Tak nějak, aby to netahalo za oči.
Tak to jsi slavny, ze ses dostal az ke Karbusickemu :-) Jak ho znam, tak ten nenecha na nikom nit suchou a vytyka i veci, ktere by snad ani nikomu nevadili (mu by mozny mohla vadit ta cesta blizko rohu snimku, ale kdo vi). Mne se ten snimek libi.
Uhodl si - pravý dolní roh moc natěsno. Ale ohnisko jsem měl již nejširší co šlo a pokud bych šel trochu zpět, tak by se ta cesta uprostřed schovala za okraj louky, ona je trochu zapuštěná, takže bych to nazval jako kompoziční dilema![]()
dilema imho vyřešené pěkně
není nad situaci, kdy buď furt něco leze do záběru nebo naopak stačí ujít pár kroků a kouzlo scény je v tahu
jednoduchá scéna... jenže, furt mi tam něco lezlo... příroda je občas pěkná potvora a dává to chrastí skoro všude
Přesně tak, z dálky to zase nevynikne. Na balíky je dobrý širokáč, balík před sebou, dynamická obloha a klidně nějaká stylizace např. tabákovým filtrem, ať z toho dýchá ta atmosféra sucha a horka...
taky jsem si říkal, že by nebylo špatné jít blíž... jenže tam byl příkop a voda
těžký život fotografa![]()
Napadlo mě to též, dvě fotky na výšku a slepit. Jen ne v té době snímání, kdy jsem nějak pojal přesvědčení, že se to vejde na jednu fotkuA podobná světelná situace zkombinovaná s kvetením třešní se jen tak neopakuje...
Hold na opravdu povedenou fotografii si člověk počká někdy i pár let, ale o tom je přece pravá podstata focení, že?
Výraz fotky je pre mna dôležitejší ako dlhe premýšlanie nad kompoziciou - samozrejme okrem krajiniek. A ked mam casovy stres, tak sa snazim zobrat do zaberu co najviac a potom orezat.
Suhlasim s Busy ze zla fotka sa da viac-menej vylepsit, ale bez fotky sa neda nic urobit.
A kedze sa stale cistim zaciatocnik, tak mi viac vyhovuje vnimat fotku pocitom ako kompoziciou.
Já si myslím že kompozice je jedna věc a dojem je věc druhá. Jakožto začátečník se snažím dodržovat určitá pravidla kompozice, ale někdy díky špatné kompozici může fotka oslovit a být vyhodnocena jako velmi zdařilá (viděl jsem jednou jednu a ta mě opravdu oslovila, já bohužel takovou nemam). Jinak jak už tu bylo zmíněno, tak lepší blbá fotka než žádná.