Tazatel: Honza
Znění dotazu: Jistě to znáte - když fotíte krajinu, tak objekty v dálce jsou desaturované, nekontrastní, do modra, ... A otázka je, jak dodatečně (editací na počítači) tohle v rámci možností odstranit. Je mi jasné, že dokonalé to nebude. Jaké nástroje a postupy úprav používáte? Nebo jak se tomuto problému říká anglicky, abych zkusil pohledat nějaké tutoriály?
Fotovýbava, které se dotaz týká: Netýká se žádné konkrétní fotovýbavy. Jde o obecný problém, i když pochopitelně u kvalitní fotovýbavy je možnost editace fotek větší.
Znění dotazu: Jistě to znáte - když fotíte krajinu, tak objekty v dálce jsou desaturované, nekontrastní, do modra, ... A otázka je, jak dodatečně (editací na počítači) tohle v rámci možností odstranit. Je mi jasné, že dokonalé to nebude. Jaké nástroje a postupy úprav používáte? Nebo jak se tomuto problému říká anglicky, abych zkusil pohledat nějaké tutoriály?
Fotovýbava, které se dotaz týká: Netýká se žádné konkrétní fotovýbavy. Jde o obecný problém, i když pochopitelně u kvalitní fotovýbavy je možnost editace fotek větší.
Na ten dehaze jsem se vyprdl...nikdy jsem nedosahl zadanych vysledku. Na tohle pouzivam spis gradialni filtr (nebo jak se tomu nadava). Pro citlivejsi doladeni kontrastu jich dam nekolik a postupne pridavam-ubiram kontrast a clarity nekdy i ve spojitosti s lokalnou zmenou WB. Na mensi objekty (ostrovy a pod.) pouzivam pak v LR lokalni upravy stetcem, je to drbacka tak to absolvuji jen na fotkach, na kterych mi opravdu zalezi. Urcite jsou i lepsi nastroje zejmena v PS, ale na to jsem uz liny se hrat s vrstvama a neco se ucit.
Funkcia Dehaze obsahuje filtre Gradient i Radial v presetoch + kombinácie. Nemyslím vpravo dole v úpravách, ale v nastaveniach podľa prílohy :
Manuálne je to na nervy.
Manuálne je to na nervy.