Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

Doporučené fotoaparáty - září 2013

20.9.2013, Milan Šurkala, návod
Pokračujeme v cyklu článků pro snadnější výběr kompaktu nebo fotoaparátu s výměnným objektivem. Vybíráte nový přístroj? Pojďte se s námi podívat, které modely jsou v jednotlivých kategoriích ty nejlepší. Nově jsme do přehledu zařadili i zrcadlovky.
Fotomobily jsou kategorií, kde většinou mají vyšší váhu možnosti multimédií než focení, ale někteří fotografové si vybírají mobil i podle úrovně fotografování. Pro ně tu máme zajímavé zástupce.


Samsung Galaxy S4 (recenze)


Fotoaparát ve smartphonu Samsung Galaxy S4 disponuje novým 13MPx snímačem, který dokáže přinést slušné množství detailů, musíte však počítat se silnějším odšumováním. Objektiv má středně širokoúhlou 31mm přepočtenou ohniskovou vzdálenost a výbornou světelnost F2,2.


K dispozici je i Full HD video. Výhodou fotomobilu je i menší citlivost na světelné závoje. Vzhledem k tomu, že jde o vlajkovou loď značky Samsung, musíte počítat s cenou 16.000 Kč.
 
 

Závěr


Další díl pravidelného seriálu o výběru digitálního fotoaparátu máme za sebou. Obsahuje přehled těch modelů, které jsou v daných třídách nejlepší. Snad jste si vybrali svého favorita a bude vám dělat radost.

 

 
 
Další doporučené produkty
 
 

Doporučená multimediální centra

 
Multimediální centra jsou dnes hodně populární, proto připravujeme na TV Freaku každý měsíc aktualizovaný souhrn těch, které jsme testovali a lze je doporučit: www.tvfreak.cz/doporucena-multimedialni-centra

 
 

Doporučené PC sestavy

 
Ve světě počítačů se stále objevují novinky, které mohou najednou zlepšit užitnou hodnotu nebo poměr cena/výkon oproti starším produktům. Každý měsíc tak připravujeme doporučené PC sestavy pro různá nasazení: www.svethardware.cz/doporucene-sestavy


 
 

Doporučené skříně

 
Jelikož PC skříně patří na Světu hardware mezi nejvíce recenzované produkty, přinášíme vám cca dvakrát ročně aktualizované vydání námi doporučených modelů (častější aktualizace není potřeba, jelikož se zajímavé novinky moc často nevyskytují). Ty nejzajímavější modely se snažíme podrobně otestovat, takže si u některých můžete přečíst i naši podrobnou recenzi: www.svethardware.cz/doporucene-skrine 
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.