škoda toho pro mě moc limitujícího rozlišenítím že fotím a mám i nafoceno dost fotek mobilem,ty ale upravuji do menšího rozlišení kvůli kvalitě ale i velikosti,max. 1024
škoda toho pro mě moc limitujícího rozlišenítím že fotím a mám i nafoceno dost fotek mobilem,ty ale upravuji do menšího rozlišení kvůli kvalitě ale i velikosti,max. 1024
Staláku, ořez nebo zmenšení stran není fotomontáž. Tohle berou ve všech fotosoutěžích. Jen nezapomeň nechat exif při ukládání.![]()
Preci nebudou sbirat fotografie v malem rozliseni, kdyz je, dle "licence", budou moci libovolne pouzivat...
Chtel jsem se ucastnit, ale tohle je na me moc:
...
8.6.3 – Účastí ve FotoVýzvě uděluje účastník Pořadatelům souhlas s úpravami a užitím Díla pro marketingové účely spojené s propagací jeho aktivit a / nebo obchodní účely s těmito aktivitami spojenými, a to zdarma, neomezeně časem i teritoriem.
...
Naposledy upraveno uživatelem PavelR2: 03-02-2010 v 12:27
PavelR2 - naprosto s tebou souhlasím. Bohužel![]()
Ta soutěž mi přijde, že je vyloženě cílená přesně na výše zmíněné dva příspěvky a dělaná pro ty, co nečtou pravidla.
Vsech soutezi, kde jsem se ucastnil, tak takovato podminka nebyla (jednalo se pouze o zverejneni v ramci souteze a v jednom tiskovem materialu a uz vubec tam nebylo, ze by nekdo fotky mohl upravovat) a pro prezentaci na webu nikdo nechtel rozliseni 1600px.
Takze je na kazdem, jestli se mu to pravidlo zda normalni a prijme ho a nebo neprijatelne a souteze se nezucastni...
Nevím, jakých soutěží jste se účastnil (a je samozřejmě možné, že jejich pravidla byla v tomto ohledu hodně odlišná). Na ukázku přidávám pár výňatků z pravidel jiných fotosoutěží:
Fotografická soutěž „Vyfoť Tři pruhy v přírodě“ o outdoorové vybavení adidas
Soutěžní fotografie musí být o minimálním rozlišení 3,1 Megapixelu = 2048x1536 bodu
Zasláním fotografie do soutěže poskytuje soutěžící společnosti adidas ČR s.r.o. oprávnění ke zveřejnění a bezplatnému užití své fotografie pro reklamní účely, především pak k propagaci samotné soutěže. Toto oprávnění trvá po dobu 2 let od ukončení soutěže. Soutěžící souhlasí s tím, že nebude uveden jako autor fotografie.
Pravidla fotografické soutěže – „Uvidíte svět, jaký je!“
Podmínkou účasti v soutěži je zaslání soutěžního snímku v minimálním rozlišení 2048x1572 pixelů.
Soutěžící uděluje pořadateli a partnerům soutěže souhlas k bezúplatnému využívání a nakládání s přihlášenými fotografiemi, a to všemi způsoby užití, které dovoluje autorský zákon.
Zimní fotografická soutěž Libereckého kraje
Soutěžící bere na vědomí, že fotografie poslaná do soutěže může být zveřejněna na webových stránkách vyhlašovatele i po skončení fotosoutěže. Zasláním fotografie do soutěže uděluje soutěžící vyhlašovateli bezplatně nevýhradní licenci k užití fotografie v neomezeném rozsahu, s právem poskytovat podlicence.
Zpět k našim pravidlům
Aby bylo více zřejmé, že fotografie máme v úmyslu případně používat ve spojitosti s propagací naší soutěže potažmo našich médií, a nikoli libovolným způsobem, upravil jsem v pravidlech bod 8.6.3 z původní podoby:
8.6.3 – Účastí ve FotoVýzvě uděluje účastník Pořadatelům souhlas s úpravami a užitím Díla pro marketingové účely spojené s propagací jeho aktivit a / nebo obchodní účely s těmito aktivitami spojenými, a to zdarma, neomezeně časem i teritoriem.
...do této podoby:
8.6.3 – Účastí ve FotoVýzvě uděluje účastník Pořadatelům souhlas s úpravami a užitím Díla pro marketingové účely spojené s propagací Organizátorem vydávaných médií a navazujících aktivit, např. (ne však výhradně) magazínu Digimanie, fotografické soutěže FotoVýzva atd., a to zdarma, neomezeně časem i teritoriem.
Tedy nevím, ale podle mne jsou takovéto soutěže prostě o tom, že něco CHCI prezentovat (soutěžit) i za cenu, že se prakticky vzdám autorství a organizátorům poskytnu laciný zdroj témat, které se ve světě reklamy vždy hodí. A věřím tomu, že tohle se za jeden ultrazoom za desítku prostě vyplatí.
Otázka druhá je, jestli se vynaložené úsilí, kreativita, prostředky a čas na získání fotografií hodných soutěžení autorům vyplatí za toto vyměnit.
To už musí každý posoudit sám...
Tady v pravidlech vidím, že delší strana má mít aspoň 1600px, a v přípustných formátech souborů je uvedeno 1024 x 768, tak trochu tápu, čím z toho se mám řídit :-)
Jestli máte na mysli tabulku, která se zobrazí po kliknutí na "Zobrazit povolené formáty" na stránce sloužící pro upload fotografie, jedná se o max. rozlišení zobrazované pomocí galerie po kliknutí na miniaturu fotografie.
Uploadovat lze fotografie o libovolném rozlišení s tím, že pokud přesáhne to uvedené, dojde k automatickému vytvoření menší verze fotografie, přičemž je původní větší verze zachována a zobrazí se po dalším kliknutí.
Pro účast v soutěži FotoVýzva platí to, co je napsáno v 1. příspěvku tohoto tématu nebo v pravidlech soutěže.
To bude mozna ten duvod, proc jsem se neucastnil - ze se mi nechtelo pristoupit na vyhlasene podminky.
Kazdopadne dekuji za priklady -> vazim si Vaseho casu a usili, ktere jste venoval odpovedi.
(Zmena formulace podminek je tak mala, ze me nepresvedcila - i kdyz to zrejme nebylo cilem.)
Kazdopadne se rad podivam na soutezni snimky. A vsem, kteri docetli az sem, preji dobre svetlo ;-)
Uživatelů prohlížejících téma: 1 (členů: 0, nepřihlášených: 1)
Záložky