Veľmi fandím tomuto objektívu a dúfam, že prináša zmenu v prístupe Sigmy k bezrrkadlovkám. Ak by Sigma priniesla celú radu cenovo prístupných F1.4 objektívov pre CSC, to by bola bomba. Ukážky vyzerajú sľubne, ale ťažko hodnotiť. Až seriózne testy ukážu ako na tom je. Pre mňa je u tohto objektívu dôležitá stredová ostrosť na F1.4, rohy ma až tak veľmi netrápia. Ak to bude použiteľné plne otvorené (na portréty), bokeh bude pekný, autofokus plne na úrovni a cena naozaj niekde pod 400€, tak to bude vietor do stojatých vôd M4/3 a Sony E. Ohnisko mi dáva zmysel pre oboje, možno trochu viac pre Sony. Ale v oboch systémoch už prirodzene existujú objektívy na podobnom ohnisku, takže je to naozaj o cene a kvalite na F1.4.
V mojej M4/3 zostave mi zatiaľ chýba svetelné sklo okolo 25-30mm. 30mm mám radšej, má to už trochu taký tele nádych, takže Sigma sa u mňa dosť triafa. Ale po kúpe 12-35 F2.8 (kde rozhodla stabilizácia pre video), necítim úplne akútnu potrebu toto ohnisko riešiť. Navyše, Sigma 30mm F1.4 má podľa mňa pre M4/3 jednu nevýhodu, a to sú rozmery. Na APS-C je to ok, ale napríklad v porovnaní s Olympus 25mm F1.7 je to proste dosť veľké. Takže uvidíme
Pokiaľ by Sigma prišla s F1.4 verziou aj na 19mm, to by bol vskutku prielom. Hlavne pri Sony E, kde to úplne chýba, ale aj pri M4/3 je tam príležitosť, lebo Olympus 17mm F1.8 a aj Panasonic 20mm F1.7 majú svoje neduhy, pritom cenovo sú vyššie.