Tazatel: Jaroslav Kvíčala
Znění dotazu: Velmi mě zaujali recenze na fotoaparáty a rád bych požádal o pomoc při výběru digitální zrcadlovky. Na základě recenzí mě zaujaly tyto čtyři fotoaparáty ve stejné cenové relaci.
Nikon D7000 s objektivem 18-105 mm. Nikon D5200 s tím samým objektivem, dále Canon EOS 600D s objektivem 18-135 mm a dále Pentax K50 s objektivem 18-135 mm.
U každého foťáku mě zaujalo něco u D7000 zmiňujete samé plusy, počet ostřících bodů - 39 a výbornou rychlost, D5200 má průvodce pro začátečníky (vzhledem k tomu že to bude moje první zrcadlovka možná velmi užitečné???), počet ostřících bodů - 39 a rozlišení, Canon nejlepší cena, výborné recenze a Pentax je jako jediný vodě a prachu odolný, rychlost, výborné recenze na zahraničních stránkách, ale pouze 11 ostřících bodů, stabilizace přímo v těle....
Protože se zrcadlovkami nemám žádné zkušenosti, nevím které z těchto parametrů jsou zásadní, ale podle všeho nejlépe vychází Nikon D7000 a Pentax. Proto by mě zajímal váš názor – vím že je těžké radit někomu, protože každý od fotoaparátu očekává něco jiného, mě by ale zajímal váš osobní názor a pro který z těchto fotoaparátů byste se rozhodly vy osobně, případně pokud máte osobní zkušenosti s těmito typy.
Děkuji za radu
Jaroslav Kvíčala