouvá z nich nejvíc, jednoduché ovládání, display i nahoře (jako to má ten canon, je to přehledné) má motorek na ostření zabudovaný (oproti třeba tomu D5100), píšu to ikdyž doma objektivy zatím nemám... ale stejně mi to přijde praktičtější, ALE je to přecijenom starší model foťáku, to je jediné co mě trošku odrazuje od koupě nového "starého" modelu... dál ten D7000, měl bych na tělo, možná i se základním objektivem v setu co jsem koukal že občas bývají... rozpočtově se samozřejmě přikláním k tomu D90... u D5100 je pěkné to HD video, které bych beztak skoro nepoužil, nová technologie, ale zase, nemá motorek na ostření, co jsem četl i chatrnější konstrukce oproti D90 dál nevím ani co bych napsal...

teď dotaz, co byste mi doporučili? popřípadě proč? nebo možná něco uplně jiného? jde mi o focení opravdu všeho, časem budou peníze i na objektivy, tak bych něco dokoupil... chci kvalitní foťák co vydrží pár let beze změny/nutnosti výměny...

12. Nahoru  #42

4. A co Pentax K5? Taky řeším podobný problém a zatím mi tento vychází jako nejlepší volba.

13. Nahoru  #43

vybral bych 2. D7000 ma skoro stejne ovladani jak D90 a stejny cip jak D5100 (do ktere bych osobne nesel kvuli jejimu ovladani a napohmat dosti neprjemne plastovosti) + narozdil d7000 ma lepsi aufofokus a vetsi hledacek + jeste by se urcite neco naslo.
    d7000 s objektivem 18-105 stoji ted 30000 coz neni vubec malo ...kdyz koupis jen telo a knemu nejaky bazarovy 18-55mm bez vr ktery se pohybuje 1500-2000 tak sice usetris 3-3500 ale nepripada mi ta castka adekvatni k univerzalnosti 18-105.
    d90 je urcite velmi dobry fotatak ale uz je zastaraly nebyt prirodnich nestesti co postili nikon v posledni dobe tak se uz nejaky cas asi neprodava nebo minimalne nevyrabi. ale to neznamena ze by ti nemohl vydrzet nekolik let s 12mpx krasne tisknes na A3 (jen nesmis moc orezavat) a iso prijatelne do 800-1600 coz na vetsinu veci staci zalezi jaky sou pozadavky jinak popremyslel jesli jej koupit novy nebo v bazaru

Jinak jak pise Kanape ten pentax k5 by byl zajimava volba kvalitou tela je na urovni D7000 ale je levnejsi + ma stabilizaci v tele a s zakladnim objektivem 18-55WR muzes fotit i v desti a prachu horsi je to unej jen s objetivy ma mensi nabidku nez Nikon a Canon zde to vsak dohani aternativni vyrobci ktery hodne lidi voli k tomuhle telu

tak sem ti asi moc nepomohl s v vyberem ale snad dal namety k premysleni asopn

jinak tu zajimavy inzerat na 18-55 s vr http://paladix.cz/bazar/index.php?adid=197744

14. Nahoru  #44

Ať nezakládám nové téma, dám to zde.

Dobrý den, nejprve chci poděkovat za výborné recenze zdejšího webu, který pravidelně navštěvuji a rozhodl jsem se k registraci.
    Řeším problém, čím nahradit EOS 1000d + Tamron 17-50 2,8 + Canon 50 1,8 + Metz 36 AF-5. Fotím hlavně archikteturu, přírodu, památky. Hodil by se mi 1)vyšší dynamický rozsah 2)nastavitelné a vypnutelné odšumování jpegu, protože 1000d i s vypnutým odšumem odšumuje, raw je ostřejší ale na ISO 800-1600 už dost šumí, 3) kvalitní výstup na vyšších citlivostech (počítám s použitím stabilizace, takže ISO 800-1600 stačí), 4)kvalitní výstup do jpegu (větší fotky než A4 zatím netisknu), raw je pro mě podružný 5) spolehlivé měření expozice, kterou musím nyní velmi často hlídat (tendenc k přepalům) a většinou musím mít 1-2/3 do mínusu.

