CANON PowerShot A495
Dobrý den. Poprosil bych o radu nebo alespoň nasměrování na něco zajímavého. Rodiče odjíždí na konci týdne na dovolenou a zjistili, že jim neběhá letitý olympus. (ani po zakoupení nové baterie a nabíječky). Zatím se jim líbí tento: CANON PowerShot A495
A to pro to, že Canon je dobrá značka a má vzádu velký displej a je levný. Já jsem tu při velmi dlouhém vybírání kompaktu (vyhrál sony hx5 kvůli rychlosti) pro nás s přítelkyní onehdá narazil na nějakou recenzi levného fotoaparátu, že i za málo peněz to může být dobrá koupě.
Mě se na tom levném kompaktu co chtějí moc nelíbí světelnost objektivu. Já jsem docela zadřenej v práci a rád bych jim pomohl ať nekoupěj nějakej krám.
Vybíral jste v poslední době někdo foťáček pro rodiče v důchodu? Byl bych vděčný za nějaký tip.
A to pro to, že Canon je dobrá značka a má vzádu velký displej a je levný. Já jsem tu při velmi dlouhém vybírání kompaktu (vyhrál sony hx5 kvůli rychlosti) pro nás s přítelkyní onehdá narazil na nějakou recenzi levného fotoaparátu, že i za málo peněz to může být dobrá koupě.
Mě se na tom levném kompaktu co chtějí moc nelíbí světelnost objektivu. Já jsem docela zadřenej v práci a rád bych jim pomohl ať nekoupěj nějakej krám.
Vybíral jste v poslední době někdo foťáček pro rodiče v důchodu? Byl bych vděčný za nějaký tip.
[quote=timi.m;11349]...narazil na nějakou recenzi levného fotoaparátu, že i za málo peněz to může být dobrá koupě.[/quote]
Už se mi to tu povedlo najít:-) Nejspíš se jednalo o CANON PowerShot A800.
https://www.digimanie.cz/recenze-canon-powershot-a800-sikula-za-par-stovek/3874-7
Oni jsou parametrově velmi podobní s tím co si našli. Je v nich nějaký zásadní rozdíl?
Už se mi to tu povedlo najít:-) Nejspíš se jednalo o CANON PowerShot A800.
https://www.digimanie.cz/recenze-canon-powershot-a800-sikula-za-par-stovek/3874-7
Oni jsou parametrově velmi podobní s tím co si našli. Je v nich nějaký zásadní rozdíl?
Pokud vim, tak jde temer o totez. Jen se mi nejak nezda ten "velky" displej :-) A495/A800 ma snad nejmensi a nejhure pozorovatelny displej s nejmensim rozlisenim, jaky se u dnesnich kompaktu nabizi. Jinak je to ale za dane penize opravdu pecka.
[quote=timi.m;11351]Už se mi to tu povedlo najít:-) Nejspíš se jednalo o CANON PowerShot A800.
Oni jsou parametrově velmi podobní s tím co si našli. Je v nich nějaký zásadní rozdíl?[/quote]
Děkuji za odpověď. Jelikož je na dražší cenovou kategorii asi nepřesvědčíme, tak asi na výběr moc není. Jen mají oba docela brýlaté oči a nevidí nejlépe, snad nebude ten displej problém.
Teď měli malinkatý Olympus do kterého se dával článek LI-10B. Bohužel nemohu tak staře vypadajícá kompakt najít. Přes oběktiv se mu nasouval takový plast a měl maličkatý displej. Ale docela zářil a byl čitelný a v polosmazaném názvu měl tuším 8000?
Oni jsou parametrově velmi podobní s tím co si našli. Je v nich nějaký zásadní rozdíl?[/quote]
Děkuji za odpověď. Jelikož je na dražší cenovou kategorii asi nepřesvědčíme, tak asi na výběr moc není. Jen mají oba docela brýlaté oči a nevidí nejlépe, snad nebude ten displej problém.
