Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Jak dostat záznam VHS do PC ???? Koukal jsem se, ale nic jsem tady nenašel. Bestdrak

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    1

    Koukal jsem se, ale nic jsem tady nenašel. Potřebuji dostat VHS záznam do PC a nemohu vyžít cizí pomoc. Děkji za radu. Bestdrak
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele Rellik
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    1,147
    Fotografií
    16

    Postačí dokoupit jakýkoliv TV tuner do PC, který má možnost připojit vnější zdroj signálu. Nakopíroval jsem tak už několik VHS do PC... Například http://interlink.tsbohemia.cz/aver-t...-_d113415.html Pokud by šlo pouze o možnost nahrávání videí z VHS mohl bych nabídnout můj bývalý tuner (nemá DVB-T a tak jsem ho vyřadil) za pár korun. Musel bych ale pohledat káblík, který umožňuje připojení cinch konektory videa a audia. Pokud bys měl zájem písni mi SZ a zkusil bych to pohledat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele Symbio
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    57
    Fotografií
    149

    Existuju aj firmy co ti to urobia. Staci pohladat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    95

    Je to téma, jež se řeší opakovaně na sdruženém TV Freaku, takže Tě tam nejdříve nasměruju a trochu se Tím pročti.

    https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...aker-7co-dalej
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...-zaznamu-z-VHS a ještě i jinde

    Jinak platí, že pokud z toho chceš dostat alespoň něco trochu koukatelného, musíš použít kvalitní A/D převodník jež se pohybuje v ceně kolem 10 tisíc a více (například něco od Canopusu), nebo to stáhnout přes kameru (DV nebo Digital8) jež má otevřený analogový vstup, nebo si to nechat někde udělat.

    Záleží na množství a cennosti toho záznamu, někdy se vyplatí investice do převodníku, někdy půjčení kamery (nebo koupě v bazaru), někdy nechat si to udělat.

    Všechny ostatní varianty typu " .. tuner... " apod za pár korun dávají výsledek odpovídající té ceně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele Rellik
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    1,147
    Fotografií
    16

    Z (nekvalitního) VHS (VHS-C) záznamu nedostaneš kvalitní i kdyby sis koupil zařízení za statisíce. Vím o čem mluvím. K tomu opravdu stačí tuner za pár stokorun a dobře nastavit kompresi ukládaného digitálního videa. Zkusím pohledat nějaké video z VHS-C a ukousnu nějakou ukázku...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    95

    Citace Původně odesláno od Rellik Zobrazit příspěvek
    Z (nekvalitního) VHS (VHS-C) záznamu nedostaneš kvalitní i kdyby sis koupil zařízení za statisíce.
    To netvrdím ale pokud se jedná třeba o cenné rodinné záznamy, není třeba je ještě více "zprasit". Věř mi, už jsem těch převodů udělal dost a mám k dispozici obě varianty, jak TV modul, tak A/D převodník v kameře a měl jsem i ten převodník v PC, takže mám porovnání.
    Citace Původně odesláno od Rellik Zobrazit příspěvek
    dobře nastavit kompresi ukládaného digitálního videa
    To je právě ono, je třeba záznam zachytit buď bez komprese, nebo alespoň s minimální kompresí po jednotlivých snímcích a ne jako Mpeg, kde jsou jen klíčové snímky celé a ostatní dopočítávané, což je formát, jež Ti nabídnou ty moduly.

    Pakliže mu ale na těch záznamech příliš nezáleží, může to být "šumafuk" a pak poslouží i ten TV modul.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-11-2014, 23:48
  2. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 22-07-2011, 14:58
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-02-2011, 11:42
  4. ... a je to tady, Canon EOS 5D Markt III ...
    Od zmotycka v sekci Zrcadlovky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-02-2011, 15:30
  5. Jsem amatér-kompakt kolem 8.000,-Kč
    Od Kasprik v sekci Kompakty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-02-2011, 21:53