Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 21 z 202 PrvníPrvní ... 1119202122233171121 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 301 až 315 z 3017

Téma: Foťák s 4K videom F1.0

  1. #301
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Citace Původně odesláno od kolyy Zobrazit příspěvek
    Áno, tých 5Mpix je na video stále výborné rozlíšenie. V princípe však už zoomovaním nad tých 1:1 nič nezískaš, lebo to môžeš ekvivalentne orezať až v editore. Určite to ale môže byť veľmi pohodlné urobiť už na mieste. Inak súhlasím, že širokouhlé krajinky bývajú na detaily najcitlivejšie.
    To je inak, zazoomovat až v editore je digitálny zoom , v prípade zoomu cropom na snímači, to je čistý zoom, pretože sa najprv zosníma
    zazoomovaný signál zo snímača a potom koduje do kodeku H.264
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #302
    Starousedlík Digimanie
    Registrace
    Sep 2014
    Příspěvků
    1,544
    Fotografií
    8

    Aha, máš pravdu, v prípade videa je tam ešte ten kodek, ja stále uvažujem ako by som mal k dispozícii raw Nemám pre to cit - nakoľko je pri videu problém orezávať v editore? Pri fotkách predsa nie je problém orezávať aj jpegy.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #303
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Citace Původně odesláno od kolyy Zobrazit příspěvek
    nakoľko je pri videu problém orezávať v editore? Pri fotkách predsa nie je problém orezávať aj jpegy.
    - u videa nieje problém orez alebo výrez, problém je výstupný formát, kde treba dodržať štandartné formáty rozlíšenia a pomer strán. Hlavička videosúboru obsahuje aj túto informáciu. U fotky to je jedno, aké rozlíšenie získaš výrezom, také zobrazí monitor aj print. Ja to realizujem nastavením výstupných vlastností videa /export z timeline/ už v prvom kroku - vlastnosti projektu. Príklad : mám 4K/30p video ako zdrojové a projekt nastavený na 4K/60p, orežem - zahodím 2Mpx, ale program to upscaluje znova na 4K, takže formát zostáva zachovaný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #304
    Starousedlík Digimanie
    Registrace
    Sep 2014
    Příspěvků
    1,544
    Fotografií
    8

    Dík, to mi jasné, išlo mi skôr o to, či je degradácia obrazu výraznejšia ako pri fotení kvôli kompresii kodeku. Inak povedané, či by človek mal byť opatrnejší a rezať len keď naozaj musí.

    Keď už spomínaš 4K 60p, aký bitrate používaš na vystupe, ak to nie je tajomstvo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #305
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Citace Původně odesláno od kolyy Zobrazit příspěvek
    či je degradácia obrazu výraznejšia ako pri fotení kvôli kompresii kodeku. Inak povedané, či by človek mal byť opatrnejší a rezať len keď naozaj musí.
    - hodne záleží na kvalite zdrojového videa, nízky zisk a ostré snímky zaručujú veľmi dobré výsledky. Rezať by sa určite nemalo, ak to neni nevyhnutné.


    Citace Původně odesláno od kolyy Zobrazit příspěvek
    Keď už spomínaš 4K 60p, aký bitrate používaš na vystupe, ak to nie je tajomstvo?
    Na výstupe 4K/60P používam variabilný dát. tok približne 120Mb/s, v zmysle prílohy :
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: dat. tok.jpg 
Zobrazení: 45 
Velikost: 60.0 KB 
ID: 1958  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #306
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Citace Původně odesláno od kolyy Zobrazit příspěvek
    Čo sa týka videa, A6500 má v tejto chvíli unikátnu pozíciu na trhu - kvalitný 4K výstup, stabilizácia, dobrý autofokus. Určite to pre mnoho užívateľov, kam predpokladám patríš aj Ty, bohato odôvodňuje predajnú cenu.
    - ano, je to presne tak. Za 4K kameru s APS-C čipom /Super35/ treba utratit približne 6000 - 7000 EUR a to má mizerný fotorežim, čiže plus cena nejakého schopného foťáku s objektívom a môžme atakovať hranicu 9000 EUR...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #307
    Starousedlík Digimanie
    Registrace
    Sep 2014
    Příspěvků
    1,544
    Fotografií
    8

    Citace Původně odesláno od joeh Zobrazit příspěvek
    - ano, je to presne tak. Za 4K kameru s APS-C čipom /Super35/ treba utratit približne 6000 - 7000 EUR a to má mizerný fotorežim, čiže plus cena nejakého schopného foťáku s objektívom a môžme atakovať hranicu 9000 EUR...
    Ako je to s kamerami v tejto cene, nemajú už aj kvalitnejší výstup v zmysle bitovej hĺbky a samplovania farieb?

