Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
11.8.2016, Milan Šurkala, recenze
Dnes po delší době zavítáme do levnější kategorie kompaktů a podíváme se na kapesní ultrazoom Canon IXUS 285 HS. Těšit se můžete na 12× optický zoom a makro ostření od 1 centimetru. Najdete zde i Wi-Fi a Full HD video.
Choakinek (4680) | 11.8.201621:53
Oceňuji, že už to na základní ISO disponuje minimálně 5 Mpx ­(navíc zbavené interpolace­), což u běžných kompaktů rozhodně dříve nebylo běžné ­- byli jsme často rádi tak za 2 Mpx, tím ovšem pozitiva končí, začíná kritika:

1­) 5 Mpx to má zjevně kvůli telefonům ­- docela ponižující, když se trh s fotoaparáty přizpůsobuje trhu s mobily ­(které umí fotit­). Kvalita jejich výstupu za ­"pár­" let narostla docela strmě.

2­) O to více zamrzí, že objektiv je zjevně nekvalitní, v ukázkových fotografiích jsem nezaznamenal jediné ohnisko, které by disponovalo ostrou kresbou od rohu do rohu. Díky těm 5 Mpx je to hodně vidět a tedy těch 5 Mpx to má výhradně kolem středu fotografie, jinde ne. Světelnost objektivu odmítám komentovat ­(radši­).

3­) Šumí to opravdu extrémně. Zajímavé ­- najednou z toho potřebujeme dostat 5 Mpx ­(aby si to vůbec někdo koupil­) a šum nám tedy nevadí. Tak proč dříve proboha musel být výstup ­"20x­" přežehlený? Nicméně tolik šumu na základní ISO by mi vadilo ­- zkrátka 20 Mpx, které to navíc v životě nevykreslí, je pro pidi čip příliš ­(za současné technologie ­- ale do nové se Canon moc nehrne­).

4­) Cena je naprosto mimo. Připlatíte si zhruba 2000 Kč a můžete koupit Panasonic Lumix LF1, jehož kvality jsou ovšem lepší mnohonásobně po všech stránkách.
Odpovědět0  0
David H (1707) | 11.8.201612:57
nechápu smysl uvádění takových nesmyslů na trh..zvlášt­' v době, kdy mnoho lidí fotí mobily, většinou se jen zhorší světelnost, zvětší zům a navýší počet MPx. A taky si myslím, že kdo si bude chtít kupovat podobný střep, asi se ani nebude rozhodovat podle odborných recenzí, protože nebude rozumět ani té recenzi, maximálně co napíše nějaká jiná slečna na heuréce, jak je to krásný a nablýskaný a jestli se s tím dá dobře fotit selfie.. Raději bych recenze nějakých sofistikovanějších přístrojů, než jaké si uloží modelka společně s vibrátorem do kabelky
Odpovědět4  0
neutrinograf (514) | 17.8.201621:20
myslim, ze model pro pristi rok bude mit ten vibrator integorvany a spousteni pres zaverku s nastavenim casu. snad to bude umet bulb!
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.