Shrnutí zkušeností p. Šurkaly z diskuzí
Samsung
WB2000 - špatně ostří pohyb
WS 600,650 - šumí, má HD video, Typ 650 i GPS s mapou
Panasonic
TZ10 -vynikající kvalita fotek ve dne (ale trochu stíny), horší kvalita za šera
TZ 28 - od ISO 400 patlanice
Sony
AX5 -dobrý, ve dne průměrný
EX1 - už ostří lépa, pouze VGA video
Canon
SX120 - napřed že špatný, pak že by ho koupil
A590 - skvost, který se nedělá
ASX210 - ergonomický paskvil
IXUS 300HS - dobrý, nemá plný manuál
No a pak si vyberte :-)
WB2000 - špatně ostří pohyb
WS 600,650 - šumí, má HD video, Typ 650 i GPS s mapou
Panasonic
TZ10 -vynikající kvalita fotek ve dne (ale trochu stíny), horší kvalita za šera
TZ 28 - od ISO 400 patlanice
Sony
AX5 -dobrý, ve dne průměrný
EX1 - už ostří lépa, pouze VGA video
Canon
SX120 - napřed že špatný, pak že by ho koupil
A590 - skvost, který se nedělá
ASX210 - ergonomický paskvil
IXUS 300HS - dobrý, nemá plný manuál
No a pak si vyberte :-)
Ono, je prvně důležité při výběru si stanovit priority, cenovou kategorii atd. Potom teprve lze správně vybrat fotoaparát... A většinu fotky tvoří fotograf, ne foták, bojužel, ne všichni využijí manuální nastavení, které často nabízí u levněkších fotoaparátů jen málo firem, a ne všichni potřebují kdovíjaký zoom. Podle toho a taky podle proměnujících se cen se vybírají fotoaparáty... proto lze k jednomu fotoaparátu najít mnoho postojů...
Co se tyce te SX120, neni to sice kdovijaky zazrak (pomalost, aberace, obcas neprijemny sum, prepaly), ale s ohledem na cenu je to temer bezkonkurencni nabidka. Za 4 tisice 10x zoom, vyborna svetelnost, dobre makro, plny manual, kdo tohle ma? Proto ma takove nejednoznacne hodnoceni. Moznostmi je to na danou cenu genialni fotoaparat.
Jenom na úvod - zdejší recenze se mi libí, lepší jsem nikde nenašel.
Já mám Fujitsu Finepix 30. Ten má obrovské problémy s dynamickým rozsahem. Něco ve stínu a zároveň něco osvětleného nejde vyfotit. Kámoš s ještě starším 3 Mpx kompaktem to zváldl s přehledem.
Teď právě chci koupit nový, ne moc velký. Fotím na horách, feratách, kole. Měl jsem vyhlédlý S95, ten bohužel nemá zvukovou poznámku. To nechápu, kapesní záznamník, a to kompakt je, a nemá takovou věc. Tak teď nevím co koupit.
Já mám Fujitsu Finepix 30. Ten má obrovské problémy s dynamickým rozsahem. Něco ve stínu a zároveň něco osvětleného nejde vyfotit. Kámoš s ještě starším 3 Mpx kompaktem to zváldl s přehledem.
Teď právě chci koupit nový, ne moc velký. Fotím na horách, feratách, kole. Měl jsem vyhlédlý S95, ten bohužel nemá zvukovou poznámku. To nechápu, kapesní záznamník, a to kompakt je, a nemá takovou věc. Tak teď nevím co koupit.
[quote=Milan Šurkala;7582]Co se tyce te SX120, neni to sice kdovijaky zazrak (pomalost, aberace, obcas neprijemny sum, prepaly), ale s ohledem na cenu je to temer bezkonkurencni nabidka. Za 4 tisice 10x zoom, vyborna svetelnost, dobre makro, plny manual, kdo tohle ma? Proto ma takove nejednoznacne hodnoceni. Moznostmi je to na danou cenu genialni fotoaparat.[/quote]
Kdyby za 4k Kč. On se dá sehnat už od cca 3.3k Kč, což je krása. Novější (záměrně nepíšu lepší) Canon SX130IS pak od 4.3k Kč, cca.
Kdyby za 4k Kč. On se dá sehnat už od cca 3.3k Kč, což je krása. Novější (záměrně nepíšu lepší) Canon SX130IS pak od 4.3k Kč, cca.