Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně   Fórum Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 6 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 90

Téma: Canon G 12

1. Nahoru  #16

Výchozí Re: Canon G 12

Tak po otestování G 10 jsem zjistila že fotky jsou lepší než z Ixusu, o tom není pochyb, zvlášť při focení na auto je to velký rozdíl...to by využil zvlášť manžel, ten totiž fotí jen na auto a nastavovat se mu nic nechce. Horší už jsou fotky při hořším světle, večer nebo v interiéru při slabším osvětlení...takže teď babo raď...myslíte že u G 12 bude znát dolů těch 5MGP na šumu?? Stále je mi nejvíce sympatická....nevím proč ale Canon mi pořád leží nejvíc v srdci...

2. Nahoru  #17

A ještě se zeptám na značku Nikon, co nabízejí v této kategorii jako G 12?? Našla jsem Nikon CoolPix p7100. Jaký máte názor na tento foťák?? Jsem už z toho docela znavená, nechci udělat zase chybu a za pár dní toho litovat.... :-((

3. Nahoru  #18
    Obyvatel Digimanie Avatar uživatele Sakini
    Registrace
    Jul 2012
    Fotografií
    26

Pochopitelné... P7100 a G12 jsou si poměrně blízko koncepcí a schopnostmi, i parametry jsou dost podobné (o vzhledu nemluvě, tam jdou ruku v ruce). To snížení rozlišení u G12 určitě pomohlo, nový senzor se zlepšil, což hlásí nejeden uživatel G12. Já osobně dlouhodobě jedu na Nikon (ale určitě neodmítám ostatní značky) a dost jsem tuhle dvojici zkoumal, když jsem se zajímal o "pro" kompakty. Oba dělají na běžná ISO líbivé obrázky, a oba mají podobné schopnosti, ale uznávám že G12 působí lépe. Může to být čistě subjektivní, ale jakoby u Nikonu šum nastupoval o něco dřív (ten neustálý vizuální pocit z testování mě přesvědčil nekupovat ho, proti zrcadlovce to pro mě nebylo dost dobré). A barevné podání se mi u Canonu taky líbí víc (cvičené oko to u testovacích fotek vedle sebe uvidí, určitý rozdíl tam je). Mám kompletní výbavu Nikon, a P7100 je hodně dobrý, ale z těchle dvou bych si vybral Canon (pokud bych tedy vůbec chtěl kompakt). Jako druhý foťák k zrcadlovce je ok, pokud to tedy nebude bezzrcadlo ;-). A to se za těch jedenáct tisíc dá taky koupit slušné...

4. Nahoru  #19

Tak asi tu G 12 nakonec koupím, nevím který jiný bych vzala místo tohoto.....škoda že si člověk nemůže vzít tak pět foťáků na dva dny a ten nejlepší si nechat a zbytek vrátit :-)) ale stále mám takový pocit že udělám zase chybu a za pár dní budu zase zklamaná...jako s tím Ixusem.

5. Nahoru  #20
    Registrace
    Jul 2012
    Fotografií
    26

Kdyžtak dej vědět, jak to dopadlo. Takové testování by byl ideál, ale holt musíme skákat do vody rovnýma nohama, to by člověk jinak nic nekoupil.

6. Nahoru  #21
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2011
    Fotografií
    42

musím potvrdit, že pancake 30mm se fakt nesundává, taky na 20mpix čipu jdou dělat výřezy úplně krásně. Na paladixu teď někdo prodává celý set včetně té palačinky, vše ještě dlouho v záruce. Co je ale naprostá pecka, tak to je tato nabídka:http://www.ebay.co.uk/itm/SAMSUNG-NX...&_qi=RTM687477

7. Nahoru  #22

tak jsem si G12 byla včera v obchodě odzkoušet...jsem ale stále nerozhodlá, fotky jsou dobré ale přeci jen nejsou velmi dobré...tak fakt nevím...velice moc mi ho ale doporučovali že je to teď asi nejlepší kompakt co bych mohla koupit. Kamarád byl u nás a ten má Panasonic Lumix DMC-GF1 a fotky se mi velice líbily, něco takového bych si představovala. Jen se mi nelíbí ty výměné objektivy, jak už jsem psala výše mám zrcadlovku takže tento Panasonic je už myslím si zbytečný...ale z těch fotek jsem byla unešená....takže mám teď zase brouka v hlavě protože jsem chtěla G12 už příští týden koupit. Je možné aby fotky z těchto kompaktů byly lepší než z G 12??? Jaký by byl k tomu Panasonicu universální objektiv abych nemusela dokupovat žádné jiné a měla jen jeden na vše??

