zdravím,
obracím se tu na vás s prosbou o radu při výběru nového foťáku. Nyní mám Panasonic DMC-FZ38 a jsem s ním celkově spokojená, ale už dlouho přemýšlím o koupi zrcadlovky, jelikož mi při focení makra vadí "malé rozmazání pozadí". Fotím převážně přírodu, makro, sem tam nějakou tu rodinou oslavu, ale chtěla bych se focení věnovat víc. Už jsem přečetla nespočet recenzí a diskuzí a příjde mi, že čím víc jich čtu tím méně jsem rozhodnutá a všechny informace se o jednotlivých foťácích se mi slívají. Zajímalo by mě jakou výhodu mají zrcadlovky oproti kompaktům s výměnným objektivem. A je focení přes hledáček opravdu tak "nutné". FZ38 má hledáček sice elektronický ale já jsem ho nikdy nepoužila. Nebo je to jen o zvyku. Ráda bych vás poprosila o tipy na vhodné foťáky. Rozpočet mám tak kolem 20.tis. i s objektivem. V objektivech se bohužel vůbec nevyznám, tak kdybyste mi také doporučily.
Z foťáků jsem tak přemýšlela nad canon 600D, canon 1100D, nikon D5100, samsung NX11, nebo opět panasonic např. G3 a podobně. Ale samozřejmě vřele uvítám jiné návrhy.
Předem děkuji za rady.

Odpovědět citací

Záložky