Zdravím po delší době .)
řeším teď domácí tiskárnu - aktuálně mám canon IP4000 a už mě celkem vadí jaká kvalita fotografií z ní leze.
Předesílám, že používám originální barvy celou dobu, stejně jako originální fotopapír - výzkumem dlouhodobého typu jsem zjistil, že paradoxně ještě lepších výsledků dosahuji z fotopapíry epson, takže jsem se přeorientoval na ně. A byl celou dobu spokojen. Fotografií tisknu celkem dost, je to tiskárna opravdu jen na fotky - jestli tiskla dokument tak 1 max 2x za celou dobu jejího života (mám jí od doby kdy byla "žhavá novinka" až do dnešních dnů) - děje se nyní to, že
1) celkem žere barvu (v porovnání s tím, co se vytisklo dříve a nyní)
2) jsou vidět ty čárky jak se posouvá hlava (někdy vůbec, ale poslední dobou celkem často
3) barvy neodpovídají (a není to tím, že by byly použity neoriginální tonery, proběhlo všechno možné (i nemožné) sw čištění, kalibrace... po výměně všech tonerů, nasazení canon fotopapíru a tisku z ruzných sw prostě lezou některé barvy divně - žlutá je do zelena, zelená do modra, někdy do černa nebo červena - prostě jak si tiskárna vzpomene (to mě vytáčí asi nejvíce).
tolik na úvod, a teď vlastní problém - čím to nahradit ?
primární určení: tisk fotografií = co největší kvalita fotografií ve smyslu podání, barevnost, stálost, ochrana... atd
wifi - nepotřebuji, bude - li není problém.
scanner, kopírka a ostaní marketingové kecy a u tiskárny naprosto nedůležité věci (nepotřebuji, ale nerad bych měl na stole "krávu" jen proto, že někdo vymyslel, že takhle je to hezké, a funkční.
potisk cd/dvd - rád bych, pokud nebude, nevidím v tom až tak velký problém
podavač - rád bych, aby seděl v tiskárně (jako to má canon - aby se neprášilo na papíry) - pokud nebude, nezastřelím se, ale rád bych ho tam měl (protože místo nahoru nad tiskárnou moc není - umím to vyřešit, ale raději bych nízké řešení. Pokud možno nízké náklady na tisk (co se týká ceny barev)
cena - do 10 000 max
zatím uvažuji o epsonu L800 - vidím plus v těch velkých nádržích, cena náplní je také přijatelná a s fotopapírem od epsonu jsem maximálně spokojen.
díky všem za názory, tipy a připomínky.
do fotolabu nechci - nejsem z Prahy a nejsem spokojen s poměrem cena/kvalita u těch, co jsem zkoušel ((a chci fotky většinou hned..a ne čekat)
Díky