Vydržela jen 300 fotek + 5x na pár minut zapnutí wifi + zkouška videa asi 2 minuty. To mi přijde nic moc. A i dřív jsem u D3100 měl baterie dvě a osvědčilo se mi to, když jsem to náhodou zapomněl nabít atd.
Tady u té baterky píšou:
EN-EL15 je PLNĚ dekódovaná výkonná dobíjecí lithium-iontová baterie s vysokou kapacitou, která nahrazuje model Nikon EN-EL15. Li-ion baterie dovoluje průběžné nabíjení bez rizika paměťového efektu, a navíc je oproti jiným typům baterií velmi lehká.
Na rozdíl od nedekódovaných nebo ČÁSTEČNĚ dekódovaných baterií, tato PLNĚ dekódovaná baterie:
- umožňuje nabíjení v originální nabíječce baterií Nikon MH-25
- dokáže zobrazovat informace o stavu baterie na displeji fotoaparátu
- má zabudovaný mikročip, který poskytuje ochranu proti přebití, přehřátí a zkratu
- funguje s bateriovými gripy
+ je kompatibilní s Nikon D7200. Z obchodu mě ujistili, že se foťáku noc stát nemůže (to se případně bojím nejvíc) a že se prodaly stovky kusů a problém nikdy nebyl. A že ani netrpí výrazným samovybíjením...
Ta firma Phottix jinak vyrábí už déle příslušenství pro foťáky a má dokonce spoustu patentů. Dříve jsem měl akumulátor náhradní z Číny, takže předpokládám, že tohle je jiná liga. Ale radši se ptám.