Tazatel: Martin
Znění dotazu: Zdravím, rozhoduji se mezi výše uvedeným TZ10 a HX5.
V současné době mám starší Panasonic LZ5, fotoaparát používám převážně na focení ve dne a před západem slunce a to k focení leteckých snímků za letu, fotografování krajiny.
Volím kompakt jelikož i přes většinové využití k výše uvedenému, mám foťák taky na oslavu, na cesty, zkrátka do kapsy, takže jsem dospěl k těmto dvěma.
Prosím o radu Vás zkušené, který by jste si zvolily k mému využití.
Přečetl jsem o obou mnoho, ale rozhodnut zatím nejsem. Předem děkuji za rady
Ps: omlouvám se jestli již takovéto téma zde je, ačkoliv jsem hledal mojí odpověď jsem zatím nenašel
Znění dotazu: Zdravím, rozhoduji se mezi výše uvedeným TZ10 a HX5.
V současné době mám starší Panasonic LZ5, fotoaparát používám převážně na focení ve dne a před západem slunce a to k focení leteckých snímků za letu, fotografování krajiny.
Volím kompakt jelikož i přes většinové využití k výše uvedenému, mám foťák taky na oslavu, na cesty, zkrátka do kapsy, takže jsem dospěl k těmto dvěma.
Prosím o radu Vás zkušené, který by jste si zvolily k mému využití.
Přečetl jsem o obou mnoho, ale rozhodnut zatím nejsem. Předem děkuji za rady
Ps: omlouvám se jestli již takovéto téma zde je, ačkoliv jsem hledal mojí odpověď jsem zatím nenašel
Temat venovanych vyberu HX5 versus TZ10 je zde zhruba tak kolem desiti. Ve Vasem pripade bych vzal asi TZ10 (prip. levnejsi TZ8), na denni foceni a krajinu je urcite lepsi (HX5 vice patla), naopak na podvecerni a nocni foceni jde o trochu lepe Sony. Letecke snimky za letu by mozna mohl delat lepe Sony diky trochu rychlejsimu ostreni.