Dobrý den, prosím o radu. Jsem laik co se focení týče, ale ráda bych nový fotoaparát. s výklopným displejem.( to je podmínka) Teď mám lumix fs11 a přemýšlím o dvou modelech. a to:
Samsung nx3000 vs Panasonic Lumix DMC-TZ55
vím, že asi porovnávám docela neporovnatelné, ceny se dost liší, ale stejně by mě zajímalo. Je mezi nimi opravdu tak velký rozdíl? Tak jako v ceně je na tom i v kvalita?
Požaduji lepší video tzn full HD, ráda bych i lepší kvalitu snímků, než v dosavadním.
Fotím nejčastěji zvířata v pohybu. Pak dost oblečení v místnosti, a dále klasické využití, na momentky, dovolená a pod.
PS: ten samsung mám možnost koupit měsíc starý z druhé ruky za 6500kč. I když je koupě z bazaru risk, zvlášť když nelze osobní předání,ale očekávám mezi těmito modely celkem rozdíl?
Za nový samsung bych 10,000 nedala.)je to pro mě zbytečně moc) Ten panasonic bych koupila nový za 5.000kč
Co mi poradíte?
děkuji všem za názor
Ps: viděla jsem na samsung video, kde fotoaparát umí zaostřit na určitou věc a pozadí rozmazat, a také naopak rozmazaná věc v popředí a ostré pozadí. Moc se mi to líbilo. Tohle opravdu muj stařeček neumí. Uměl by to i ten panasonic? Nevíte jak se toto "ostření" odborně jmenuje?:-) omlouvám se za blbuvzdorné otázky:-)