Dosud jsme k plne spokojenosti pouzivali Samsung EX-1, nejake mouchy ma, ale meli jsme ho radi. Bohuzel s nim manzelka praskla o zem a odskakal do objektiv, oprava je nerentabilni a tak jsem se rozhodl jej necim nahradit. Rozhodne preferuju neco v podobne tride, protoze ac naprosty fotograficky laik, jsem z obycejnych kompaktu vylecen. Tady nam vyhovovala moznost delat solidni fotky (pro nas plne vyhovujici) v mizernem osvetleni z ruky bez blesku. Logicky se nabizi sahnout po nastupci EX2, ale po preceteni dostupnych recenzi jsem usoudil, ze za dane penize se da nakoupit lepe (Panak LX-5 nebo jeste lepe FUJI X-10), pripadne trochu usetrit a jit do Oly XZ-1 (zatim se klonim k teto variante, ale nejsem si jist). No pak jsem nahodou objevil Nikon 1 J1 (lze jej zakoupit pod 10k v kitu s dvema objektivy 10mm a 10-30mm). Dosud jsem o CSC vubec neuvazoval. A tady jako laik naprosto tapu, dle parametru maji ty setove objektivy mnohem horsi svetelnost, coz je vec, ktera mi na predchozim pristroji maximalne vyhovovala. Tusim ze by to u tech CSC mohlo byt kompenzovano velikosti cipu, ale netusim zda to tak opravdu je. Urcite neuvazuji o tom, ze bych do budoucna kupoval objektivy lepsi.
Proste kdyz to prevedu na nejaky pripad, radeji si koupim plne vybavenou Fabii nez za podobne penize holobyt Octavii, byt mi mi mohla obcas poslouzit lepe. Je teda lepe jit cestou profi svetelneho kompaktu bud ten Oly XZ-1 nebo Fuji X-10 ?
Diky vsem za nazor.