Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: BULB max. dlzka

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1

    Dobry den.
    Zaujimal by ma max. dlzka bulb rezimu pri tychto fotakoch:
    Sony A300
    Canon EOS 1000D a 1100D
    Nikon D3100

    Dakujem
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele Rellik
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    1,147
    Fotografií
    16

    Většinou je bulb 30sec - Na canonu 1000D a 1100D určitě 30sec, protože 1000D sem měl a na nikonu bude asi taky 30sec, protože teď mám nikon D90 a taky je tu 30sec. Dá se to obejít drátovou dálkovou spouští, kde jde nastavit libovolný čas...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Redaktor Digimanie Avatar uživatele Milan Šurkala
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,406
    Fotografií
    32

    Citace Původně odesláno od Rellik Zobrazit příspěvek
    Většinou je bulb 30sec - Na canonu 1000D a 1100D určitě 30sec, protože 1000D sem měl a na nikonu bude asi taky 30sec, protože teď mám nikon D90 a taky je tu 30sec. Dá se to obejít drátovou dálkovou spouští, kde jde nastavit libovolný čas...
    Bulb je neomezeny cas (a muzes, ale nemusis pouzit dalkovou spoust, ta tam pro onu delku nehraje vubec roli). U digitalnich fotoaparatu je ale bulb casto omezen na nekolik minut (neplest s 30 sekundami normalnich expozicnich casu!). Tazateli bych doporucil mrknout na technicke udaje na strankach vyrobcu, pripadne si stahnout manual. Tam to bude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Tchutcho
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    189
    Fotografií
    1

    Přesně tak.Funkce Bulb Mode,je neomezený čas.Můžeš exponovat klidně hodinu.Musíš použít dálkovou spoušť.Kvůli tomu je na ni možnost zaaretování.Jinak otázkou je,jak kterej foťák to schřoustne.Myslím,že se to psalo někde i tady na DM,že se u některých Canonů přehřejvají čipy,při hodně dlouhých expozicích.V tom případě si myslím,že by to nějaká elektronická ochranná pojistka típla.Jenže kdo by exponoval hodinu?Myslím,že pro normální exponování postačej běžný dlouhý časy a nějaký extra natahování je k ničemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1

    Diky za odpovede, este jedna otazka:
    Bulb expozicia sa da urobit aj pomocou tlacidla spuste na fotoaparate, tak ze pri zaciatku expozicie stlacim tl. spudte a pri konci znovu stlacim tl. spuste. Alebo pre bulb expoziciu je nutny DO (A330) alebo kablova spust.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Redaktor Digimanie Avatar uživatele Milan Šurkala
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,406
    Fotografií
    32

    Pri bulb rezimu je zpravidla celou dobu nutno drzet spoust (proto se to v podstate nepouziva a naopak se pouziva kabelova spoust, protoze to rucni drzeni je pekne na pytel). Jsou vsak fotoaparaty, kde lze nastavit, aby se to cele provedlo zminenymi dvema stisky (start a konec), ale tech je malo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele Rellik
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    1,147
    Fotografií
    16

    Jo sorry za matoucí info... Já si to spletl s něčím jiným
    Jinak ty jednoduché drátové spouště mají aretaci tlačítka, které se tak nemusí držet po celou dobu snímání. Pak jsou programovatelné elektronické spouště, kde se nastaví čas a po spuštění to dělá v podstatě to samé. Jinak ty programovatelné spouště mají víc funkcí... ale to už se nebavíme o Bulbu
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    46
    Fotografií
    11

    u fotoaparatů Canon můžete využít CHDK (Canon hack development kit) pro kompakty nebo ML (magic lantern) pro zrcadlovky a využít možností BULB k nastavení expozice přímo v menu CHDK nebo ML ve foťáku až na 8 hodin (případně na sérii expozic)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Automatické sekvence a BULB režim u kompaktů
    Od japeter v sekci Techniky focení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 15-01-2014, 12:59
  2. Krajiny: Co potřebuji na focení dlouhé expozice (BULB)
    Od mattys3k v sekci Techniky focení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-11-2012, 07:42