Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 21 z 21

Téma: Objektiv se zoomem

1. Nahoru  #16
    Občasný diskutér Avatar uživatele Pavel Olivík
    Registrace
    Sep 2010
    Fotografií
    11

Výchozí Re: Objektiv se zoomem

Tak já jsem se s těmito objektivy ještě nesetkal,neměl jsem možnost je ani otestovat,takže nemůžu hodnotit...Něco na tom asi bude,ale myslím si,že ty ceny jsou dle mého dost přehnané...Když člověk fotí amatérsky,tak se k těmto objektivům málokdy dostane...Takže je mi to celkem fuč...

Fotím s tím co mám a to mi stačí...

2. Nahoru  #17

Díky za odpovědi. Chtěl jsem ty zoom-y na nějaké ty hmyzáky(motýli a vážky),ale zaráží mně teď ty názory a zkušenosti s těma L-kama...

3. Nahoru  #18
    Redaktor Digimanie Avatar uživatele Milan Šurkala
    Registrace
    May 2006
    Fotografií
    31

Neber to tak, že Lka jsou špatná. Jediné, co jsem tím chtěl říci, je to, že vždy musíš posuzovat konkrétní model a je jedno, zda je to Lko, není, zda to vyrobila nějaká podřadná značka nebo naopak věhlasná. Přisuzovat celé řadě nějaké vlastnosti je prostě pitomost. Koupí nějakého "nepovedeného" modelu této řady si můžeš přivodit extra zklamání stejně jako neznalým zavržením "nezavedené" značky se můžeš připravit o velice pěkný produkt. Já jsem z desítek Lkových objektivů měl tu čest se dvěma a na adresu těchto dvou jen mohu říci, že kromě ceny vážně netuším, co na nich bylo "Lkového". Tím ale rozhodně neshazuji celou L řadu, to bych si nikdy nedovolil. Jen chci podotknout, že koupí L objektivu nemáš v žádném případě zaručenu vysokou kvalitu (spíše jen pravděpodobnost).

4. Nahoru  #19
    Občasný diskutér Avatar uživatele Flayer
    Registrace
    Feb 2011
    Fotografií
    14

Osobně si myslím že koupí 70-200mm f/4 L USM nic nezkazíš. Na APS-C je to ohnisko dostačující, kresba je na F4 skvělá. Fotil jsem s ním, když jsme měl pujčenou 400D a je to parádní objektiv jak rychlostí AF tak i opticky a mechanicky, za tu cenu se vyplatí. Bohužel nemůžu porovnat s 70-300, který nikdo ze známých v okolí nemá. Je škoda, že podobná varianta od Nikonu a Tokiny vyjde až tenhle rok, což je pro mě už trochu pozdě Jinak ohledně focení makro, hmyzu a podobných breberek doporučuji články od Ladislava Snovického (již jsem to sem jednou psal), ve FotoVideo z minulého roku byl asi 4 stránkový článek o focení u vody, konkrétně vážky. Podívám se ti po něm a v případě zájmu ti ho můžu naskenovat.

EDIT: Hned první odkaz: http://www.scheufler.cz/cs-CZ/files/3439/Makro%20OK.pdf

5. Nahoru  #20

tak to je fain,díky ještě jednou za rady a konstruktivní reakce. Makro mi baví,akorát na něj ještě nejsem moc vybavenej...Mám vlastně jen tu sigmu-50mm.

6. Nahoru  #21

Palec nahoru Re: Objektiv se zoomem

Tak jsem nakonec koupil zoom-canon ef 55-250mm is ll. Včera jsem byl u rybníčků a vyzkoušel jsem ho na nějakých těch šidélkách.L-kový oběktiv to samo není,ale za tu cenu to zas tak strašné není. Docela mi příjemě překvapil.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)

Podobná témata

1. kompakt s manualnim zoomem
    Od holashh v sekci Fotoaparáty s EVF
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 02-12-2011, 10:13
  2. objektiv se zoomem pro canon
    Od axetom v sekci Objektivy
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-04-2011, 12:57
  3. Kompakty: Výběr kompaktu s velkým zoomem
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1