Nejvíce mne zaujal Olympus OM-D 12-50, univerzální, skvěle zpracovaný, kompaktní, výborný velký EVF, výklopný display, cena odpovídá kvalitě a je zatím pro mě vyšší. Nikon d5100 s 18-105VR výborný 16Mpix chip, univerzální rozsah, korekce vad objektivu přímo v jpg, rovněž výklopný display, ale větší rozměry a malý hledáček, myslím že má skvělý poměr výkon/cena. No nebo něco z bezrcadlovek, Olympus e-pl3, parádně malý, ale chybí mu grip zepředu, výklopný display se hodí na "nenápadnější" focení, ale trochu mám obavu z chipu, na seťák se dá pořídit navíc širokoúhlá předsádka, široký výběr objektivů. e-p3 se drží daleko líp, ale nevím proč nemá výklopný display, nepřijde mi rozdíl v ceně adekvátní. Sony Nex-5N, skvělý chip, HDR, panorama, ale objektiv nic moc, podobně nová A57. Video ani teleobjektivy zatím nepotřebuji. Cenově optimálně do 20000Kč. Výše popsanou sestavu chci prodat, pokud by byl zde od někoho zájem, může se ozvat.

15. Nahoru  #45
    Občasný diskutér Avatar uživatele Cejpatka
    Registrace
    Oct 2008
    Fotografií
    2

Nejprve bych si ujasnil, jestli chceš zrcadlovku nebo ne. Podobné dilema jsem měl před více než rokem a skončil jsem nakonec u D5100 + 18-105 VR a až na nějaké drobnosti (ty se ale najdou i jinde) si nestěžuji. V merku byly ještě Sony A55 nebo Panasonic G, GH (ten už ale byl dost nad limit). Také mě zaráží to, jak píšeš, že "raw je podružný". Podle mě teprve zpracování dat v RAW editoru umožní získat z foťáku maximum - jak DR, tak kvalitní zpracování šumu při vysokých ISO, nemluvě o doladění barev, vyvážení bílé, korekci expozice nebo vady objektivu atd. Jistě, s novější sestavou, ať už bude jakákoliv, si určitě více či méně pomůžeš - ale pokud by jsi se spoléhal pouze na JPG, nebude rozdíl tak výrazný.

Nevím, jak u ostatních zmíněných fotoaparátů, ale např. ohledně výstupu do JPG se to má konkrétně u zmiňovaného Nikonu D5100 takto: do JPG vypnout odšumování jde, ale při vysokých citlivostech (nad ISO 3200 ) se stejně v JPG automaticky v malé míře aktivuje (ničemu to ale neva) - vypnout jde v RAW. Automaticky je korigována aberace, zkreslení jde volitelně zapnout/vypnout, vinětaci (u 18-105 jen na max.ohnisku) je nutné řešit až v RAWu. Active D-Lighting docela dobře funguje na zvýšení DR, ALE teprve a jedině z RAWu se dá získat ještě lepší výsledek - viz příloha.

K bezzrcadlovkám - osobně se mi většina z nich strašně blbě drží i ovládá. Např. nedávno jsem v jednom nejmenovaném obchodě zkoušel snad všechny, co jsou na trhu. I když mám malé ruce, tak stále jedině Panasonic GH2 je pro mě díky gripu ucházející, ale zase ten snímač jaksi zaostává (hlavně DR). Kdybych si měl nějaké bezzrcátko vybrat, tak by to muselo mít ostření Nikonu 1, snímač z Fuji X-Pro1 a výběr skel z m4/3. Jo a ty EVF hledáčky - lepší nějaký než žádný, ale ani ty dnešní top (Nex7, A77/65) stále nemají na přímý pohled lidským okem na scénu (rychlost, DR). Takže z tohoto hlediska by to chtělo aspoň nějakou dokonalou kombinaci optického a elektronického (viz hybridní hledáček ve Fuji X100, X-Pro1).
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: RAWvsJPG.jpg 
Zobrazení: 74 
Velikost: 286.9 KB 
ID: 764

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)

Záložky

Pravidla přispívání