Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 50 z 202 PrvníPrvní ... 40484950515260100150 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 736 až 750 z 3017

Téma: Foťák s 4K videom F1.0

  1. #736
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Citace Původně odesláno od Kabe Zobrazit příspěvek
    A k čemu konkrétně teda slouží?
    Tiež som zvedavý, ako jarino1978 popíše použitie v praxi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #737
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Citace Původně odesláno od kolyy Zobrazit příspěvek
    Tú tretiu scénu by sa dalo posudzovať iba v porovnaní s konkurenciou, sledovať tak tenký objekt nemusí byť jasne lepšie ani s fázovou detekciou.
    To fáza zvládne bez problémov. V linku výrez zo 4K, nálepka má v skutočnosti rozmer 4 x 4cm :

    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #738
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Milan, poprosím ťa o pár odpovedí na otázky o Panasonicu GH5 v režime 4K videa :

    - Má nastavenie spodnej a hornej hranice zisku, AutoISO ?
    - Umožňuje plynulý zoom objektívom s pevným ohniskom pri plnom rozlíšení 8Mpx ?
    - Zmení sa zorný uhol pri videu ? Výrobca tvrdí, že nemá crop, naopak testér na slashcam nameral celkový crop 2.26
    - Vyváženie bielej obsahuje prioritu prostredia ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #739
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    152

    Zase se dělají závěry aniž by to některý z Vás držel týden měsíc v ruce. Praxe to ukáže a od toho jsou přece následující FW.Ti co měly před tím GH4 si jistě poradí a jistě ocení pokrok oproti minulému modelu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #740
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Citace Původně odesláno od MONYS Zobrazit příspěvek
    Zase se dělají závěry aniž by to některý z Vás držel týden měsíc v ruce. Praxe to ukáže a od toho jsou přece následující FW.
    Reálne videá z praxe ti nestačia, aký chceš argument ak nie praktické video ? Diskusia je o tom, aby si napríklad i ty zbytočne neutratil 2000 EUR za polotovar. Myslím, že zázračného firmware sa nedočkáš.
    Na základe dostupných relevantných informácií, GH5 kvalitou obrazu a /ne/schopnosťou autofocusu nemá nárok na takú cenovku...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #741
    Redaktor Digimanie Avatar uživatele Milan Šurkala
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,406
    Fotografií
    32

    Citace Původně odesláno od joeh Zobrazit příspěvek
    Milan, poprosím ťa o pár odpovedí na otázky o Panasonicu GH5 v režime 4K videa :

    - Má nastavenie spodnej a hornej hranice zisku, AutoISO ?
    - Umožňuje plynulý zoom objektívom s pevným ohniskom pri plnom rozlíšení 8Mpx ?
    - Zmení sa zorný uhol pri videu ? Výrobca tvrdí, že nemá crop, naopak testér na slashcam nameral celkový crop 2.26
    - Vyváženie bielej obsahuje prioritu prostredia ?
    1, Ano, u Auto ISO ve videu lze nastavit obě dvě hranice ISO
    2, O tom nevím. Mám akorát zoomovací objektiv a nevím o tom, že by to šlo
    3, Ano, mění, ale jen minimálně. Cropu 2,26 bych věřil. Není to tak výrazné, ani bych si toho nevšiml, kdybych nevěděl, že to tam je.
    4, Má tam dvě automatiky, klasickou a studenou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #742
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Citace Původně odesláno od Milan Šurkala Zobrazit příspěvek
    1, Ano, u Auto ISO ve videu lze nastavit obě dvě hranice ISO
    To je zaujímavá informácia, v rozpore s iných testov, ale verím tebe. Len pre istotu - keď nastavím manuálne čas a clonu, bude AutoISO fungírovať v nastavených hraniciach ?


    Citace Původně odesláno od Milan Šurkala Zobrazit příspěvek
    2, O tom nevím. Mám akorát zoomovací objektiv a nevím o tom, že by to šlo
    Ak to prístroj umí, mal by pokračovať v zoomovaní i po dosiahnutí tele konca objektívu, patrne túto funkciu nemá.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #743
    Redaktor Digimanie Avatar uživatele Milan Šurkala
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,406
    Fotografií
    32