    Ak sa môžem opýtať, ako riešiš dynamický rozsah Ty? Používaš nejaký plochý profil a riešiš kontrast/farby v editore? Alebo Ti postačujú možnosti foťáku?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #308
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Citace Původně odesláno od kolyy Zobrazit příspěvek
    Ako je to s kamerami v tejto cene, nemajú už aj kvalitnejší výstup v zmysle bitovej hĺbky a samplovania farieb?
    - dobrá stránka http://www.videoaktiv.de/


    Citace Původně odesláno od kolyy Zobrazit příspěvek
    Ak sa môžem opýtať, ako riešiš dynamický rozsah Ty? Používaš nejaký plochý profil a riešiš kontrast/farby v editore? Alebo Ti postačujú možnosti foťáku?
    - original video z výstupu kamery považujem za polotovar, niečo ako RAW foto, preto je pre mňa dôležitý kvalitný strihový program. Baví ma točiť nízkoosvetlené scény, tam nejak extra DR riešiť nemusím. Zatial stačí editovať to, čo dokáže APS-C. V prípade S-log3 sa dá vymačknuť DR 14EV, to je na video krásna hodnota. Farby a kontrast riešim v editore vždy, jedno z akého prístroja.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #309
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Citace Původně odesláno od kolyy Zobrazit příspěvek
    Vypnúť/zapnúť sa dá iba komplet stabilizácia, nejde zvlášť ovládať tú v objektíve a na senzore.
    - takže po nasadení objektívu s OIS neexistuje možnosť vypnúť kmitanie čipu ? Ď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #310
    Starousedlík Digimanie
    Registrace
    Sep 2014
    Příspěvků
    1,544
    Fotografií
    8

    Citace Původně odesláno od joeh Zobrazit příspěvek
    - takže po nasadení objektívu s OIS neexistuje možnosť vypnúť kmitanie čipu ? Ď.
    To závisí na objektíve - ak ide o Panasonic objektív, ktorý podporuje Dual IS a má príslušný firmware, tak sa to vypnúť nedá, vždy funguje spolupráca IBIS a OIS (alebo nič). Panasonic zrejme verí, že je to takto vždy lepšie. Ak ide o objektív s OIS, ktorý Dual IS nepodporuje, tak foťák uprednostní OIS, IBIS sa vypne sám. Nie som si ale istý, čo sa stane ak človek vypne OIS tlačítkom na objektíve. Ak má človek nastabilizovaný objektív, tak prirodzene funguje IBIS, ktorý sa dá vypnúť.

    Ak by človek vyložene nechcel iBIS s niektorým Panasonic objektívom, asi treba nahrať starší firmware (ak to ide, neskúšal som). Ja som pri dvoch objektívoch (12-35/2.8 a 14-140) naopak musel nahrať aktuálny firmware, aby Dual IS fungovalo. A treba povedať, že vo videu je to značný pokrok, oproti OIS, od širokých ohnísk po krátke telefoto. Na dlhých asi dominantne pomáha OIS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #311
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Citace Původně odesláno od kolyy Zobrazit příspěvek
    To závisí na objektíve - ak ide o Panasonic objektív, ktorý podporuje Dual IS a má príslušný firmware, tak sa to vypnúť nedá, vždy funguje spolupráca IBIS a OIS (alebo nič). Panasonic zrejme verí, že je to takto vždy lepšie.
    - to je špatne, ale ľahko to vyrieši nový FW, myslím, že to tak bude


