Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Makro kompakt do 5000,-

Hybridní zobrazení

1. Nahoru  #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Fotografií
    4

Výchozí Makro kompakt do 5000,-

Dobrý den!

Kamarádka se na mě obrátila se žádostí o radu. Hodně to spěchá a tak se já obracím sem.
    Potřebuje kompakt s co nejkvalitnějším makrem, prý alespoň od 5 cm. Odkázal jsem jí na recenzi Canonu A800 zde, ale to jí nepříjde dost nóbl (ženská... ) a navíc to nechce na tužkovky.
    A že prý její matka má Sony W330, který je naprosto úžasný, protože dělá úplně všechno sám (pozná, že se bude fotit makro, obličej, krajina...) a umí česky. Měl by někdo nějaký nápad?

2. Nahoru  #2
    Redaktor Digimanie Avatar uživatele Milan Šurkala
    Registrace
    May 2006
    Fotografií
    31

Výchozí Re: Makro kompakt do 5000,-

http://www.digimanie.cz/doporucene-f...en-2012/4456-2 (napr. to Casio ZR100 ma skvele makro). Jinak centimetry jsou nepodstatny udaj. Fotak, ktery ma makro od 20 cm muze mit drtive lepsi makro nez fotak, ktery foti z centimetru. Zalezi na ohnisku, na kterem tuto vzdalenost dosahuje. Napr. to Casio se musi trochu zazoomovat, aby dosahlo nejvetsiho zvetseni.

3. Nahoru  #3
    Registrace
    Jan 2008
    Fotografií
    4

Díky za reakci!
    Vím, že centimetry nic neznamenají. Proto mi šlo o praktickou zkušenost s focením makra .
    Doporučené fotoaparáty jsem samozřejmě zhruba prošel, ale koukal jsem hlavně na cenu a tenhle (Casio ZR100) trochu přes. Je ale pravda, že jsem ho někde jinde zahlédl v souvislosti se zmínkou o makru. Mám tak trochu despekt vůči Casiu kvůli v minulosti propagované stabilizaci, která byla většinou pouze digitální. A ani tady, ač je už mechanická, zrovna neexceluje...
    Ale pokud to makro funguje takhle dobře, navrhnu jí to a uvidím...
    BTW, má smysl uvažovat o nějakém tom Sony? (když už to má tolik fíčur? ) Předpokládám, že W690 je nástupcem té W330...

4. Nahoru  #4
    Registrace
    May 2006
    Fotografií
    31

Problémem W690 je ale to, že makro je tam spíše jen průměrné (není špatné, ale je mnoho lepších přístrojů).

5. Nahoru  #5
    Registrace
    Jan 2008
    Fotografií
    4

A mělo by smysl jí přemlouvat na ten dnes recenzovaný BenQ GH700, když toho vydrží tolik na tužkovky?

6. Nahoru  #6
    Registrace
    May 2006
    Fotografií
    31

No, pokud je makro prioritou, tak proc ne :-) Potiz je ale v tom, ze ta automatika je tam obcas takova vselijaka, takze mozna bych zvazil vychozi model, a to Nikon Coolpix L120. Pripadne kdyz se nauci jednou za cas nastavit vyvazeni bile, tak ano, GH700 bude velmi zajimavy pristroj.

7. Nahoru  #7
    Registrace
    Jan 2008
    Fotografií
    4

Ten Nikon mi příjde nejzajímavější. Přeci jen, je to Nikon... Navíc, kamarádka už na Li-Ionu tolik netrvá. Tak jsem jí poslal, ať si to jde někam vyzkoušet.
    Díky za typy!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)

Podobná témata

1. Kvalitní kompakt kolem 5000
    Od robertk v sekci Kompakty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-10-2011, 10:43
  2. kompakt - max. 5000 Kč
    Od smic v sekci Kompakty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-01-2011, 14:30
  3. Kompakt do 5000
    Od kaona v sekci Kompakty
    Reakcí: 3