    Fakt to tam je, dokonce i v manuálním režimu expozice to umí Auto ISO u videa. Musí být ale nastaven speciální video režim na horním kolečku. Když začneš natáčet video v PASM režimu (na horním kolečku), tak tam nastavení minimálního a maximálního ISO pro video není (v menu je ta položka zašedlá). Co se týče zoomu, předpokládám, že když už, tak by to mohl umět power zoom.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #744
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Tak to je od Panasonicu skvelý počin, že sa musí ísť cez videorežim na ovládači, nevadí. AutoISO v "M" je pre video veľmi dôležité. a hranice min. max. stejne tak. Vidím, že ma GH5 dokáže prekvapkať i pozitívne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #745
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Citace Původně odesláno od Milan Šurkala Zobrazit příspěvek
    3, Ano, mění, ale jen minimálně. Cropu 2,26 bych věřil. Není to tak výrazné, ani bych si toho nevšiml, kdybych nevěděl, že to tam je.
    Výrobca tvrdí, že GH5 sníma video z celej šírky snímača. Na slashcam tvrdia opak, ale teraz si crop potvrdil i ty, takže crop má.
    V tom prípade musím poopraviť údaj o veľkosti plochy snímača v režime 4K videa z predchádzajúceho príspevku. Aktívna plocha bude mešia.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #746
    Redaktor Digimanie Avatar uživatele Milan Šurkala
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,406
    Fotografií
    32

    Citace Původně odesláno od joeh Zobrazit příspěvek
    Výrobca tvrdí, že GH5 sníma video z celej šírky snímača. Na slashcam tvrdia opak, ale teraz si crop potvrdil i ty, takže crop má.
    V tom prípade musím poopraviť údaj o veľkosti plochy snímača v režime 4K videa z predchádzajúceho príspevku. Aktívna plocha bude mešia.
    Ještě jednou jsem to zkusil, protože jsem na něco zapomněl. Pokud zapneš elektronickou stabilizaci, tak musí mít nějakou rezervu, odkud brát obraz pro stabilizování, tedy se stále vyčítá celý čip a z toho se dělá výřez. Pokud elektronickou stabilizaci vypneš, je obraz bez cropu (resp. se ořeže vrch a spodek pro dosažení poměru 16:9, ale na šířku je to úplně bez cropu).

    ---------- Doplněno v 19:39 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 19:36 ----------

    Citace Původně odesláno od joeh Zobrazit příspěvek
    Tak to je od Panasonicu skvelý počin, že sa musí ísť cez videorežim na ovládači, nevadí. AutoISO v "M" je pre video veľmi dôležité. a hranice min. max. stejne tak. Vidím, že ma GH5 dokáže prekvapkať i pozitívne.
    Tohle rozšíření možností natáčení videa ve speciálním videorežimu je ale docela standardní věc. Na svém Sony to musím dělat taky, pokud chci mít přístup ke všemu, co jde nastavit a A6300 to má taky. PASM přes červené tlačítko je obvykle u většiny značek omezené.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #747
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Citace Původně odesláno od Milan Šurkala Zobrazit příspěvek
    Pokud elektronickou stabilizaci vypneš, je obraz bez cropu
    Jáj, takto sa veci majú, odhalil si pravdu o crope. Preto tie protichodné info od testerov, jeden mal el. stab. zapnutú, druhý neaktívnu.
    Ďaľsí dobrý bod pre GH5. Myslím, že kaziť obraz el. stabilizáciou je zbytočné, duálna stab. je účinná, v tom prípade je to bez cropu. Dík.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #748
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Citace Původně odesláno od joeh Zobrazit příspěvek
    prečo je tak dramatický rozdiel v kvalite obrazu v lowlight Panasonic vs. Sony ?
    Je to dané veľkosťou plochy snímačov v 4K režime. GH5 pracuje s plochou 168mm štv., A6300/6500 využíva takmer dvojnásobnú plochu snímača 305mm štv. Preto GH5 končí na ISO 12800 s vyžehleným obrazom, A6500 pokračuje až do ISO 25600 so zachovaním detailov.
    Navyše 4K video u GH5 sa získava prevzorkovaním z 15Mpx, u A6500 prevzorkovaním z 20Mpx.
    Milan, s vypočítanou veľkosťou plochy a dôsledkami na obraz súhlasíš ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #749
    Redaktor Digimanie Avatar uživatele Milan Šurkala
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,406
    Fotografií
    32

    Citace Původně odesláno od joeh Zobrazit příspěvek
    Milan, s vypočítanou veľkosťou plochy a dôsledkami na obraz súhlasíš ?
    Jo, vyšlo mi to víceméně stejně. Je jasné, že z menšího čipu to při vyšších citlivostech bude dříve horší, ono chtít ISO 12800 po 4/3" senzoru je při dnešních technologiích opravdu hodně. Tam je strop tak ISO 3200-6400. U APS-C to bude o to cca 1 EV výše, mluvíme-li o zdrojových datech. Pak se do toho promítne samozřejmě i zpracování, které to může více dodrbat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #750
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Ďakujem za hodnotné informácie, prepáč, že ťa furt otravujem. Baví ma vyberať nový videofoťák a cena 1600 - 2000 EUR neni zrovna málo, tak chcem o mojich favoritoch čo najviac vedomostí.
    Odpovídat lze po přihlášení