Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

Fotografování pomoci televizoru

stařik (2)|26.11.2013 16:18
Dobrý den, k fotoaparátu PowerShot G 11 mám AV kabel (AVC-DC 400), který je určený pro připojení fotoaparátu k televizoru. Toto připojení chci použít pro fotografování s pomoci televizoru s vysokým rozlišením. Na televizoru, co se týče video vstupu mám zdířky označené takto: Pb-modrá, Pr-červená a Y/AV2-zelená. Kabel dodaný k fotoaparátu má žlutý cinch pro video, a černý pro audio. Potřebuji poradit, kde připojit žlutý cinch, do které zdířky na televizoru, aby mi fungovalo fotografování přes televizor. Co se týče propojení pomoci HDMI, tak Canon upozorňuje že„ Zobrazení na televizoru není možné, pokud k připojení fotoaparátu
k televizoru s vysokým rozlišením používáte kabel HDMI HTC-100“

Děkuji
Rellik (1136)|26.11.2013 17:19
A umí ten foťák vůbec zobrazení obrazu na externím zařízení (TV) při fotografování? Jinak určitě je na TV i scart vstup a pro ty existují redukce právě na tyto cinche.
stařik (2)|29.11.2013 14:50
To Rellik, obraz na monitoru fotoaparátu je možné při pořizování snímku zobrazit na obrazovce televizoru, kdyby to nebylo možné, tak se neptám na připojení k dostupným video vstupům na televizoru. Scart na televizoru je, byla by to samozřejmě jedná z variant, ale spíše jsem očekával nějaké vysvětlení k video vstupu Y/AV2 na televizoru.
Pavel Matějka (394)|29.11.2013 15:02
Televizor má zdířky pro oddělené barevné složky, kabel má videosignál na jedno jediném drátě. Proto nemůžete tohle propojení použít a cestou pro vás je redukce na SCART, který také používá jednodrátový videosignál.