Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
30.10.2018, Milan Šurkala, aktualita
Poslední čtvrtletí se Canonu moc nevydařilo. Divize fotoaparátů a spotřebních tiskáren šla hodně dolů, rostla jen profesionální kancelářská zařízení. Přesto se některým fotoaparátům společnosti Canon dost daří.
Opomartin (259) | 30.10.201818:46
Řada G kompaktů je velmi ucelená a v kombinaci šikovná. Využívám G1XM2, G3X pro jedinečnost úhlového hledáčku, G7XM2 do kapsy z nouze. M50 a M3 ­(taky ten hledáček...­), k M čekám ­(snad zítra­) konečně 32mm f­/1,4 sic adapter funguje bezchybně. Snad jen ta M50 svým způsobem vytlačuje G1XM3 ­(poměr cena ­- výkon­) což ostatně dělají i zástupci G řady. Šetřím na R se seťákem a bude dokonalý kompakt...tedy pro mne.
Teď už potřeba zrcadlovky klesla na nulu. Vše prodáno... Nikon i Pentax ­(ten se slzičkou v oku, sic obyč.K70­)
Nejspîš jsem Canonem odhadovaný běžný zákazník až na to minus se zrcátkem.
Odpovědět0  0
Choakinek (4679) | 30.10.201823:40
Panasonic pro CSC Lumix GX1 a kompakt Lumix LX7 taky nabídl externí úhlový hledáček, např. pro CSC Lumix GX7 a GX8 pak dokonce vestavěný úhlový hledáček.

Je to super věc hlavně pro foťáky umístěné na stativu, často jsou v tomto případě ve značně nižší poloze, než člověk sám měří, a tak se člověk musí ohýbat, aby se mohl dívat do hledáčku. Díky úhlovému hledáčku se pak do něj lze koukat hezky z vrchu, což je velmi pohodlné.

V poloze ­"modlím se :­-­)­" pak lze díky úhlovému hledáčku fotit pomocí hledáčku i zcela od země.
Odpovědět1  0
Opomartin (259) | 31.10.20181:53
Vlastně mi to vyhovuje víc než napevno vestavěný a navíc kombinace G1XM2 a G3X mi supluje zrcadlovku s více objektivy, tedy v exteriéru G1 krajinář a G3 telemakro a makro ­(Raynox dcr 150­) na motejle a v noci na můry. Jasně že na úkor velikosti tisku a extrémních situací, ale vejdou se do jedné brašny a pořizovací náklady jsou výrazně nižší za tu univerzálnost. Proto si myslím, že ­"profikompakty­" ještě mají budoucnost i jako zápisník a záloha pro výrazně dražší aparáty. Canon, Panasonic, Sony, tam všude se dá kombinovat. Škoda Nikonu, udržuji si v chodu ještě P7800. Nemám vyloženě vyhraněnou značku a ty hledáčky mi jdou nacvaknout i na eos M.
Canon čeká restruktualizace jako u Nikonu, jestli to nezachrání bezzrcátka, což je málo pravděpodobné. Zrcadlovky mají pořádný setrvačník, řekl bych klidně generační 15­-25 let.
Odpovědět1  0
Balcar (47) | 30.10.201816:17
Když jsem letos v dubnu přičinil v podobné souvislosti komentář ­(Zmizí střední třída a zůstanou mobily a profi mašiny. Sortiment použitelných výrobků se zcvrkne a bude draho.­), dostal jsem třikrát minus. Nezdá se mi, že by ty minusy měly na vývoj situace na trhu nějaký vliv.
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.