Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Nikon D90 - možnost dohrání češtiny

1. Nahoru  #1

Výchozí Nikon D90 - možnost dohrání češtiny

Zdravím,

přemýšlím o zrcadlovce Nikon D90 a kvůli tomu bych se chtěl zeptat, zda-li se někomu podařilo dodatečně dohrát české menu a české uživatelské prostředí do tohoto přístroje, např. stažením češtiny z internetu a doinstalování jako další jazykové verze firmwaru apod.

Děkuji.

2. Nahoru  #2
    Obyvatel Digimanie Avatar uživatele Rellik
    Registrace
    Aug 2009
    Fotografií
    231

Výchozí Re: Nikon D90 - možnost dohrání češtiny

Nahraní češtiny není vůbec třeba. Po prvotním jednoduchém nastavení v menu podle velmi obsáhlého českého návodu v knížce sem za celý rok do menu v podstatě ani nešel. Všechno nastavení pro focení se děje různými tlačítky na povrchu fotoaparátu.
    V podstatě jediné věci, které sem nastavil, byly - vypnutí funkce D-Lighting, vypnutí funkce redukce šumu a vytvoření jednoho profilu pro focení (není nutné). Další nastavení není v podstatě třeba. Maximálně hodiny a datum... Takže toho, že fotoaparát nemá české menu bych se vůbec nebál...

3. Nahoru  #3

Díky za Vaší reakci, ale nedostal jsem odpověď na to, na co se ptám. Někdo třeba do nastavení foťáku nevleze za celou dobu jeho užívání, ale pokud půjde o mě, co kdybych potřeboval něco přenastavit v terénu? Tam nebude čas hledat v obsáhlém návodu. Proto se na ty zkušenosti s dodatečným dohráním češtiny do Nikonu D90 ptám.

4. Nahoru  #4
    Redaktor Digimanie Avatar uživatele Milan Šurkala
    Registrace
    May 2006
    Fotografií
    31

Pokud se nepletu, zadna cestina pro D90 neexistuje, ale mohu se mylit. Vidim to dost blede.

5. Nahoru  #5
    Obyvatel Digimanie Avatar uživatele Rellik
    Registrace
    Aug 2009
    Fotografií
    231

Citace Původně odesláno od vojtechmakal Zobrazit příspěvek
    Díky za Vaší reakci, ale nedostal jsem odpověď na to, na co se ptám. Někdo třeba do nastavení foťáku nevleze za celou dobu jeho užívání, ale pokud půjde o mě, co kdybych potřeboval něco přenastavit v terénu? Tam nebude čas hledat v obsáhlém návodu. Proto se na ty zkušenosti s dodatečným dohráním češtiny do Nikonu D90 ptám.
    OK. Popravdě sem taky bádal nad dohráním češtiny. Po dlouhém hledání a pročítání fór sem zjistil, že hledám zbytečně. Jediné co sem našel byl nový firmware. Nicméně po zjištění verze ve fotoaparátu jsem zjistil, že je to ten samý a je vhodný pouze pro aparáty ze začátku výroby. V posledních kusech už byl tento nový firmware přímo ve fotoaparátech. Čeština pro D90 neexistuje.
    Nicméně si nemyslím, že by nastal v terénu takový okamžik, kdy by bylo potřeba něco nastavovat v menu. Jak říkám, veškeré hlavní nastavení - ISO, čas, clona, režim měření, vyvážení bílé, sériové snímání, sledování objektu při focení, výběr ostřícího bodu, kompenzace expozice, výkon blesku, kvalita snímků , bracketing, jde nastavit přímo na těle fotoaparátu + je tam jedno tlačítko programovatelné, na které sem si dal výběr ostření (3D, celoplošné, jednobodové)
    Takže mě opravdu nenapadá situace kdy bych musel kvůli něčemu jít do menu fotoaparátu. A to fotím při různých změnách scény (uvnitř budovy s přechodem ven, žárovkové světlo smíchané s halogenem i zářivkou dohromady... atd.)
    No nicméně rozhodnutí o výběru tohoto fotoaparátu je na Vás...

6. Nahoru  #6

Pokud tak bazíruješ na češtině v menu, tak sis neměl D90 vůbec kupovat. Nástupcem je D7000, kde již čeština je. Takže prodat D90 a koupit D7000, to je jediná rada k češtině.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)

Podobná témata

1. Možnost doplňovat recenze vlastními fotkami
    Od Karel Polívka v sekci Provoz GALERIE
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 29-07-2010, 09:04
  2. Možnost smazání vlastní fotografie
    Od RTeo v sekci Provoz GALERIE
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 10-01-2009, 14:15

Záložky

Pravidla přispívání