Náhrada za Canon SX130IS --> profi kompakt
Zdravím, rozhlížím se po novém fotoaparátu. Nyní jsem vlastníkem SX130is od Canonu a vadí mi, že špatně fotí za horšího světla (mám tmavý byt), fotí dlouho a výsledné fotky jsou pak mázlé. Pěkné fotky udělám pouze se stativem na manuální nastavení. Focení venku mi vyhovuje. Proto bych se chtěl zeptat na jeho náhradu, rozpočet omezen nijak nemám, přece to člověk nemá na chvilku, ale čím míň tím líp! Nemohu mít nic velkého (zrcadlovku a tak...), manželka se s tím nechce nikde tahat, takže pouze kompakt. Foťák budu používat na všeobecné focení (od všeho trošku - hlavně dítě) a video neurazí, ale není vyloženě podmínkou. V parametrech foťáků se nevyznám, recenze jsem si nějaké přečetl a vždy to končí slovy: "každý má něco". Z mého výběru se mi tedy dostal do oka Olympus XZ-2, ale nemám sáhnout radějí po něčem jiném? Díky za účast na debatě
XZ-2 je dobra volba, mne se jeste jako univerzal libi panasonic LX7, je siroky, svetelny a navic ma slusne video...
[QUOTE=maslik;30388]V parametrech foťáků se nevyznám, recenze jsem si nějaké přečetl a vždy to končí slovy: "každý má něco".[/QUOTE]
No ale to je přesně ono. Záleží na tom, co je pro tebe důležité a podle toho si vyber. V zásadě se ty fotoaparáty liší jen tím, jak velké mají rozměry, jak velký mají zoom (a jak dobré je focení na velkém zoomu) a tím to skoro hasne. Tady nelze vybrat špatný fotoaparát, tady lze jen vybrat špatný fotoaparát vzhledem ke tvým požadavkům. A ty zatím žádné specifické požadavky nemáš.
No ale to je přesně ono. Záleží na tom, co je pro tebe důležité a podle toho si vyber. V zásadě se ty fotoaparáty liší jen tím, jak velké mají rozměry, jak velký mají zoom (a jak dobré je focení na velkém zoomu) a tím to skoro hasne. Tady nelze vybrat špatný fotoaparát, tady lze jen vybrat špatný fotoaparát vzhledem ke tvým požadavkům. A ty zatím žádné specifické požadavky nemáš.