Uvažuju o novém foťáku, líbí se mi CSC, zejména pak Panasonic
GH2 a Samsungem
NX11.
U NX11 se mi líbí větší čip a dobré objektivy (alespoň tak jsou hodnoceny v recenzi Digimánie) a samozřejmně také cena. N adruhé straně, když jsem ji měl v ruce, tak mi třeba objektivy připadaly jako mechanicky "horší" (při zoomování různý odpor v různých částech zoomu) a celkově jsem z něj měl dojem méně propracovnějšího foťáku. Z hlediska rozvoje systému je na tom Samsung asi hůře, jeho inovace z
NX10 na NX11 žádný velký skok nebyla a portfolio objektivů taky není moc velké.
U GH2 se mi líbí větší propracovanost a vyšší funkčnost (víc tlačítek na těle, pohyblivý LCD,...), ale trochu mne odrazuje poměr cena/výkon. Když se kouknu na porovnávací testy na Imaging Resource, kde je GH2 porovnávána s low-end zrcadlovkami, tak mi připadají fotky z ní ne tolik dobré (ostré a čiré) jako z těch stejně drahých, nebo i levnějších zrcadlovek). Taky nevím proč má GH2 ISO až od 160, když většina jiných podobných fotáků začíná na 100 nebo i níže (možná jako začátečník tomu přisuzuji příliš velkou váhu). Rozvoj systému a počet objektivů má Panasonic vyšší, ale nechá si to dost zaplatit.
Tak zatím nevím, sleduju vývoj a Digimánii... Poradíte někdo?