Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
7.11.2015, Milan Šurkala, aktualita
Další společností, která zveřejnila své finanční výsledky, je Nikon. Klesá celé odvětví a s ním i společnost Nikon. Z odhadů na tento rok byly příjemným překvapením pouze kompakty, jichž se prodalo více, než se čekalo.
jozkopower (452) | 9.11.201513:52
Srdce zrkadlovky je snímač. Nikon používa najvyspelejšie snímače Sony, to je iný level ako postaršie snímače od Canonu.
Odpovědět0  0
jiri.sefrna (339) | 8.11.201523:59
Za posledních 5 let marně vzpomínám na jedinou řadu DSLR od Nikonu, která by neměla problémy. Chrlí nové modely dříve, než jsou hotové a dodělávají to za chodu, o marketingu ani nemluvím Chudák zákazník, koupí si novinku za balík a po roce je z ní muzejní kus s prodejní cenou o 1­/3 nižší a bazar o polovinu. Tomu říkám investice a přitom nový model nenabídne nic, co by stálo za výměnu. To samé bývalo u Sony, dnes už to nesleduju, občas sem Milan hodí novinku a když vidím cenovku, tak koukám, že se nic nezměnilo. Hnus
Ne , že by byl Canon ideální, ale dražší modely vydrží na trhu kolem 3­-5 let a svou cenu si drží, nemluvím o tom, jestli je která značka v čem lepší, mám co mi vyhovuje a dlouho měnit nebudu, novější model nemá moc co nabídnout ohledně fotek a video mě naprosto nezajímá, dokonce nezajímá ani 90 % lidí v mém okolí, většina se podívá raději na 100 fotek s příběhem, než na pár minut videa. To šílenství kolem videa v DSLR fakt nechápu. Ono je to podobné jako s fotkama, všichni se honí za super TK, ostrost jako břitva a pod a fotky přitom obsahově o ničem, videa jsou na tom stejně, každej by nejraději 4K super slow motion, ale koukat se na to nedá. Jsem už sice trochu OT, ale když se vrátím k článku, tak si za to výrobci můžou sami, neví, co by všechno vyráběli, aby zákazníka nalákali ke koupi a zvýšli prodeje a pak se diví, že nové hračky kradou prodeje starším.
Odpovědět1  1
oxygen (8) | 9.11.20156:16
Dělám kamarádovi videa jeho vlakové drezíny, v podstatě mu spravuju účet na YT a můžu potvrdit co píšete. Video dneska nikoho nezajímá, něčím delším než 2­-3 minuty lidi akorát naserete, a to jsme před 5 lety dělali i 15 minutové klipy, dneska nemyslitelné, takže točím něco kratšího běžným kompaktem, sestříhám ve WLMM, hodím na net kde tomu YT ještě o pár stupňů doprzní kvalitu ale okruh pár desítek až stovek fandů v oboru je spokojen. Mimo okruh zájemců v oboru je zájem o videa = 0. Mět k tomuhle tasit DSLR na točení videa si připadám jako blbec, je to popření celýho oboru fotografie. Nemám nic proti kameramanům ale myslím že pokud je někdo fanda do filmu tak si už kameru dávno pořídil. Nějaké 4K v DSLR to je výsměch, trochu analogie s pověstnýma ,,hodinkama s vodotryskem­". Ohledně obsahu souhlas, mám doma po předcích fotky staré pomalu sto let a příběh tam je, kupodivu i relativní kvalita. Ale z 99,99 % mě zajímá příběh, nanicovatá fotka byť se sebeúžasnějším technickým provedením končí v balíčku zatáhnutým gumou od zavařovacích sklenic a čeká někde ve sklepě až ji vezme čas.
Odpovědět0  0
RiMr (756) | 9.11.201516:08
...tak jste se hoši poplácali po zádech jací jste borci co ještě dělají tu pravou poctivou fotografii a dostatečně jste se vyseparovali od toho videopóvlu, nedejbože ve 4K atd atd... Ohledně toho YT ­- já mám třeba zkušenosti naprosto jiné, ale to je jedno ­- proč tímto proboha zasíráte diskuzi o fin. výsledcích Nikonu?
Proč si pro to nezaložíte nějaké diskuzní téma ­"Jsem jednička a od všeho mám klíče­"?
Odpovědět0  0
busy (4706) | 9.11.201510:30
"fotky přitom obsahově o ničem­" ... aj za toto moze vyrobca ??? :O
Odpovědět1  1
Irving (201) | 8.11.201520:33
Nikon to bude mit v budoucnu hodne tezke, ani bych se nedivil, kdyby za par let bojoval o preziti. Na rozdil od vsech ostatnich fotografickych spolecnosti nema zadny jiny vyznamny zdroj prijmu, a pokud bude dale pokracovat propad trhu tak se brzy muze octnout ve velkych problemech...
Odpovědět1  0
oxygen (8) | 8.11.201511:32
tím víc... třeba Nikon. Digi­-foto jde zkrátka do kopru. Tohle není úspěch Nikon, nýbrž úspěšný prodej šuntů z jedné divize Nikonu. Prodej značky. Fair­-play hráč by zaplakal. Prý úspěch... =)
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (6623) | 8.11.201516:42
Ale ani ta divize nebyla úspěšná, to ani zdaleka. Jen se nepropadla tak moc, jak Nikon čekal. Jinak všechny propady byly ještě větší, než byla očekávání.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.