Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

Olympus TG-1 ... vše podexponováno

tomp (1)|10.3.2013 17:14
Zdravím!

Loni v létě jsem si pořídil outdoorový kompakt Olympus TG-1. Zatím jsem s ním fotil pouze při jedné dovolené a jedné oslavě (jednou venku, jednou uvnitř) a pokaždé bylo 90% fotek podexponováno (zkoušel jsem různé režimy) a musel jsem je dodatečně softwarově upravovat (přisvětlovat).

Nejsem žádný náruživý fotograf a kompakt jsem kupoval proto, aby pro mě bylo focení co nejjednodušší, takže mě nutnost většinu fotek neustále upravovat dost štve.

Myslíte si, že je to důvod k reklamaci? Lze to vyřešit novým firmwarem?

Díky za odpověď.
Milan Šurkala (3381)|10.3.2013 20:27
TG-1 obecně trochu podexponovává, jak moc je to vážné? Ono ve fotoaparátu lze nastavit korekci expozice, doporučil bych tam nastavit alespoň +0,3 EV. To, že fotoaparát dělá tmavší fotky, rozhodně není důvod k reklamaci, tak je to jednoduše naprogramováno. Samozřejmě je ale možné, že je to více patrné, než je běžné, ale to tu bez ukázek těžko posoudíme.
streethawk (6)|11.3.2013 13:23
To je zaujímavé, ja som sa zatiaľ o tomto nikde nedočítal a to som sa prehrabal na webe viacerými recenziami, či už českými/slovenskými tak aj zahraničnými...Mám totižto teraz objednaný TG-2 a som naň veľmi zvedavý, potreboval som nejaký odolný všestranný kompaktík a nenašiel som nič lepšie...dám potom vedieť čo a ako, prípadne pripojím i nejaké testovacie foto ;-)

ZDAR