8. Nahoru  #23
    Registrace
    Jul 2012
    Fotografií
    26

Citace Původně odesláno od Kessy Zobrazit příspěvek
    Jaký by byl k tomu Panasonicu universální objektiv abych nemusela dokupovat žádné jiné a měla jen jeden na vše??
    To je právě to dilema... Nejlevnější univerzální objektiv 14-140, který by ti všechno pokryl, je za dvacet tisíc. Všechno levnější je jen v určité části rozsahu, a bez dvou objektivů se neobejdeš. Hodně lidí používá jako univerzální 20 mm pancake, ale ti určitě nefotí na větší vzdálenost - to je jen na hodně široko nebo blízko, zřejmě nic pro tebe.
    G12 není nejlepší dostupný, jen nejlepší běžně dostupný. Kvalitou fotek prostě nemůže CSC konkurovat, to je to dilema. Buď větší univerzálnost, nebo lepší fotky.
    Je tu ještě jedna možnost mezi kompakty, ale dost mezní a specifická - Fuji X10. Uživatelé si ji chválí, ale má své mouchy. Kvalita snímků má být o něco lepší než u G12, ne super lepší, ale znatelně. Ovšem vyskytly se různé technologické potíže a je to s touhle Fujinou složitější...
    Ovšem pokud jsi už ochutnala CSC, budou ti asi kompakty malé.

9. Nahoru  #24
    Redaktor Digimanie Avatar uživatele Milan Šurkala
    Registrace
    May 2006
    Fotografií
    31

Jak tu už bylo několikrát řečeno, jediný univerzální a malý objektiv pro GF je 14-42mm powerzoom. Ten je docela maličký a nabídne 3x zoom. Vše ostatní buď zoom nemá vůbec nebo je to už moc velké a proti zrcadlovce si moc nepomůžeš. Absence zoomu ale vůbec nemusí vadit, osobně by mi 20mm F1,7 pancake stačil skoro na vše :-) Na většinu fotoaparátů tu máš recenze, takže se stačí podívat na fotografie z Canonu G12 i z Micro 4/3 fotoaparátů Panasonicu (GF1, G1, G2, G3,..., ty 12MPx modely fotí všechny zhruba stejně, takže je jedno, zda se díváš na fotky z GF1 nebo G2, 16MPx je o něco lepší, powerzoom jako takový jsem ale netestoval)

Jinak z profi kompaktů bych doporučil se mrknout na Sony Cbyer-shot RX100 a Fujifilm X10, ty by se mohly hodně líbit ;-)

10. Nahoru  #25
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Fotografií
    152

Jak se to s tou univerzálností vezme, 14-42mm nemá zas tak moc velký zoom, byť většinou stačí a díky cloně se moc nehodí do tmy (profikompakty mají zpravidla menší clonové číslo, ale rozdíl v kvalitě nedokážu posoudit) a nedá se s tím vyfotit ani moc dobré makro. Nicméně na dovolené a výlety to nutně zas takové omezení není. Jen si myslím, že objektiv profikompaktu bude univerzálnější.
    Já měl prvně 20mm/f1,7 a ten je fakt super, na absenci zoomu se dá zvyknout, protože šířka záběru je na 75% situací tak akorát (narozdíl od těch 14mm ze kterých je většinou lepší zazoomovat). Pravděpodobně v těch 75% případů překoná nejen kompakt, ale i APSC zrcadlovku se setovým objektivem. Pokud bych se měl vybrat jeden objektiv, tak tento. Jenže na 25% situací se nehodí, takže venku za dobrého počasí ho nakonec skoro vůbec nepoužívám.

Ve tvém případě bych ale taky nevěděl, asi bych se podíval na Canon G12 / Panasonic LX5/LX7 /Sony RX100 a nevím jak je na tom Nikon J1.

Doufám, že to co jsem napsal v tuhle noční dobu dává aspoň trochu smysl

11. Nahoru  #26

je to opravdu dilema ale vidím to asi přeci jenom na G 12, ty objektivy u Panasonicu mne odrazují...a se značkou Sony nemám vůbec žádné zkušenosti.

12. Nahoru  #27

Jaký to má smysl pořizovat k zrcadlu další cihlu? Ta G12 není zrovna skladná. Ještě bych to zvážil.

13. Nahoru  #28

vždyť to není zase taková cihla. Mi naprosto vyhovuje v porovnání se zrcadlovkou. Do kabelky se v pohodě vejde a ještě se tam vejde i zpoustu jiných věcí :-) Menší foťák nepotřebuji. Po kapsách jsem foťáky nikdy nenosila takže do mé kabelky ideální velikost...

14. Nahoru  #29

no je to taková zrcadlovka bez velkého objektivu :-)

15. Nahoru  #30

Ok. Asi už to po letech vidím jinak.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)

Záložky

Pravidla přispívání