Olympus TG-1 ... vše podexponováno
Zdravím!
Loni v létě jsem si pořídil outdoorový kompakt Olympus TG-1. Zatím jsem s ním fotil pouze při jedné dovolené a jedné oslavě (jednou venku, jednou uvnitř) a pokaždé bylo 90% fotek podexponováno (zkoušel jsem různé režimy) a musel jsem je dodatečně softwarově upravovat (přisvětlovat).
Nejsem žádný náruživý fotograf a kompakt jsem kupoval proto, aby pro mě bylo focení co nejjednodušší, takže mě nutnost většinu fotek neustále upravovat dost štve.
Myslíte si, že je to důvod k reklamaci? Lze to vyřešit novým firmwarem?
Díky za odpověď.
Loni v létě jsem si pořídil outdoorový kompakt Olympus TG-1. Zatím jsem s ním fotil pouze při jedné dovolené a jedné oslavě (jednou venku, jednou uvnitř) a pokaždé bylo 90% fotek podexponováno (zkoušel jsem různé režimy) a musel jsem je dodatečně softwarově upravovat (přisvětlovat).
Nejsem žádný náruživý fotograf a kompakt jsem kupoval proto, aby pro mě bylo focení co nejjednodušší, takže mě nutnost většinu fotek neustále upravovat dost štve.
Myslíte si, že je to důvod k reklamaci? Lze to vyřešit novým firmwarem?
Díky za odpověď.
TG-1 obecně trochu podexponovává, jak moc je to vážné? Ono ve fotoaparátu lze nastavit korekci expozice, doporučil bych tam nastavit alespoň +0,3 EV. To, že fotoaparát dělá tmavší fotky, rozhodně není důvod k reklamaci, tak je to jednoduše naprogramováno. Samozřejmě je ale možné, že je to více patrné, než je běžné, ale to tu bez ukázek těžko posoudíme.
To je zaujímavé, ja som sa zatiaľ o tomto nikde nedočítal a to som sa prehrabal na webe viacerými recenziami, či už českými/slovenskými tak aj zahraničnými...Mám totižto teraz objednaný TG-2 a som naň veľmi zvedavý, potreboval som nejaký odolný všestranný kompaktík a nenašiel som nič lepšie...dám potom vedieť čo a ako, prípadne pripojím i nejaké testovacie foto ;-)
ZDAR
ZDAR