Víkendová diskuze: Cesty za focením?
Tímto Vás zveme na Víkendovou diskuzi na téma:
Prázdniny jsou v plném proudu a s nimi i čas dovolených. Kam jedete letos vy, nebo kde jste už byli? Je na vašich cestách fotoaparát jen doplňkem, nebo je i něčím víc? Vybíráte si destinace i podle zajímavých míst k focení? Zapojte se do diskuze!
Zúčastnit se mohou i neregistrovaní, stačí stisknout tlačítko Odpověď u levého okraje stránky nad a pod příspěvky.
Cesty za focením?
Prázdniny jsou v plném proudu a s nimi i čas dovolených. Kam jedete letos vy, nebo kde jste už byli? Je na vašich cestách fotoaparát jen doplňkem, nebo je i něčím víc? Vybíráte si destinace i podle zajímavých míst k focení? Zapojte se do diskuze!
Zúčastnit se mohou i neregistrovaní, stačí stisknout tlačítko Odpověď u levého okraje stránky nad a pod příspěvky.
Koukám, že jsou zřejmě všichni na cestách a pilně fotí :-).
Preferuji momentky a vyrážím za nimi nejčastěji do evropských měst. Týden mi úplně stačí. Vstávám totiž každý den velmi brzo, abych zachytil už i probouzející se město. Je to báječné toulat se s foťákem téměř liduprázdnými ulicemi a pozorovat jak postupně ožívají, jak mizí metaři, lidé vyrážejí do práce, otevírají se první obchůdky atd. Kromě toho je i skvělé světlo. Fotím ovšem celý den a pokud mám ještě sílu, tak i večer.
Za těmito snímky cestuji jen v létě, kdy je už brzy ráno světlo, a zásadně bez rodiny a kamarádů. Představovali by bohužel jen balvan.
Na focení vystačím s fullframe Canonem a s objektivem 2,8/24-70mm. Vždy přibalím i 1,8/50mm, který ale většinou jen odpočívá. Pokud se ovšem výrobci rozhoupou a ke svým kompaktům s výměnnými skly začnou nabízet i vysoce kvalitní objektivy, tak bych možná začal jezdit s lehčí výbavou. Docela jsem zvědavý na budoucí modely, které budou mít vestavěný EVF. Ale to už se dostávám jinam.
Všem přeji hezký zbytek prázdnin a spoustu zajímavých snímků.
PK
Preferuji momentky a vyrážím za nimi nejčastěji do evropských měst. Týden mi úplně stačí. Vstávám totiž každý den velmi brzo, abych zachytil už i probouzející se město. Je to báječné toulat se s foťákem téměř liduprázdnými ulicemi a pozorovat jak postupně ožívají, jak mizí metaři, lidé vyrážejí do práce, otevírají se první obchůdky atd. Kromě toho je i skvělé světlo. Fotím ovšem celý den a pokud mám ještě sílu, tak i večer.
Za těmito snímky cestuji jen v létě, kdy je už brzy ráno světlo, a zásadně bez rodiny a kamarádů. Představovali by bohužel jen balvan.
Na focení vystačím s fullframe Canonem a s objektivem 2,8/24-70mm. Vždy přibalím i 1,8/50mm, který ale většinou jen odpočívá. Pokud se ovšem výrobci rozhoupou a ke svým kompaktům s výměnnými skly začnou nabízet i vysoce kvalitní objektivy, tak bych možná začal jezdit s lehčí výbavou. Docela jsem zvědavý na budoucí modely, které budou mít vestavěný EVF. Ale to už se dostávám jinam.
Všem přeji hezký zbytek prázdnin a spoustu zajímavých snímků.
PK
Tento způsob léta zdá se mi poněkud .....:). Copak se dá v tomhle hnusným počasí něco kloudnýho vyfotit? Nedá se nikam jet.Těšil jsem se na čundr,ale sešlo z toho samozřejmě kvůli počasí.Blázen by v tomhle stanoval.Riskovat nemoc z nachlazení,nebo nedej Bože promáčení foťáku a výbavy vůbec,to se mi teda v nejmenším nechce.Osobně mám tedy daleko jiný představy o létě,než je toto.Kolik bylo letos pěkných dnů,by se dalo spočítat na prstech.Bohužel s tím nikdo z nás nic neudělá.Příroda je příroda.Takže nezbude nic jinýho,než si počkat alespoň na jeden pěknej den a hned popadnout foťák a letět fotit a fotit,páč pak zase bude celej týden chc.:D
Já nevím proč, ale poslední dobou se mi daří hezčí fotky kolem Brna a nebo přímo z Brna. Z týdne v Krkonoších třeba pomalu žádnou pěknou fotku nemám (ono taky nebylo ideální počasí). Jak píše PetrKa, je to možná tím, že kolem Brna se poflakuju sám, nikdo a nic na mě nečeká a nikam se neženu (s vyjímkou autobusu nebo vlaku)
Když vytáhnůt paty z baráku kvůli focení, tak leda za peníze, pro peníze, kvůli penězům !!!
Jinak je to zbytečné a marné deformování páteře, ošoupávání kolen a draní bot.
Když sa náhodů přinutím na kolo, tak aj ten kompakt čím dál častějc zapomenu doma.
fotozemek
Jinak je to zbytečné a marné deformování páteře, ošoupávání kolen a draní bot.
Když sa náhodů přinutím na kolo, tak aj ten kompakt čím dál častějc zapomenu doma.
fotozemek
tak to ja si rad planujem cesty za fotenim. prakticky kazda fotka, co som urobil a aj sa mi paci je z cestovania za fotkou. pozriet si v google earth ake su okolo hory, odkial vychadza slnko, o kolkej a ako sa tam dostat. to je podla mna zabavnejsie ako fotenie samo. dovolenky, vyjazdy na motorke, vsetko sa toci okolo fotenia. ak ma na mna niekto pockat, pocka a ak sa mu to nepaci, nech so mnou radsej nejde. to cestovanie nieje zadara, fotenie je tiez drahe, tak nech to stoji za to.