Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

Fotoaparáty s EVF: Náhrada za Nikon S10

Neregistrovaný (0)|19.10.2010 20:15
Tazatel: wanthom

Znění dotazu: Mal som asi 3 roky ultrazoom 10x Nikon Coolpix S10. Bol som s ním celkom spokojný, mal svoje chybičky, ale čo som na ňom mal rád bol otočný objektív a tým pádom lepšie fotenie nad hlavou prípadne pri zemi a tak isto aj to, že bol po zložení maličký ako bežný kompakt, napriek tomu mal 10x zoom.
Teraz sa mi pokazil, za opravu chcú 135 € plus DPH, čiže sa mi to asi neoplatí dať opravovať.
Zháňam nejaký ultrazoom do 300 eur. Mal by byť určený na rodinné foto, na fotenie detského oblečenia do bazárika (dôraz na verné farby), na fotenie prírody, občas nejaké to makro, prípadne aj na fotenie zvery. Video tam budem tiež občas točiť, ale len také rodinné momentky. A tiež je dôležité aby nebol príliš veľký a ťažký, aby som vedel zobrať aj na bicykel , na túru, nerád by som vláčil ťažké veci. Zrkadlovka veľmi do úvahy neprichádza, nakoľko v tých cenách veľmi vyberať asi nemôžem, a zoomy sú tam len nízke setové objektívy, a kupovať objektívy nechcem.
To, že to bude mať otočný display alebo objektív mi je asi jasné, že v tejto kategórii asi už nič nieje (alebo?), takže asi už len klasika. Niečo som už pozeral, a najviac podľa recenzií a ohlasov a rád mi vychádza Panasonic DMC-FZ38. Chcel by som sa uistiť, či som dobre vybral, prípadne či mi neporadíte nejaké alternatívy, ktoré sú tiež dobré.
busy (782)|19.10.2010 20:53
[quote=Neregistrovaný;7451]Niečo som už pozeral, a najviac podľa recenzií a ohlasov a rád mi vychádza Panasonic DMC-FZ38.[/quote]

Ano, ten je vynikajuci, sa mam FZ28 a spolu s FZ38 su to podla mna ultrazoomy s najkvalitnejsim obrazovym vystupom. Avsak zial nemaju otocny displej.