Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 25 z 25

Téma: Rozlišení ve Photoshopu.

  1. #16
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele Rellik
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    1,147
    Fotografií
    16

    Jo na drobné retuše je ten Corel taky dobrý. Dají se tam dělat i větší úpravy, například http://dv-foto.cz/page/default/Selek...%AD%20kontrast Na webu Corelu je dostupná i Trial verze, můžeš vyzkoušet http://www.aftershotpro.com/en/produ...&hptrack=mmasp
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Obyvatel Digimanie Avatar uživatele Begy_cz
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    539
    Fotografií
    48

    tak mě ze Zoneru odpověděli:

    Dobrý den,
    jedná se o jinou metodu resamplingu, v RAW modulu a prohlížeči se provádí kvalitnější (i když pomalejší) supersampling, v editoru se supersampling použivá pouze při zmenšování obrazků, pokud se zazoomuje na vice než 100% tak se zachovávají viditelné pixely. Důvod je prostý - v editoru se předpokládá, že uživatel může jednotlivé pixely editovat, třeba pomoci štětce o velikosti 1px , pak potřebuje ty pixely vidět. Proto se tam supersampling nedělá, přestoze vypadá na první pohled lepe.

    S pozdravem
    Jan Pernica

    tak nevim....
    nemám moc rád když někdo rozhoduje za mě
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    81

    mně napsal Jan Pernica, že mám odškrnout v nastavení-pokročilé-použít HW akceleraci ve správci a prohlížeči. no a pomohlo to, už ukazuje stejně editor i prohlížeč. 15ka tuhle volbu nemá, proto ukazovala dobře. navíc po odškrtnutí je prohlížení mnohem rychlejší. mám integrovanou grafiku v G645 a v práci gf6600 a na obou počítačích to pomohlo. by mě zajímalo, jakou grafiku bych si měl koupit, abych v zps17 využil HW akceleraci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Obyvatel Digimanie Avatar uživatele Begy_cz
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    539
    Fotografií
    48

    já mám čtyřjádro AMD@3GHz, 8G ram a HD6870OC - a přiznávám že nepoznám rozdíl v zapluté/vypnuté akceleraci
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Obyvatel Digimanie Avatar uživatele Begy_cz
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    539
    Fotografií
    48

    asi jsem šlápnul někomu na kuří oko

    já:
    Dobrý den,
    osobně bych raději viděl realitu. Ostatně tak fungují snad všechny programy co znám, nebo jsem kdy používal. Lze tato "vychytávka" nějak vypnout/přepínat? Prolezl jsem nastavení a nic nenalezl.
    J. Beránek

    zoner:
    Dobrý den, pane Beránku,
    vzhledem k tomu, že je podle našeho soudu poměrně zřejmé, proč se supersampling v Editoru nedělá a také vzhledem k tomu, že doposud nevznikla potřeba na tom cokoliv měnit, přepínat pro tuhle funkci v ZPS není.

    Samozřejmě je možné Vaši připomínku přidat jako námět do dalších verzí.

    S pozdravem
    Jan Pernica
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Obyvatel Digimanie
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    396

    Podle mě mají pravdu a v Editoru je třeba zobrazovat per pixel. Pravda, v dalších modulech by to mohlo být vypínací, ale na co? Snad v RAW modulu by to mohlo mít jakýs-takýs význam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Obyvatel Digimanie Avatar uživatele Begy_cz
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    539
    Fotografií
    48

    třeba když odšumuju atd... tak vyhlazování vyloženě zkresluje realitu. Navíc - jestli to vyhlazování není důsledek pomalosti Zoneru.
    V podstatě kvůli tomu jsem od něj utekl k LightRoomu, kde je reakce na změnu parametrů okamžitá.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Obyvatel Digimanie
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    311
    Fotografií
    40

    K diskuzi na Digimanii na aktualitu Adobe Enhance Detail zaznělo několik pochybovačných vyjádření. Nevím zda kritika je na základě
    vlastní zkušenosti s programem, nebo se jedná pouze o plácnutí do vody.
    Protože program Topaz Gigapixel používám, dávám sem PrtSc z Photoshopu, kde jsem prováděl srovnání.
    Originál je zvětšen 500x, upravený snímek přes Topaz 125x (k dosažení stejné velikosti). Na Navigátoru Photoshopu je patrno,
    o jak velký výřez z celého snímku se jedná (ten malinkatý čtvereček pod parabolou). Myslím, že rozdíl mezi snímkem před a po úpravě je dostatečně patrný!

    Pro zvědavce ještě uvádím, že snímek byl focen Lumixem G9, teleobjektiv Soligor 400mm/6,3 pevné ohnisko, redukce z M42 na m4/3
    a navíc telekonvertor 2x (sovětské výroby). Výsledné ohnisko = 400x2=800 x crop faktor 2 = 1800mm. Clona 11, stativ, drátěná spoušť.

    Myslím že i ten objektiv je docela dobrý! Horší je ho zaostřit (nefunguje přenos dat), to je někdy "voprus" a chce to několik snímků.

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: POROVNÁNÍ2.jpg 
Zobrazení: 57 
Velikost: 1.13 MB 
ID: 2640
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Obyvatel Digimanie
    Registrace
    Dec 2015
    Příspěvků
    447
    Fotografií
    7

    Romana51:
    Pokud jsem byl zařazen mezi pochybovače, tak jen upřesním svůj pohled.
    Vím, co tyhle programy, scripty, algoritmy, pluginy dělají a vím, jaký může být výsledek.
    Výsledek může být takový, že určitě například zpoužitelní obrázek/fotku, která je na vstupu v malém rozlišení. Ten efekt zpoužitelnění může být i velmi značný a příjemný, to je bez debat.
    Já jen psal, že to nikdy nepřidá reálné detaily myšleno detaily z reálného světa a to i kdyby na to nakrásně byla nasazena AI z doby za 50 let, vždy to bude jen výpočetní výsledek.
    Samozřejmě i tak to má uplatnění, třeba na "vylepšení" starých fotek. Nebo prostě když je třeba nějakou fotku/obrázek zvětšit a nevadí, že to bude zvětšeno přepočtem/výpočtem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Obyvatel Digimanie
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    311
    Fotografií
    40

    Kabe - to je to, o co mi jde a proč si Gigapixel chválím. Když jdu fotit třeba volavky, nemusím tahat těžká teleskla,
    stačí 150mm a fotku si mohu po zvýšení rozlišení upravit na potřebnou velikost. Na architekturu a přírodu (která mi neuteče) to nepotřebuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Převod do čb ve Photoshopu
    Od jonashredblocks v sekci Software pro úpravy
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 26-10-2013, 09:52
  2. Rozdíly mezi verzemi Photoshopu
    Od waldez v sekci Software pro úpravy
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 10-09-2012, 15:25
  3. Nastavení rozlišení
    Od Puamik v sekci Kompakty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-06-2012, 11:24
  4. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 02-02-2012, 22:08
  5. Snížení rozlišení u foťáků
    Od grafnev v sekci Volná témata
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 16-07-2009, 20:29