Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Staré sklo

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    11

    Dostal jsem od kamaráda starou zrcadlovku Petri s objektivem 1:1,8/55 - závit 42. Objektiv bych chtěl zkusit použít s Nikonem D5100. Jsem ale v tomto směru naprostý začátečník. Prosím o radu jestli je to vůbec možné a jaký mezikroužek případně použít (odkaz na kroužek). Moc děkuji za reakci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel Digimanie Avatar uživatele Begy_cz
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    538
    Fotografií
    48

    http://aukro.cz/redukce-adapter-pro-...129998893.html ??????

    a ano bude to fungovat. Ale pouze v M režimu
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele Rellik
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    1,147
    Fotografií
    16

    Pravda pravda, nicméně to bude fungovat i jiném režimu než M. I když s tím M budou asi nejlepší výsledky.... http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_fr...+nnikon&_rdc=1
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel Digimanie Avatar uživatele Begy_cz
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    538
    Fotografií
    48

    mě to v P,A,S hlásí chybu a neudělá expozici. Možná to jde v menu někde vypnout, ale zase tak moc jsem s manuálními skly nelaboroval.
    Jen vím že "lepší" redikce obsahují čip pro potvrzení zaostření (nebo tuším taknějak) - ale jsou taky o dost dražší. Což mě přijde na experimenty poněkud zbytečné
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele Rellik
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    1,147
    Fotografií
    16

    Citace Původně odesláno od Begy_cz Zobrazit příspěvek
    Jen vím že "lepší" redikce obsahují čip pro potvrzení zaostření (nebo tuším taknějak) - ale jsou taky o dost dražší.
    V redukci bez čipu a čipem je rozdíl cca 100,- (u canon redukce, u nikonu je větší rozdíl) což mi nepřijde o dost dražší. Jinak snad jediný režim ve kterém nelze pracovat je priorita clony - je to logické, jelikož objektiv nijak s aparátem nekomunikuje a tak nastavení clony se nijak nepřenese...
    Jinak opravuju svůj předchozí příspěvek:
    U objektivu s redukcí bez elektroniky jde fotit pouze v režimu M a A v jiném to není možné. Dřív jsem používal redukci s elektronikou a tam šlo fotit ve všech režimech, krom té priority clony, jelikož v redukci byla natvrdo nastavena clona F1,4...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel Digimanie Avatar uživatele Begy_cz
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    538
    Fotografií
    48

    předpokládám že jsi chtěl napsat režimy M a S
    Nedalo mi to a skusil jsem fotit se sundaným objektivem (což je stejný jako manuál na redukci) a ve všech režimech kromě M to hlásí F (Fault-chyba) a neudělá expozici. Pán se ptá na D5100 což bude počítám stejná úroveň jako moje D5000
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Redaktor Digimanie Avatar uživatele Milan Šurkala
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,406
    Fotografií
    32

    Třeba mně na Samsung NX11 fungují redukce jen v režimech M a A. S by mohl být logicky problém, protože fotoaparát nemůže sahat na clonu manuálního objektivu (každopádně by mohl sahat na ISO). Možnost nastavit expoziční čas a nechat automatické ISO s manuálním objektivem, to by se mi líbilo. Bohužel můj fotoaparát to neumí. Jinak ano, Nikon (minimálně některé pětitisícové modely) se sundaným objektivem fungují pouze na M.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele Rellik
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    1,147
    Fotografií
    16

    Citace Původně odesláno od Begy_cz Zobrazit příspěvek
    předpokládám že jsi chtěl napsat režimy M a S
    Nechtěl. Chtěl jsem napsat režim M a A Zkoušeno na D7100.. Stačí odpojit objektiv a projít si režimy, u kterých jde fotit. No a na D7100 to jde právě na tyto dva režimy (M,A)..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2013
    Příspěvků
    11

    Tak jsem redukci dnes zakoupil na aukru, tak uvidíme v jakých "režimech" bude fungovat. Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík Digimanie
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    740
    Fotografií
    11

    Bude to chodit jen v M,A. S s ohledem na nemožnost aparátu měnit clonu bude S stejně jako P nefunkční.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Stare modely
    Od Eske939 v sekci Zrcadlovky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-02-2012, 15:02
  2. Jaké manuální sklo na 1000D reverzně?
    Od Zilog Z80 v sekci Objektivy
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 13-08-2011, 18:48