Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: adobe lightroom - problém s barevným podáním

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    25
    Fotografií
    1

    zdravím

    mám "menší" problém s lightroomem (3.5) - při editaci mi mění barevné podání fotek, táhne výrazně do žluta. když stejný raw otevřu třebas v rawtherapee nebo v photoshopu, barevné podání je správné. viz přiložené screeny
    poradíte, kde co nastavit, aby LR zobrazoval správně? přiznám se, že jsem líný učit se rawtherapee nebo jiný editor, lightroom mi vyhovuje



    díky předem
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele Rellik
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    1,147
    Fotografií
    16

    Podle mě to bude v nastavení profilu monitoru toho programu - jestli to teda umí.

    Jinak příště nahrej fotky přímo sem do diskuze a ne někam na servr zaplácaný reklamou, že ani ty fotky nejdou vidět...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    25
    Fotografií
    1

    a já právě netuším, jak změnit barevný profil v lightroomu - nabízí mi to jenom adobe standard
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    Alf Alf je offline
    Nováček Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    15
    Fotografií
    62

    Ligtroom "umí" u snímků z konkrétního foťáku při importu přednastavit zadané parametry. Nastav si jeden s nímek tak, jak si myslíš, že by měl vypadat a pak ulož toto nastavení do parametrů na záložce Develop -> Set Default Setting -> Update to Current Setting. Při importu se pak budou načítat s tímto přednastavením.

    Pokud toto nechceš používat, zruš zaškrtnutí na záložce Edit -> Preferences -> Presets -> Make default specific to camera serial number (pokud máš češtinu tak Úpravy -> Předvolby -> Přednastavení)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    25
    Fotografií
    1

    to "make default" mám odškrtnuté...
    nedá se lightroomu nějak vnutit, aby si barevný nádech snímku nevymýšlel a vzal ho tak, jak je? při importu, než fotky natáhnu do knihovny, jsou náhledy v pořádku a barvy takové, jaké mají být. pak je naimportuju a barvy jsou zmršeny
    nerad bych se nějak hrabal v barvách rukou, na to se necítím
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele Rellik
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    1,147
    Fotografií
    16

    Ještě by to mohlo být výchozím profilem pro úpravu fotek... Ale nevím jak to v lightroomu je, nikdy sem ho neměl - porovnávám s RawTherapee
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    25
    Fotografií
    1

    původně jsem myslel, že hapruje vyloženě barevný profil v camera raw, jenže, jak jsem psal výš, zobrazení ve fotokrámu problémy nedělá
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    25
    Fotografií
    1

    to jsem z toho blázen
    asi to bylo ovladačem grafiky nebo profilem monitoru.
    dokopal jsem se k sestavení nového počítače - ve starém byla grafika GF 8600 GT, v novém HD 6770. a na novém poči mi lightroom barvy nemrší. tak se budu modlit, aby mi to vydrželo
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    Alf Alf je offline
    Nováček Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    15
    Fotografií
    62

    Nemyslím, že by to bylo grafikou (i když u NV člověk nikdy neví). Profilem monitoru taky asi ne. Spíš jsi měl něco nastavené v Lightroomu a novou instalací se nastavily výchozí hodnoty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    25
    Fotografií
    1

    ale já u lightroomu zkoušel různé reset to default u všeho možného...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    1
    Fotografií
    2

    Měl jsem stejný problém (všechno žluté) a vyřešil jsem to nakonec nějakým nastavením Windows. Bohužel už si nepamatuju kde a co přesně Šlo o jakési barevné profily.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele Rellik
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    1,147
    Fotografií
    16

    hoši hoši, vyzkoušejte daktable a je to.. Je to volná (zdarma) náhrada pro lightroom http://www.darktable.org/
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    25
    Fotografií
    1

    zajímavé. díky za tipa, prubnu

    edit: tak bohužel, není pod windows
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Lightroom vs. Zoner PS
    Od alimandr v sekci Software pro úpravy
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 26-05-2014, 09:47
  2. ako nastaviť lightroom 2
    Od doki v sekci Software pro úpravy
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 15-06-2011, 05:20
  3. Lightroom 2
    Od doki v sekci Software pro úpravy
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 30-05-2011, 20:12
  4. Lightroomkillertips.com - Adobe Photoshop Lightroom
    Od SiNi v sekci Zajímavé fotoweby
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 08-03-2010, 08:36