    Citace Původně odesláno od kolyy Zobrazit příspěvek
    Ak ide o objektív s OIS, ktorý Dual IS nepodporuje, tak foťák uprednostní OIS, IBIS sa vypne sám.
    - to je dobre


    Videl si fotku "holuba" na 60mm v recenzii G80 ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #312
    Starousedlík Digimanie
    Registrace
    Sep 2014
    Příspěvků
    1,544
    Fotografií
    8

    Citace Původně odesláno od joeh Zobrazit příspěvek
    - to je špatne, ale ľahko to vyrieši nový FW, myslím, že to tak bude
    Určite by nebolo na škodu mať možnosť ovládať jednotlivé stabilizačné systémy. Avšak vzhľadom na to, že som nezaregistroval nijaké sťažnosti na Dual IS a Panasonic nie je práve typický novými verziami firmwaru, tak som dosť skeptický.

    Citace Původně odesláno od joeh Zobrazit příspěvek
    Videl si fotku "holuba" na 60mm v recenzii G80 ?
    Pozrel som sa a holub je riadne rozpatlaný na bruchu, hlavu má tiež neostrú. Škoda, že nie je raw, kde by možno bolo lepšie vidieť čo sa deje. Vzhľadom na slušne vykreslený krk, nohy, tyč aj kvety a čas 1/160s si tipnem, že pôjde najskôr o pohybovú neostrosť, t.j. holub sa hýbal.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #313
    Redaktor Digimanie Avatar uživatele Milan Šurkala
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,406
    Fotografií
    32

    Citace Původně odesláno od kolyy Zobrazit příspěvek
    Určite by nebolo na škodu mať možnosť ovládať jednotlivé stabilizačné systémy. Avšak vzhľadom na to, že som nezaregistroval nijaké sťažnosti na Dual IS a Panasonic nie je práve typický novými verziami firmwaru, tak som dosť skeptický.

    Pozrel som sa a holub je riadne rozpatlaný na bruchu, hlavu má tiež neostrú. Škoda, že nie je raw, kde by možno bolo lepšie vidieť čo sa deje. Vzhľadom na slušne vykreslený krk, nohy, tyč aj kvety a čas 1/160s si tipnem, že pôjde najskôr o pohybovú neostrosť, t.j. holub sa hýbal.
    Myslím, že Panasonic uvádí nové firmwary celkem pravidelně a patří k těm docela svědomitým. Co se týče holuba, tyhle jemné věci se dost špatně vykreslují i v RAWu, natož JPEGu. Navíc zde odšumování nebylo nastaveno na nejnižší hodnotu. Panasonicy opravdu potřebují nejnižší odšumování, aby z toho lezly pěkné JPEGy. RAW jsem doplnil do recenze, můžete se na něj podívat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #314
    Starousedlík Digimanie
    Registrace
    Sep 2014
    Příspěvků
    1,544
    Fotografií
    8

    Citace Původně odesláno od Milan Šurkala Zobrazit příspěvek
    Myslím, že Panasonic uvádí nové firmwary celkem pravidelně a patří k těm docela svědomitým. Co se týče holuba, tyhle jemné věci se dost špatně vykreslují i v RAWu, natož JPEGu. Navíc zde odšumování nebylo nastaveno na nejnižší hodnotu. Panasonicy opravdu potřebují nejnižší odšumování, aby z toho lezly pěkné JPEGy. RAW jsem doplnil do recenze, můžete se na něj podívat.
    Dík. Mrkol som na to a v rawe tam naozaj kresba je, len trochu mäkšia. Najskôr ide o pohybová neostrosť. Foťák to len nezmyselne rozpatlal. Odšumovanie mám tiež stiahnuté na oboch Panasonicoch (osvedčilo sa mi -3) a potom to také veci nerobí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #315
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Citace Původně odesláno od kolyy Zobrazit příspěvek
    RAW jsem doplnil do recenze, můžete se na něj podívat.
    - to je iná káva, škaredý, vyžehlený fľak zmizol. Ja som spokojný.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Holub.jpg 
Zobrazení: 84 
Velikost: 2.61 MB 
ID: 1959  
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 21 z 202 PrvníPrvní ... 1119202122233171121 ... PosledníPoslední