Zdravím,
právě si vybírám svou první zrcadlovku a jsem již téměř plně rozhodnut pro Canon EOS 550d. Zaujal mě zejména svou cenou pohybující se pod 12 000 kč se setovým objektivem a tím, co nabízí. Jediné, co se mě od koupi tohoto fotoaparátu odrazuje, je jeho datum uvedení (přecijen je už trochu starší). Z toho důvodu jsem se poohlédnul i po ostatních fotoaparátech a přemýšlím, jestli EOS 550d stále stojí za to. Díval jsem se na Canon EOS 600d, ale kromě vyšší ceny a výklopného displeje je prakticky identický, jako 550d. Jediné, co mě nutí k jeho koupi, je možnost pořizování širokoúhlých záznamů. Naopak se mi nelíbí téměř o 100g vyšší hmotnost oproti staršímu modelu a nemyslím si, že bych výklopný displej nějak potřeboval. Díval jsem se také na Nikon D3100, ale myslím si, že Canon 550d mi může za stejnou cenu nabídnout více.
Má otázka je, zdali se dnes ještě vyplatí koupit Canon 550d, nebo si raději připlatit a koupit něco novějšího (např. Nikon d5100). Připadá mi totiž, že nové DSLR s podobnou cenou nabídnou téměř to samé. Pokud byste měli nějaké jiné návrhy na DSLR, podělte se prosím =).
Jenom bych znovu připomněl, že jsem naprostý amatér a že se jedná o první zrcadlovku, kterou budu používat. Co se týká objektů, které fotím, tak fotím převážně krajiny a hdr fotky, sem tam nějaký ten člověk =).
Děkuji za odpovědi