Ahoj lidi, věnuji se parkouru a už delší dobu jsem si říkal že by nebylo od věci pořídit si něco kvalitnějšího na natáčení. Konečně se mi sešli peníze a tak se poohlížím po zrcadle, případně bezzrcadle. Osobně znám pár lidí co natáčí na 600D a kvalitativně ty videa vypadají aspoň podle mě super. Do merku se mi kromě 600D dostala i stovka a sedmistovka, jenže navíc nabízí akorát Stm a dotykový displej a to mi osobně přijde za ten příplatek poměrně málo, proto by mi zajímalo jestli je Stm nějak reálně přínosný proti manuální ostření, jelikož má strejda Nikon takže bysme si případně mohli půjčovat objektivy a jelikož co jsem se dočetl tak Canon adekvátní alternativu co do ceny a kvality k 18-105ce nenabízí tak přemýšlím i nad 3300D případně 5100D, co jsem četl tak na video není špatná ani Sony A58 a Panasonic G6, či jeho starší, levnější ale z mého pohledu né o moc horší starší bráška G5, poradíte mi prosím? Mimo jiné mi jde i o kvalitní fotky, ale myslím že ze všech zmíněných těl polezou kvalitní fotky, pokud se s nimi naučím, díky za odpovědi.
Edit:
Ještě by mi zajímalo jestli má podle vás smysl čekat na nástupce 700D, jestli tu je šance že by mohl přinést stejný systém autofokusu co má 70D a snad i nový snímač, či jestli to bude zase jen přeznačená, mírně vylepšená 550D a za druhé jak si eventuálně stojí co do videa atd Pentax, který vypadá taky velice zajímavě co do výbavy, vím že objektivů k němu není tolik ale snad by se nějaká rozumná varianta taky dala sehnat.