Zdravím všechny příznivce fotografie. Rád bych si ověřil svou myšlenku. Na trhu (Praha) je poměrně velké množství profi ateliérů. Jejich cenová politika se studio od studia liší. Ceny pronájmu začínají na 150 Kč/hodinu podle kvality, dostupnosti či možností daného ateliéru. Rád bych vstoupil na tento trh a rád bych provedl nejdřív malý průzkum. Každý nějak musel začít. Já chci začít fotit a poskytovat prostor k focení dalším v domácích podmínkách se světly střední třídy. To hlavní, co chybí k úplné realizaci je trocha jistoty, že bude o tuto skromnou nabídku zájem. Profesionál si raději vždy vybere pořádný ateliér, stejně tak člověk, který má jasnou představu, co bude fotit a taky kolik na to bude potřebovat místa. Místnost v bytě má rozměry 5,3x3,3x3 (dxšxv). Se správnou výbavou nebude problém vyfotit i celou stojící postavu. Samozřejmě s řadou kompromisů se zde musí počítat. Dle mého názoru je spousta fotoamatérů, kteří by si rádi focení v ateliéru nejdřív vyzkoušeli, než se pustí do "něčeho většího". A těm je hlavně směřována moje otázka. Domácí ateliér ANO či NE/má budoucnost? Třeba se tato myšlenka dnes a denně rodí v hlavách tisíců dalších fotografů. Třeba je už takových miniateliérů k dispozici celá řada. Já zatím po pečlivém hledání na internetu nic podobného nenašel. Díky za vyslovení jakéhokoliv názoru či rady.