Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Kde dělají kvalitní fotoobrazy?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2013
    Příspěvků
    4

    Ahoj, potřeboval bych poradit kde dělají kvalitní fotoobrazy, velikost cca 60 cm. Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    35

    Já mám dobré zkušenosti s Rayfilmem viz. http://www.tiskfotoobrazu.cz
    Můžeš tam sestavit vše k obrazu svému, vybrat si rám, různé rozměry, papír, plátno, různé druhy tisku a podobně.
    A dělají poctivě a kvalitně.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    5
    Fotografií
    195

    No jo, ale než člověk zjistí, kolik ho to bude stát
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele Kissofdark
    Registrace
    Mar 2014
    Příspěvků
    97
    Fotografií
    7

    Já si nechávám tisknout obrazy bez rámu přes fotolab.cz, ale mají i možnost s rámováním
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2017
    Příspěvků
    2

    Ahoj sice jsi se ptal už před nějakou dobou ale je určitě super si vyměnit vlastní zkušenosti. Z mé zkušenosti nedoporučuji velkovýrobny typu fotolab, i když i tam může dopadnout obraz dobře pokud fotka není nijak náročná a trefíš se do těch pár rozměrů co tam nabízí. Já jsem už pár firem vyzkoušel a skončil jsem u XXX. Kolem 60 cm tam najdeš víc rozměrů a i různé plátno a podle toho i cenu a foto zdarma vylepšují nebo napíšou, kdyby tam bylo něco špatně, takže se tam není čeho bát...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel Digimanie
    Registrace
    Dec 2015
    Příspěvků
    412
    Fotografií
    7

    Tak to já o kvalitách společnosti, která si ani nezaplatí reklamu a místo toho vytváří "prvorepublikovým" způsobem zpětné odkazy, docela pochybuji. Rozhodně bych si u nich nenechal udělat fotoobraz. Naopak výsledky z fotolabu mi přišly minimálně použitelné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2017
    Příspěvků
    2

    Super, napsal jsem svou zkušenost a hned jsem obviněn? Vážený pane, pokud fotíte do jpegu, tak Vám asi fotolab stačí. Pokud tam ale chci poslat fotku která má 100MB a neni zrovna v jpegu nebo png, tak se tedy omlouvám, že musím fotolab pokárat, když to u něj prostě nejde. Tak jsem si dovolil napsat svou zkušenost nic víc a nic míň. To že se v mém příspěvku díky automatickému rozpoznávání odkazů zobrazil odkaz podtržený s odkazem na stránky jsem nevěděl. Ale očividně by to vadit nemělo když to tady mají takto nastaveno. Ono je těžké napsat tu svou zkušenost bez toho abych uvedl firmu kde jsem spokojený. Doufám, že tu nebude víc takových soudců jako vy, jinak nevím proč bych sem měl chodit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel Digimanie
    Registrace
    Dec 2015
    Příspěvků
    412
    Fotografií
    7

    Citace Původně odesláno od jiriss Zobrazit příspěvek
    Super, napsal jsem svou zkušenost a hned jsem obviněn?
    Netuším, jestli jste obviněn. Přišla Vám nějaká obsílka či tak?
    Citace Původně odesláno od jiriss Zobrazit příspěvek
    Vážený pane, pokud fotíte do jpegu, tak Vám asi fotolab stačí.
    Nikoliv, fotím zásadně do *.gif. To nějak souvisí s tématem, do čeho fotím?
    Citace Původně odesláno od jiriss Zobrazit příspěvek
    Ale očividně by to vadit nemělo když to tady mají takto nastaveno.
    A on někdo psal, že by to jakože vadilo?
    Citace Původně odesláno od jiriss Zobrazit příspěvek
    jinak nevím proč bych sem měl chodit.
    Tak to taky nevím. Možná, abyste zas něco napsal?
    Citace Původně odesláno od jiriss Zobrazit příspěvek
    Pokud tam ale chci poslat fotku která má 100MB a neni zrovna v jpegu nebo png
    A v čem byste jim ji tam chtěl poslat? V *.cdr?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel Digimanie Avatar uživatele nephilim
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    344
    Fotografií
    89

    Citace Původně odesláno od jiriss Zobrazit příspěvek
    ... Pokud tam ale chci poslat fotku která má 100MB a neni zrovna v jpegu nebo png, tak se tedy omlouvám, že musím fotolab pokárat, když to u něj prostě nejde. ...
    Naprosto souhlasím. Fotky v JPG se dají posílat pro tisk nějaké fotoknihy, případně fotek do 10x13, které skončí pod mléčně zabarvenou fólií fotoalba. Jakmile ale někdo touží po kvalitě, je zapotřebí se bavit o odpovídajícím formátu (TIFF, DNG apod.) a také odpovídající přípravě takového souboru pro tisk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel Digimanie
    Registrace
    Dec 2015
    Příspěvků
    412
    Fotografií
    7

    Citace Původně odesláno od nephilim Zobrazit příspěvek
    Naprosto souhlasím. Fotky v JPG se dají posílat pro tisk nějaké fotoknihy, případně fotek do 10x13, které skončí pod mléčně zabarvenou fólií fotoalba. Jakmile ale někdo touží po kvalitě, je zapotřebí se bavit o odpovídajícím formátu (TIFF, DNG apod.) a také odpovídající přípravě takového souboru pro tisk.
    Pakliže někomu reálně nestačí kvalita dosažitelná tiskem z jpeg, nemůže fotky na tisk nikam posílat, protože si jejich vytištění bude muset osobně pohlídat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel Digimanie
    Registrace
    Dec 2015
    Příspěvků
    412
    Fotografií
    7

    Citace Původně odesláno od jiriss Zobrazit příspěvek
    Pokud tam ale chci poslat fotku která má 100MB a neni zrovna v jpegu nebo png, tak se tedy omlouvám, že musím fotolab pokárat, když to u něj prostě nejde.
    K tomu jste došel jak?
    Dle Fotolabu je třeba zasílat jim podklady buď v jpeg nebo tiff ...... v čem by to tedy vyhovovalo Vám? V cdr, pdf nebo třeba v txt?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2016
    Příspěvků
    155

    Nenechával bych si tisknout v minilabech (a to ani u Škody), protože ty jsou většinou problematické. Doporučuji převést fotografie do Adobe RGB. Nejlépe export do ProPhoto 48 bit a pak těsně před tiskem převést do Adobe RGB 24 bit. Nechávám si adjustovat a tisknout u Škody v jejich DTP studiu. To je naprostá špička, věrnost a bohatost barev je vynikající.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel Digimanie
    Registrace
    Dec 2015
    Příspěvků
    412
    Fotografií
    7

    www_dantek_cz - zbytecne drahe
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Kvalitní kompakt pro rodinnu - 10tis
    Od Rajce v sekci Kompakty
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 07-09-2015, 08:19
  2. Kompakty: kvalitní kompakt do 8000kč
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 21-02-2015, 23:02
  3. Techniky focení: kvalitni knihy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 15-08-2011, 13:59
  4. Malý ale kvalitní kompakt
    Od daza v sekci Kompakty
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 24-03-2011, 20:24
  5. Dražší kompakt na kvalitní focení?
    Od LUKIN007 v sekci Kompakty
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 07-08-2010, 10:23