Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
15.3.2015, Milan Šurkala, aktualita
Honba za perfektní rodinnou fotografií nebo dech beroucím snímkem z dovolené, jehož účelem je hlavně pochlubit se na sociálních sítích, může mít i neblahé důsledky. Další studie potvrdila, že takové chování ničí skutečný život.
Hirogen (769) | 28.3.201522:41
se populace dostává tam, kde nás vrchnost ­(ať už to jsou nadnárodní korporace, nebo ilumináti, to je jedno­) potřebuje mít.
Z lidí se stávají tupé ovce trávící čas ve virtuálním světě. Taková ovce je správná, protože nepřemýšlí nad realitou a nehrozí od ní, že by se někdy projevila negativně vůči své úloze ce společnosti.

Zkuste si schválně udělat anketu, kolik lidí by si dalo dobrovolně domů štěnici ­(elektronickou­). Pak se těch samých lidí zeptejte, kolik jich píše na FB vše, co dělá, nebo kolik jich má chytrý telefon... I já ho mám...

Doporučuji film Náhradníci s Brucem Willisem a Krajní meze ­- Proud vědomí.
Odpovědět0  0
jadra (4) | 16.3.201518:31
No, ako je nastavený systém, tak sa ľudia chovajú. Možno to pri vzniku ani nebolo myslené zle. Klik na páči sa mi­-nepáči sa mi neevokuje nič choré. To choré z toho spravili až cvakači lacných záberov, vycítili príležitosť na ošetrenie komplexov a budovanie slávy. Iba sa prispôsobili pravidlám systému.
Stačí si zájsť na server Panoramio ­(zásobuje fotografiami aplikáciu Google Earth­). Tam už sú nasťahovaní aj vyslovene úchylovia. More nudných, neostrých, nič nehovoriacich záberov, na niektorých miestach v Earth už pomaly nevidieť samotnú mapu. No a výkrikmi ako Like, Great, Amazing je nálepkované takmer všetko, čo sa aspoň trocha blíži ku priemeru. Ľutujem tých serioznych, ktorí tam ešte sú. Len dokedy?
Jeden starší fotograf, keď som sa pýtal, ako triedi to more záberov čo donesie z výpravy mi odpovedal ­- Všetko dobré ide preč. Keď videl údiv, dodal: Zostane len to nadpriemerné a vynikajúce. No a o tom čo nie je ani dobré, sa tu predsa baviť nebudeme.
Odpovědět2  0
krad (1) | 17.3.201513:27
Tak dneska při prakticky neomezených kapacitách úložišť je volba buď cvakat málo, nebo velice brzo vymýtit zrno od plev, jinak se v tom moři záběrů utopíte. Já už preventivně provádím kombinaci obojího. Jenom bych vás upřesnil, že FB žádné ­"nelíbí se­" nezná, což je při hlubším zamyšlení docela šílenost. Můžete akorát ­"lajkovat­" ­(neuvěřitelné slovo­). Na FB jsem však viděl akorát fotky xichtů a těl, solidní fotky ne, a nepřijde mi to nijak k podivu, já bych tam osobně taky nic nedal. Možná, že je to pro někoho pracovní nástroj, ale za mě ruce pryč od všech ­"sociálních­" sítí.
Odpovědět0  0
Doom (127) | 16.3.20159:41
Co tak v poslední době sleduju různé hodnotící galerie a FB foto skupiny, tak lajkování a chvála ničí hlavně autory... většina fotografů ­(ve smyslu majitel fotoaparátu­) se nechá pohltit vírem pochvalných komentářů a liků­/bodování, protože ví, že čím víc lidí pochválí, tím víc lidí zas lajkne jeho fotku a napíše mu pochvalu ke každé kravině, kterou zveřejní. A tak místo co by umělecky rostli, zakopávají se na úrovni začátečníků a jejich progres jde do kytek, protože nemají informaci o tom, že ty jejich chválené pecky postrádají světlo, mají mizernou kompozici a nebo děsivou technickou kvalitu. Na druhé straně je to ale pozitivní proces, protože se tím oddělí zrno od plev a cvakači chváliči se tím oddělí od autorů, kterým prázdné pochlebování nestačí a chtějí na sobě dál makat.
Odpovědět2  0
Doyl2kX (121) | 16.3.201513:16
dobře jsi to napsal, proto tam kde jsem moderátor jsem zavedl hodnocení ne podle lajků ­(fuj to je hnusné slovo­) , ale podle kvality , kterou vybírá pár lidí. Takže se nestává ty mě , já tobě naoplátku. Lidi kteří nejsou spokojeni odchází ­(zatím odešli dva­) většina je spokojena.
Samozřejmě dá se podvádět i jinak, třeba krádeží cizí fotky , ale na to se skoro vždy dojde a pak dotyčný letí.
Odpovědět0  0
tesla15 (23) | 16.3.20159:28
V 90 tých letech jsem natočil několik svateb na video SVHS. Rychle jsem zjistil, že dotyčné nezajímá ani tolik kvalita obrazu, ale HLAVNĚ jaký záběr je jeho samotného. Díky digitalizaci je nyní vše jinak. Stovky záběrů, snad některý je lepší a mám se čím chlubit. Dříve na kinofilm 36 foto, barevný negativ cca 120 Kčs ­( v přepočtu nyní by stál téměř tisíc korun ­), to jsem si musil sakra rozmýšlet kdy zmáčknu spoušť. Na dovolené v cizině o koupi negativu ani nápad. Jsem názoru ­- méně je více. Nyní se snažím z počítače co nejvíce foto odstranit...
Odpovědět4  0
JonSnih (370) | 16.3.201512:04
Je pravda, že jsem někde četl hodně drsné ­"pravidlo­" pro fotografy: dobrá fotka je ta smazaná... Volně řečeno, špatných se zbav. Někdy je to těžké, ale v zásadě se toto pravidlo snažím respektovat. Když se zpětně probírám archivy, je příjemné prohlédout si těch 30­-40 podařených fotek místo 200­-250 rozporuplné kvality.
Odpovědět1  0
Doyl2kX (121) | 15.3.201516:45
Když to tak těm lidem vadí , tak proč se chlubí a otvírají své srdce, své domy, rodiny cizím, ukazují své děti v bazénu , nahaté a dokonce neváhají dát plnou adresu a hlásí jim kdy pojedou na dovoleno, aby je mohli vykrást atd. To není o fotce , ale o tom že lidi už ztratili styk se svou rodinou a snaží si to vynahradit takto.
Nevím kdo tu stůdii dělal ale když řídím tak přes sklo snad dobrou fotku neudělám ani z DSLR . No nevím jak to myslí stím že někomu uniká krása z přírody, ze západu slunce, zasněženého lesa, zamrzlého vodopádu, nějakého zvířátka či ptáka zvěčněného u krmítka. Si myslím že ten vjem a procítění té situace je právě naopak trvalý, tím že si tuto momentku uložíme na mobil , kompakt, DSLR. Můžeme se tou krásou kochat déle a dokonce i tehdy kdy už nám nohy neslouží....
Odpovědět0  0
krl (1) | 15.3.201518:51
Spíš jde o to, že tito lidé se snaží jen o to, aby tam na té fotce u toho krásného něčeho byli hlavně vidět, to už ani o tu samotnou krásu nejde, jde jen o předvádění se ostatním.
Odpovědět2  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.