Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
15.5.2015, Milan Šurkala, aktualita
Společnost Nikon zveřejnila své finanční výsledky za poslední fiskální rok, který končí v březnu. Příjmy z prodeje fotoaparátů a příslušenství šly dolů celkem o 15 %, také zisky na tom nejsou dvakrát dobře a snížily se zhruba o 12 %.
smARTin (354) | 15.5.201516:53
Kompakty su uz bohuzial out, ale v mirrorless triede keby Nikon dostal rozum, zahodil by ten nezmyslel zvany CX v tejto triede a pouzil by aspon DX format s F mountom. Razom by mali pouzitelne CSC telo s prebytkom objktivov. Ak by este vytvorili nejaku redukciu s prenosom ostrenia ­(snimac blizsie a redukcia len pre zrkadlovkove skla­), tak by sa dali pouzivat aj stare manualne skla s ostrenim do nekonecna bez optickeho medziclena... Ale v nikone maju asi lepsich marketingovych expertov. Ohladne zrkadloviek podla mna az priliz casto upgraduju jenotlive modely, ale s velmi malymi zmenami a podla mna uz ludia nemaju chut zakazdym kupovat vynoveny model, lebo sa to neoplati.
Odpovědět0  0
Pavel Matějka (1040) | 15.5.201517:35
Bezzrcadlovka se zrcadlovkovým bajonetem ztrácí základní výhodu ­- menší registrovou vzdálenost a tedy možnost konstrukce menších a lehčích objektivů. Jinými slovy, byla by to jen ošizená zrcadlovka. Zkoušel to Pentax a rychle to odpískal.
Odpovědět0  0
Choakinek (4678) | 15.5.201519:04
On ten formát CX vůbec nesmysl není, ale když na to dělají typické zoom objektivy se světelností F3.5 ­- 5.6, tak ano, to nesmysl je. Kdyby na to jako úplně nejlevnější seťák doslova za pár kaček dělali objektiv se světelností F2.8 ­- 4 a jako druhou, dražší třídu, objektiv s F2.8 v celém rozsahu, popř. ještě třetí, nejdražší třídu, např. objektiv se světelností F2.0 ­- 2.8, už by to svou logiku mělo a to rozhodně zajímavou logiku.
Odpovědět0  0
nephilim (906) | 17.5.201522:36
Přesně. CX formát byl a je výborný nápad, ale podobně jako Sony s řadou NEX, přišel i Nikon s chudou nabídkou objektivů. Oba zmínění výrobci to sice postupně vylepšují, ale pokud by Nikon opravdu stál o zásadnější zvýšení prodejnosti, měl by přijít se seťákem s lepší světelností. Nejspíš ta F2.8­-4.0 by byla nejvhodnější. Zapomenout na F3.5­-5.6. Řeči o tom, že by se zvětšení velikosti a váhy objektivů negativně podepsalo na zájmu neberu.
A možná uvažuje marketing v Nikonu docela jinak. Třeba mají pocit, že když si někdo oblíbil jejich CX přístroje, tak si po dvou třech letech dojde pro novější a výroba běží vesele dál. Na to by se ale tyhle foťáky musely prodávat za ceny, za jaké se staré modely vyprodávají. Jako např. když OK vyprodává set J2 Red s 10­-30 za 4 499,-
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.