Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 202 PrvníPrvní 123451353103 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 3016

Téma: Foťák s 4K videom F1.0

  1. #31
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Hrátky s 4K :

    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík Digimanie
    Registrace
    Sep 2014
    Příspěvků
    1,544
    Fotografií
    8

    Zaujímavé. Ale na druhej strane, nie je lepšie to už radšej natočiť rovno do 4K a efekt riešil v postprocese, miesto hneď na mieste? Nemám foťák so 4K, ale tak nejako si to predstavujem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Pravdaže, tieto a podobné funkcie sú len také bonusky na tému " kto si hraje, nezlobí " i keď niekomu sa to môže hodiť na odoslanie z terénu.
    Zásadnejšíe je zistenie, že prístroj nepodporuje multiregionálne nastavenie záznamu, poťažne to má v širšom nastavení, to je nutné zisit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Už je takmer isté, že GX80 bude podporovať výlučne normu PAL /EU/ bez možnosti prepnutia do normy NTSC /USA/. Tým pádom bude 4K/30P k dispozícii v GX85, ktorý zas nebude oficiálne dostupný v CZ/SK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík Digimanie
    Registrace
    Dec 2012
    Příspěvků
    1,298
    Fotografií
    71

    klasika, u FZ1000 je taky jen 25p. Tohle mne nikdy nenapadlo delat, ne ze bych o plynulem dig.cropu a panningu v PP nevedel, ale az to clovek vidi v praxi na co se to da pouzit zjisti ze je to treba na ty dovolene i celkem uzitecne. S dobrym nastavenim sceny a fotaku se da castecne nahradit svenk a bez cukani!!!...taky bych to ale delal radeji doma v klidu bude i vic nastaveni a pohodlnejsi prace. Na druhou stranu, spouste lidem se s tim doma drbat nechce, proto si treba HDR nebo panorama udelaji radeji v mobilu nez na PC...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Citace Původně odesláno od kultus Zobrazit příspěvek
    S dobrym nastavenim sceny a fotaku se da castecne nahradit svenk a bez cukani
    - ja tam nevidím dôvod na zmenu plynulosti. Digitálny švenk pracuje s výrezom zdrojového videa, v tomto prípade 4k/25fps, takže výstup po prevzorkovaní do FHD bude stejne 25p.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Starousedlík Digimanie
    Registrace
    Dec 2012
    Příspěvků
    1,298
    Fotografií
    71

    Proto to taky pisi, pri normalnim svenku muze byt problem s plynulosti pohybu na PC/notebooku/mobilu/tabletu/starsi TV viz vlakno FZ1000. Pri digitalnim to odpada, protoze se samotna kamera nehybe a pohyb generuje SW...dobrym nastavenim sceny se pak cely dig.svenk muze vejit do jednoho zaberu...samozrejme na delsi "drahu pohybu" a vetsi zaber je treba sirsi a kvalitnejsi objektiv aby se neprojevili ztraty kvality dig.zoomu. Pak je to o tom se s tim vyhrat a zjistit pri kazde scene kolik si muzu dovolit oriznout.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2015
    Příspěvků
    118

    Skoro předpokládám, že GX80/85 či FZ1000 má video výstup minimálně stejně detailní, jak tomu bývalo u GH2. Tam jsem neměl problém s přiblížením v PP o 50% ve FHD a pořád byl obraz dostatečně detailní. A to jsem běžně natáčel na setový 14-140. Takže tady bych se o kvalitu výstupu rozhodně nebál. I když jak jsem tam viděl to nastavování na dipleji, přijde mi to mnohem rychlejší a elegantnější udělat doma v PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Starousedlík Digimanie
    Registrace
    Dec 2012
    Příspěvků
    1,298
    Fotografií
    71

    Ono zase kdo chce ty hratky a SW na video nepouziva to udela rychleji v tom fotaku...jak jsem psal je to jak s HDR nebo panoramou, rychleji to udela ten fotak/mobil,vic moznosti a vetsinou lepsi kvalitu ziskas v PC...kazdy podle sveho gusta

    S tou kvalitou vystupu bych se taky nebal, vim co se da z FZ1K dostat, jen jsem chtel rict ze to ma sve omezeni ikdyz az kolem 50%, opticky zoom to na vetsim rozsahu nenahradi,ale na vetsinu techhle hratek to bude stacit. Nutnost stativu ma i vedlejsi benefit v podobe vypnute stabilizace a vetsiho uhlu zaberu, u FZ1000 zacina ohn.vzdalenost docela daleko...se stabilizaci tusim az kolem 37mm prep. bez stabilizace se tusim dostanu k 31mm aspon neco...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Citace Původně odesláno od kultus Zobrazit příspěvek
    Proto to taky pisi, pri normalnim svenku muze byt problem s plynulosti pohybu na PC/notebooku/mobilu/tabletu/starsi TV viz vlakno FZ1000. Pri digitalnim to odpada, protoze se samotna kamera nehybe a pohyb generuje SW...
    - zle si to vysvetluješ, funkcia má názov 4k live, teda objektív vykresluje snímač o ploche 8Mpx so snímkovou frekvenciou 25Hz a následne ukladá výrez videa o ploche 2Mpx so stejnou frekvenciou 25fps, pričom rešpektuje nastavenie počiatočného a konečného bodu švenku. Prvé video z ukážky = digitálny pohyb, švenk + pohyb mravence pri panáku. Jedná sa o skutočné video, nie softom generované. Soft len určuje, ktoré pixle budú v daný okamih aktívne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    kultus, ako vlastne v reále funguje tá funkcia Post Focus ? D.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík Digimanie
    Registrace
    Dec 2012
    Příspěvků
    1,298
    Fotografií
    71

    FZ1000 nema post focus...az od FZ300.

    Jeste k tomu videu, prave jsem myslel, ze kdyz se vlastni objektiv pri tom dig.svenku nepohybuje a cely svenk se deje digitalne, ikdyby to udelal SW na pocitaci mohlo by to vypadat vic plynule jako pri klasickem svenku. Prece pocatecni scena by se v 4K nemenila, jen se kdyz to reknu blbe ten dig.crop posouva o nejake pixely za urcity cas (podle nastaveni mist kde ma zacit/ skoncit a casu trvani svenku). Chce to zkusit v nejakem SW ted na to ale nemam cas...samozrejme bude SW svenk plynulejsi i co se tyce samotneho "pohybu" nez kdyz to nekdo udela rukou ikdyby na stativu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Ďakujem, myslel som, že Post Focus výrobca sprístupnil prostredníctvom firmware update.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Starousedlík Digimanie
    Registrace
    Dec 2012
    Příspěvků
    1,298
    Fotografií
    71

    No na to ze je to porad vlajkova lod bridge fotaku se na nas panacek pekne vysr*l...ne ze by to byla stezejni funkce ale...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2015
    Příspěvků
    118

    ad plynulost švenku: já sem to pochopil tak, že pokud švenkuji mechanicky s foťákem na stativu, tak ten pohyb nemusí být úplně plynulý. Zvláštní kapitolou jsou pak laciné slidery, které fungují na principu suchých kluzných ložisek - tam třeba zcela plynulý pohyb dělat nejde. Pak ten elektronický posun pomocí posunu výřezu má i nějaký smysl.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 202 PrvníPrvní 123451353103 ... PosledníPoslední