Původně odesláno od
kolyy
Koľko si myslíš, že ešte príde modelov zrkadloviek od Nikonu? Poďme si zašpekulovať - iste, D5 dostane možno aj dve generácie. Pri D850 by som však čakal už iba jednu, ktorá prinesie PDAF technológiu zo Z7. Pri D750 je otázka či vôbec ešte niečo príde. Buď príde D760 a dostane technológiu zo Z6, alebo sa na to Nikon vykašle a skúsi prunútiť užívateľov k migrácii na Z tým, že tam ponechá starší model.
Čo sa týka objektívov, nečakal by som žiadne. Možno nejaký teleobjektív, ale bežná ponuka ostane zamrznutá navždy, lebo Nikon bude musieť vrhnúť všetky sily do vývoja objektívov pre Z.
Idea, že vývoj DSLR a CSC bude paralelne pokračovať ďalej mi nepríde realistická. Iste, Canon a Nikon to teraz nemôžu povedať naplno, lebo by zabili predaje svojich DSLR, ale to čo vidíš teraz je budúcnosť ich systémov. Nemyslím, že ktokoľvek má pri dnešnom malom trhu rezervy na to, aby aktívne vyvíjal paralelne dva profesionálne systémy. Stačí sa pozrieť na minulosť, ako to bolo pri Sony (E vs A) a Olympuse (M43 vs 43). Canon a Nikon budú asi držať svoje zrkadlové systémy dlhšie, ale myslím, že ich priorita bude transformovať svojich užívateľov na nový systém.