Kompakt do 2500Kč
Dobrý den. Dosluhuje nám rodinný foťák Panasonic DMC-LS1 (před rokem byl polit vodou a od té doby se sám zapíná). Potřebuji nástřel nějakého nového do 2500Kč. Jak už z toho úvodu asi vyznělo, nic náročného, pouze občasné focení rodinného fota. Myslím, že dnes bude lepší už cokoli než ten stávající kompakt. Nejdůležitější je, aby zase několik let vydržel.
https://www.digimanie.cz/doporucene-fotoaparaty-kveten-2011/3846, takze idealne asi Canon PowerShot A3000 IS/ A3100 IS.
To uz bych radeji zainvestoval 500 Kc a koupil PowerShot A3200 IS, ktery ma vetsi zoom a stabilizaci.
Ahoj,nechci zbytecne zakladat nove tema. Shanim kompakt +/- 3000Kč na běžné focení (dovolená, doma, zahrada,...).Display pokud mozno 2,7" ci 3". Napajeni akumulatorem. Co jsem koukal na starsi prispevky, tak vetsinou uz neni jednoduche doporucovane kompakty sehnat. Prosím o radu, jsem laik, ale pokusil jsem se neco vybrat sam:
SONY CyberShot DSC-W530
SONY CyberShot DSC-W350
PANASONIC Lumix DMC-S3
PANASONIC Lumix DMC-FS16
Canon PowerShot A3200 IS
Canon PowerShot A3300 IS
DIky moc za rady a tipy
SONY CyberShot DSC-W530
SONY CyberShot DSC-W350
PANASONIC Lumix DMC-S3
PANASONIC Lumix DMC-FS16
Canon PowerShot A3200 IS
Canon PowerShot A3300 IS
DIky moc za rady a tipy
Vetsinu z nich jsem nezkousel, takze tezko radit. Sony W350 je docela fajn, osobne si myslim, ze dobre vysledky bude mit i Canon A3200 IS.
3000Kč by prý už bylo moc a nakonec jsme vzali ten A2200, na to na co je určen to stačí a je to rozhodně jiná káva než ten starý. Hlavně když porovnám kvalitu fotografií, ty z toho starého jsou takové rozzrněné (tak fotil už od začátku), kdežto u toho nového je obraz naprosto čistý. Navíc konečně můžeme natáčet video i se zvukem a v HD rozlišení, ten starý zvuk neuměl.