Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
11.2.2012, Milan Šurkala, aktualita
Na trhu levných kompaktů bude nyní hodně rušno, Canon představil pět nových fotoaparátů řady A s 5× optickým zoomem. Některé jsou nabíjeny AA bateriemi, některé Li-Ion akumulátorem a najdete tu dokonce model s optickým hledáčkem.
Tadeáš Svoboda | 18.10.201214:28
Nedá mi to, abych nepřidal vlastní zkušenost s A810, který jsem si na poslední chvíli koupil před dovolenou za cca 1800. Volil jsem podle toho, že jsem byl dosud spokojeným majitelem teď už sedmileté A510, která vypověděla službu. Řekl jsem si, že foťák ze stejné řady, byť levnější by mohl stačit. Jsem nenáročný fotograf, který si chce vyfotit jen pár fotek na dovolené a vyvolat si je. A teď k A810 ­- fotky vyfocené tímto aušusem jsou tak neostré, že se prakticky nedají vyvolat na větší rozměr, než je 9x13 a to i při focení za výborných světelných podmínek. Na pozadí mého notebooku nešla použít ani jedna. Fotit jindy, než za slunečného dne je prakticky úplně zbytečné. Po návratu z dovolené jsem foťák prodal přes avízo za cca půl nákupní ceny a až poté jsem se dozvěděl to, co amatéři jako já běžně neví ­- že foťák může mít kolik MP chce, ale když tam je mizerný čip, bude mi to k ničemu.
Odpovědět0  0
sandál | 11.2.201221:21
mám canon a3300 a těch rozdílů vůči a3400 není moc.... a bohužel nejsou jen lepšímu.... přidali dotykovou obrazovku, ubrali světelnost objektivu ­(oni to snad dělají schválně­), kruhový volič režimů taky nevidím, zhoršila se výdrž na baterky, zůstává zoufale pomalé sekvenční focení 0,8 fps ­(v roce 2006 uměl canon 1,8 snímků za sekundu, podle toho trendu, bude canon v roce 2018 fotit 0,3 snímku za sekundu, ovšem po neomezenenou dobu a v plném rozližení 64 Mpix :­)...a vlastně i všechno ostatní je stejné... makro, efekty, discreet mode, časy závěrky, video ­(předpokládám že stále bez zoomu a omezeno na deset minut­).... nechci jen kritizovat, za 3 litry je to stále dobrá koupě, ovšem ten ten vývoj trochu nechápu, přidávají se pixely, efekty, zoom a ubírají se důležité fotografické funkce
Odpovědět0  1
ron_2012 | 12.2.20125:17
Canon Nikon Pentax to jsou v low­-endech vyzirky, mistri v produkci nejvetsich aususu. 3000 je relativne hodne penez, za to mate Panasonika ktery ale nezklame, video ma vzdycky aspon WVGA, stabilizaci ktera opravdu funguje, a svetelnost bud lepsi nebo stejnou ale casto i skla Leica ..
Odpovědět0  2
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.