Teď měli malinkatý Olympus do kterého se dával článek LI-10B. Bohužel nemohu tak staře vypadajícá kompakt najít. Přes oběktiv se mu nasouval takový plast a měl maličkatý displej. Ale docela zářil a byl čitelný a v polosmazaném názvu měl tuším 8000?
V diskuzi pod A800 je toto:
Nevím co profíci u Canonu prováděli,ale toto opravdu pohnojili.Display je absolutně nepoužitelný.Čert vem malé rozlišení,ale pokud na dysplay kouknete jen z jednoho pevného bodu,je takový jaký má býti,pokud však jen minimálně display nakloníte jak vertikálně,nebo horizontálně,barva*-jas displaye okamžitě zešedne a není k použití!!!
Proto smekám před panem Šurkalou,že vůbec mohl tento Canon otestovat,byť má opravdu display k nepoužití!!!
Proto varuji případné zájemce o koupy tohoto modelu A800,aby se pořízení tohoto vyvarovali a zakoupili raději Canon A495,který je absolutně funkčně bez rozdílů s tímto A800 a je opravdu kvalitní a navíc o 300kč levnější než zprzněný A800 za 1800kč !!!
Víte o tom prosím někdo něco?
Nevím co profíci u Canonu prováděli,ale toto opravdu pohnojili.Display je absolutně nepoužitelný.Čert vem malé rozlišení,ale pokud na dysplay kouknete jen z jednoho pevného bodu,je takový jaký má býti,pokud však jen minimálně display nakloníte jak vertikálně,nebo horizontálně,barva*-jas displaye okamžitě zešedne a není k použití!!!
Proto smekám před panem Šurkalou,že vůbec mohl tento Canon otestovat,byť má opravdu display k nepoužití!!!
Proto varuji případné zájemce o koupy tohoto modelu A800,aby se pořízení tohoto vyvarovali a zakoupili raději Canon A495,který je absolutně funkčně bez rozdílů s tímto A800 a je opravdu kvalitní a navíc o 300kč levnější než zprzněný A800 za 1800kč !!!
Víte o tom prosím někdo něco?
Máte prosím někdo zkušenosti ze Sony Cyber-shot DSC-S3000? https://www.digimanie.cz/sony-cyber-shot-dsc-s3000/produkt
Nedaří se mi o něm najít povídání. Parametrově to vypadá podobně jako ti Canoni a displej má větší rozlišení.
Nedaří se mi o něm najít povídání. Parametrově to vypadá podobně jako ti Canoni a displej má větší rozlišení.
Ja uz jak vidim ty specifikace, tak me jima hruza (1/2,9" CCD!!). Sony ma sice vetsinou fajn fotaky, ale co mam zkusenosti s temi nejlevnejsimi modely, tak... no radeji ruce pryc. Kdo vi, mozna je S3000 vyjimka, v ruce jsem ten fotak nemel a nechci mu krivdit, ale myslim, ze Canon A495/A800 je drtive nejlepsi nabidka v low-endu (a ma kvalitnejsi fotografie nez kompakty mnohonasobne drazsi). Stinnou strankou je jen ten displej a pocatecni 37mm ohnisko.
njn, jenže já teď nevím co mám teď dělat. Oni si kupují ten foták k moři na dovolenou, kde bude pravděpodobně svítit sluničko. Oba dost špatně vidí. Nerad bych jim doporučil foťák, který sice dobře fotí, ale vlastně z něj dobrý fotky neudělají, protože pořádně neuvidí co fotěj.
Kolik by si museli připlatit za lepší displej? Oni si myslí, že tím že je u té 495 přes celou zadní stranu, že je velikej a bude na něj dobře vidět.
Zase by byly užasný ty eneloopy na občasné focení. To jsou skvělý články a NiMh technologii celkem zachraňují pověst.
Kolik by si museli připlatit za lepší displej? Oni si myslí, že tím že je u té 495 přes celou zadní stranu, že je velikej a bude na něj dobře vidět.
