Zdravím, měl bych dotaz, jestli se začátečníkovi oplatí koupit si první zrcadlovku viz. titulek(Nikon D3000 za 6990kč-tvrdí že je v balení i objektiv AF-S 18-55). Zajímalo by mě jestli je to vhodný model pro začátečníka přecházejícího z kompaktu...nepotřebuju fullHD video, jde čistě jen o fotky!!!Taky by mě zajímalo jak "kvalitní" fotky z toho lezou(ve spojení s tím jmenovaným objektivem)...protože co jsem mohl na vlastní kůži vidět výstup z "kvalitních" kompaktů resp. ultrazoomů(Fuji HS10/20. Canon SX10,Panasonic FZ50), tak mi přijde že jsou fotky míň prokreslené a míň ostré :-( Taky mi přijde že ty UZ "dlouho ostří" resp. trvá dýl než je zdrávo-od zmáčknutí spouště po zaostření a "cvaknutí" závěrky...Byl by výstup z této zrcadlovaky lepší? Jednalo by se taky o běžné focení - oslavy, narozeniny, kalby, dovolené, občas koncerty či sportovní akce(taky bych uvítal focení do RAWu).
Nebo byste radši doporučili Canon 1100D s podobným objektivem - 18-55 IS II(půjdou na toto dát filtry pr.58 - to asi jo, ale jestli tam nebude omezení v objektivu)?
Díky za reakce a odpovědi ;-)

Odpovědět citací

Záložky