WX5 / Ixus300HS / TZ7
Dobrý den, předem musím smeknout poklonu za info které se zde najde. Ale stejně jsem bezradný a potřeboval bych poradit s výběrem. Fotoaparát by se měl vejít do 7000kc max, menší rozměry a na focení dětí spíše v interieru a venku samozřejmě taky :-)) a nepotřebuji manuální nastavování už vůbec videa. Známý má Panasonic DMC-FX100 a ten pořizuje v interieru celkem slušný foto, ikdyž je už dost starý dá se sehnat za 5500kč a tak se chci zeptat zda-li se vyplatí ještě takto starý stroj nebo už je lepší koupit něco novějšího.
Zaujalo mě:
Sony Cyber shot WX5 zde nevím co si myslet o tom házení stínu při 24mm ohnisku a taky moc nerozumím clonění ND filtrem a celkově nevím jak na tom Sony jako značka levných kompaktů je
Canon Ixus 300HS , ale jestli ten ohniskový rozsah není moc malý, nevím jak to využiji, ale jako značka myslím že bude dobrý
a také
Panasonic TZ7 ten se asi do této party moc nehodí, ale líbí se mi objektiv dle recenze, ale má zase horší světelnost a v interieru moc nevyniká
Předem děkuji za reakce a případné návrhy i na jiné fotoaparáty
Zaujalo mě:
Sony Cyber shot WX5 zde nevím co si myslet o tom házení stínu při 24mm ohnisku a taky moc nerozumím clonění ND filtrem a celkově nevím jak na tom Sony jako značka levných kompaktů je
Canon Ixus 300HS , ale jestli ten ohniskový rozsah není moc malý, nevím jak to využiji, ale jako značka myslím že bude dobrý
a také
Panasonic TZ7 ten se asi do této party moc nehodí, ale líbí se mi objektiv dle recenze, ale má zase horší světelnost a v interieru moc nevyniká
Předem děkuji za reakce a případné návrhy i na jiné fotoaparáty
Na foceni do interieru bych doporucil spise ten Canon. Ma lepsi svetelnost nez Sony, temer stejny cip a podstatne lepsi zachazeni s obrazem. Pro denni foceni je vyhodou irisova clona, ktera ma vice moznosti nastaveni (lze nastavit automatikou i manualne) a jemne pricloneni zlepsuje kresbu.
Sony WX5 bude v interieru take fotit dobre, svetelnost je dobra, ma multiexpozicni rezimy (vyfoti nekolik snimku, slepi je dohromady, cimz vyrazne zmizi sum a jen trochu detailu). Ma cloneni ND filtrem, tedy neni zde irisova clona (v podstate se svetlu do cesty postavi tmave sklicko). ND filtr je jen sklicko, ma tedy jen jednu jedinou silu pricloneni, nezlepsuje kresbu.
TZ7 ma vyhodu ve vyborne svetelnosti na delsich ohniscich (no, rekneme, ze uz od cca 80 milimetru - 3x zoomu na tom bude lepe), ale na nejsirsich ohniscich ma svetelnost podstatne horsi nez vyse zminene. Snimaci cip rovnez sumi trochu vice nez ty v Sony a Canonu. Vyhodou je obrovsky zoom a opticke kvality objektivu.
Sony WX5 bude v interieru take fotit dobre, svetelnost je dobra, ma multiexpozicni rezimy (vyfoti nekolik snimku, slepi je dohromady, cimz vyrazne zmizi sum a jen trochu detailu). Ma cloneni ND filtrem, tedy neni zde irisova clona (v podstate se svetlu do cesty postavi tmave sklicko). ND filtr je jen sklicko, ma tedy jen jednu jedinou silu pricloneni, nezlepsuje kresbu.
TZ7 ma vyhodu ve vyborne svetelnosti na delsich ohniscich (no, rekneme, ze uz od cca 80 milimetru - 3x zoomu na tom bude lepe), ale na nejsirsich ohniscich ma svetelnost podstatne horsi nez vyse zminene. Snimaci cip rovnez sumi trochu vice nez ty v Sony a Canonu. Vyhodou je obrovsky zoom a opticke kvality objektivu.
Pokud tomu dobře rozumím do interiéru je ten Canon lepší volbou než Sony? Ale při foceni venku a při max zoomu už tomu tak není?
Jen se chci zepta existuje nějaký slušný kompromis mezi focením v interieru již zmíněných dětí a focením venku jak dětí blízko tak i objektů v dálce (nemyslím tím používání ohniska 300mm, stačí podstaně méně).
Snad je to srozumitelny
Jen se chci zepta existuje nějaký slušný kompromis mezi focením v interieru již zmíněných dětí a focením venku jak dětí blízko tak i objektů v dálce (nemyslím tím používání ohniska 300mm, stačí podstaně méně).
Snad je to srozumitelny
Sony ma v interierovem foceni vyhodu v multiexpozici. To znamena, ze muze fotit na vyssi citlivost a slepenim snimku se vyrazne odstrani sum. Snimky jsou sice lehce neostre, ale na kompakt velmi kvalitni. Bohuzel WX5 pri foceni s bleskem dela stiny v rohu, takze je nutno zazoomovat na 28 milimetru, aby tam nebyly. Pokud se tedy vyuzije multiexpozice, bude mit lepsi snimky Sony, pokud se foti klasicky snimek, je na tom lepe Canon (ma lepsi svetelnost a lepsi zpracovani obrazu). I venku dava Canon lepsi vysledky, ma snad nejdetailnejsi snimky, ktere jsem za posledni rok ci dva na kompaktu videl. Z tohoto pohledu je Canon urcite lepsi.
Nicmene Sony ma par zajimavych veci a technologii jako skvela panoramata, vynikajici Full HD video, hardwarove HDR,... Proto nelze rici, ktery z nich je lepsi. Kazdy ma proste sva pozitiva v necem jinem. Osobne bych si koupil asi ten Canon. Ten se mi hodne libil.
Nicmene Sony ma par zajimavych veci a technologii jako skvela panoramata, vynikajici Full HD video, hardwarove HDR,... Proto nelze rici, ktery z nich je lepsi. Kazdy ma proste sva pozitiva v necem jinem. Osobne bych si koupil asi ten Canon. Ten se mi hodne libil.