Zase by byly užasný ty eneloopy na občasné focení. To jsou skvělý články a NiMh technologii celkem zachraňují pověst.
No, obavam se, ze se solidnim displejem budou az drazsi kompakty (a ono ani ty nejlepsi displeje na slunku stejne nic nezachrani, i jinak vyborny AMOLED na nekterych fotoaparatech Samsung je na slunku hure pouzitelny, a to je na tom asi nejlepe).
Snažím se najít co mají teď. Podle vzhledu je to tento: http://www.dpreview.com/products/olympus/compacts/oly_mju300
Takže pokud u displejů neznamená čím starší tím lepší by si možná nemuseli pohoršit? Viděl jsem ho jen jednou. Je prťavej, ale přišlo mi, že docela dost září (v místnosti)
Takže možná to zbytečně moc řeším a vůbec nepoznají, že mají na skvělém foťáku nejhorší displej co se dnes vyrábí?
Jinak on ten Olympus asi funguje, jenže:
- nešel zapnout, nešel nabít, prodali jim novou nabíječku do sítě s usb kabelem a s konektorem do foťáku
- starý akumulátor nešel nabít, změřil jsem jim ho a zjistil jsem, že aku má 0V, takže při tom stáří a LiXX technoligii bude po smrti
- koupil jsem jim nové aku, foťák konečně funguje
- zjistili, že nové aku nenabíjí původní nabíječka, ani ta nová přímo ve foťáku
- nové aku je vybité a neumějí ho nabít
Došla jim asi trpělivost, už to stálo dost peněz, fotky nikde a kupují foťák.....
Takže pokud u displejů neznamená čím starší tím lepší by si možná nemuseli pohoršit? Viděl jsem ho jen jednou. Je prťavej, ale přišlo mi, že docela dost září (v místnosti)
Takže možná to zbytečně moc řeším a vůbec nepoznají, že mají na skvělém foťáku nejhorší displej co se dnes vyrábí?
Jinak on ten Olympus asi funguje, jenže:
- nešel zapnout, nešel nabít, prodali jim novou nabíječku do sítě s usb kabelem a s konektorem do foťáku
- starý akumulátor nešel nabít, změřil jsem jim ho a zjistil jsem, že aku má 0V, takže při tom stáří a LiXX technoligii bude po smrti
- koupil jsem jim nové aku, foťák konečně funguje
- zjistili, že nové aku nenabíjí původní nabíječka, ani ta nová přímo ve foťáku
- nové aku je vybité a neumějí ho nabít
Došla jim asi trpělivost, už to stálo dost peněz, fotky nikde a kupují foťák.....
[quote=Milan Šurkala;11373]No, obavam se, ze se solidnim displejem budou az drazsi kompakty (a ono ani ty nejlepsi displeje na slunku stejne nic nezachrani, i jinak vyborny AMOLED na nekterych fotoaparatech Samsung je na slunku hure pouzitelny, a to je na tom asi nejlepe).[/quote]
Poprosím ještě o radu. Včera jsem informace od Vás přetlumočil rodičům a přehodnotili to na 3,5 až 4 tisíce. Koukal jsem na doporučované fotoaparáty a zmiňujete Sony Cyber-shot W350.
Je i něco jiného zajímavého za cenu do 4 tisíc?
edit:
našel jsem víceméně jen tři a to:
CANON Digital IXUS 115 HS
SONY CyberShot DSC-W380S
SONY CyberShot DSC-W570S
Poprosím ještě o radu. Včera jsem informace od Vás přetlumočil rodičům a přehodnotili to na 3,5 až 4 tisíce. Koukal jsem na doporučované fotoaparáty a zmiňujete Sony Cyber-shot W350.
Je i něco jiného zajímavého za cenu do 4 tisíc?
edit:
našel jsem víceméně jen tři a to:
CANON Digital IXUS 115 HS
SONY CyberShot DSC-W380S
SONY CyberShot DSC-W570S