Samsung pl210
Ahojte, chcel by som Vás poprosiť o radu ohľadne kúpy kompaktu Samsung pl210. Mám možnosť ho kúpiť za podľa mňa slušných 89eur, prečítal som si o ňom už aj nejaké tie recenzie, no rád by som počul aj Váš názor na tento kompakt. Neočakávam nič extra (veď za tú cenu). Využitie bežné fotenie, výlety atď. Tu na fóre som o ňom nič nenašiel(asi veľmi obľúbený nie je). Čo ma na ňom asi najviac láka je 10x zoom, čo trocha odrádza, že nepatrí k najnovším kompaktom (čo síce zrejme až tak nevadí), ale tak neviem či už nenájdem v tej cene prípadne v cene do 130eur aj niečo s podobným či lepším zoomom a možno krajšími fotkami.
No v téhle třídě toho moc lepšího nenajdeš. Máš tu recenzi, můžeš si ji přečíst, podívat se na fotky a popřemýšlet, zda ti to stačí. Osobně si myslím, že za dané peníze je to (samozřejmě i přes spoustu chybiček) rozhodně jeden z těch lepších fotoaparátů.
Samozrejme recenziu som si prečítal, práve aj kvôli nej som začal premýšlať o tomto kompakte, kedže tá recenzia nevyznela nejak negatívne skôr naopak. Takisto aj fotky keď som porovnával z tej recenzie z recenzií iných fotoaparátov, som ja ako totálny laik a neznalec fotografovania veľké rozdiely nevidel. Skôr som váhal len kvôli tomu, že mi na inom fóre odporúčali canony a takisto aj tu som veľa reakcií resp odporúčaní na tento foťák nenašiel.
Ešte by som sa rád opýtal na kompakt Samsung wb700, bola by to lepšia voľba ako pl210? Cenovo je len o 35eur drahší, láka ma 18x zoom.
No, výhodou u WB700 je lepší zoom, světelnost a především manuální režimy expozice. Je to více hračka pro fotografy. Má trochu slabší barvičky, v tomhle mi PL210 přišla být lepší. Ani jeden není špatná volba, otázkou je, zda je ten zoom a manuální expozice důležitými vlastnostmi.
Pán Šurkala ďakujem za rady, pomohli ste mi, nakoniec si ale objednávam wb750 (ktorý som vyššie ani nespomínal). Rozhodla cena(119e) a ten zoom + viem si predstaviť sa s fotoaparátom aj trocha pohrať, preto nakoniec wb750. Vzal by som možno radšej wb700(podľa Vašich recenzií) ale to by bolo o 20eur viac než wb750 a nepríjde mi, že je medzi nimi taký rozdiel, oba majú svoje pre a proti.
Tak snad budete spokojen :-) Osobně mě WB750 až tolik nenadchla, proti WB700 má sice pár zajímavých věcí navíc (Full HD video, rychlejší sekvenční snímání a spoustu technologií), na druhou stranu má trochu komplikovanější ovládání a horší kvalitu snímků (výraznější patlání). Pokud ale byla WB750 levnější než WB700, tak proč ne. 119 EUR je skutečně výborná cena a za tolik peněz jste si vybral určitě jeden z těch zajímavějších přístrojů (u nás jsem jej neviděl pod 150 EUR). Ono v této třídě to není o tom vybrat dobrý fotoaparát, ale vybrat ten méně špatný :-)