Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

Shrnutí zkušeností p. Šurkaly z diskuzí

simonik2 (22)|5.11.2010 08:08
Samsung
WB2000 - špatně ostří pohyb
WS 600,650 - šumí, má HD video, Typ 650 i GPS s mapou

Panasonic
TZ10 -vynikající kvalita fotek ve dne (ale trochu stíny), horší kvalita za šera
TZ 28 - od ISO 400 patlanice

Sony
AX5 -dobrý, ve dne průměrný
EX1 - už ostří lépa, pouze VGA video

Canon
SX120 - napřed že špatný, pak že by ho koupil
A590 - skvost, který se nedělá
ASX210 - ergonomický paskvil
IXUS 300HS - dobrý, nemá plný manuál

No a pak si vyberte :-)
jeninicicek (8)|5.11.2010 17:06
Ono, je prvně důležité při výběru si stanovit priority, cenovou kategorii atd. Potom teprve lze správně vybrat fotoaparát... A většinu fotky tvoří fotograf, ne foták, bojužel, ne všichni využijí manuální nastavení, které často nabízí u levněkších fotoaparátů jen málo firem, a ne všichni potřebují kdovíjaký zoom. Podle toho a taky podle proměnujících se cen se vybírají fotoaparáty... proto lze k jednomu fotoaparátu najít mnoho postojů...
Milan Šurkala (3381)|5.11.2010 17:11
Co se tyce te SX120, neni to sice kdovijaky zazrak (pomalost, aberace, obcas neprijemny sum, prepaly), ale s ohledem na cenu je to temer bezkonkurencni nabidka. Za 4 tisice 10x zoom, vyborna svetelnost, dobre makro, plny manual, kdo tohle ma? Proto ma takove nejednoznacne hodnoceni. Moznostmi je to na danou cenu genialni fotoaparat.
simonik2 (22)|5.11.2010 18:16
Jenom na úvod - zdejší recenze se mi libí, lepší jsem nikde nenašel.
Já mám Fujitsu Finepix 30. Ten má obrovské problémy s dynamickým rozsahem. Něco ve stínu a zároveň něco osvětleného nejde vyfotit. Kámoš s ještě starším 3 Mpx kompaktem to zváldl s přehledem.
Teď právě chci koupit nový, ne moc velký. Fotím na horách, feratách, kole. Měl jsem vyhlédlý S95, ten bohužel nemá zvukovou poznámku. To nechápu, kapesní záznamník, a to kompakt je, a nemá takovou věc. Tak teď nevím co koupit.
Bacon (11)|30.11.2010 05:48
[quote=Milan Šurkala;7582]Co se tyce te SX120, neni to sice kdovijaky zazrak (pomalost, aberace, obcas neprijemny sum, prepaly), ale s ohledem na cenu je to temer bezkonkurencni nabidka. Za 4 tisice 10x zoom, vyborna svetelnost, dobre makro, plny manual, kdo tohle ma? Proto ma takove nejednoznacne hodnoceni. Moznostmi je to na danou cenu genialni fotoaparat.[/quote]

Kdyby za 4k Kč. On se dá sehnat už od cca 3.3k Kč, což je krása. Novější (záměrně nepíšu lepší) Canon SX130IS pak od 4.3k Kč, cca.