Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 53 z 202 PrvníPrvní ... 343515253545563103153 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 781 až 795 z 3017

Téma: Foťák s 4K videom F1.0

  1. #781
    Starousedlík Digimanie
    Registrace
    Sep 2014
    Příspěvků
    1,544
    Fotografií
    8

    Citace Původně odesláno od joeh Zobrazit příspěvek
    Tá funkcia len supluje dobrý autofocus. Keďže výrobca nedokázal naučiť AF plynulo preostrovať bez lovenia a pulzovania, tak dáva možnosť naučiť foťák zaostriť na 3 roviny pred natáčaním, avšak je to krkolomné a zložité.
    Táto funkcia má práve suplovať manuálny fokus, nie autofokus.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #782
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Citace Původně odesláno od kolyy Zobrazit příspěvek
    Táto funkcia má práve suplovať manuálny fokus, nie autofokus.
    Neviem, možno máš pravdu, ale pri vyložene statickej scéne a kamerou na statíve je tam obmedzenie na 3 roviny zaostrenia. To už asi uprednostiť ten manuál.
    Čo hovoríš na posledné videá AF u GH5 ? Niektorí sa spoliehali na komerčnú verziu firmware, že dôjde k podstatnému vylepšeniu, avšak zostalo pri želaní.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #783
    Starousedlík Digimanie
    Registrace
    Sep 2014
    Příspěvků
    1,544
    Fotografií
    8

    Citace Původně odesláno od joeh Zobrazit příspěvek
    Neviem, možno máš pravdu, ale pri vyložene statickej scéne a kamerou na statíve je tam obmedzenie na 3 roviny zaostrenia. To už asi uprednostiť ten manuál.
    Niekde som čítal, že idea je taká, že na pripravenej scéne (napríklad s hercami, ktorý vedia presne kde majú stáť a podobne) miesto manuálneho preostrovania, kde sa môže vyskytnúť chyba, proste iba ťukneš na displej a hotovo. 3 roviny je zrejme dostatok pre tento účel. Ale ako hovorím, neviem to posúdiť, možno je to nezmysel, možno je to užitočné, neviem, pre mňa je to zbytočné.

    Citace Původně odesláno od joeh Zobrazit příspěvek
    Čo hovoríš na posledné videá AF u GH5 ? Niektorí sa spoliehali na komerčnú verziu firmware, že dôjde k podstatnému vylepšeniu, avšak zostalo pri želaní.
    Pre mňa to má malú výpovednú hodnotu, pretože ide o ukážky, kde užívateľ vôbec nevie čo s tým. Neviem čo považovať za užívateľskú chybu a čo za zlyhanie prístroja. Máš pravdu v tom, že autofokus na GH5 stále nie je blbuvzdorný na úrovni fázovej detekcie a aj napriek zrýchleniu s ním bude treba vedieť pracovať. Ako som písal, aj mne dosť trvalo kým som sa s AF na GX80 zžil a teraz mám s ním podstatne menší problém ako na začiatku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #784
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Citace Původně odesláno od kolyy Zobrazit příspěvek
    Pre mňa to má malú výpovednú hodnotu, pretože ide o ukážky, kde užívateľ vôbec nevie čo s tým.
    No, o to práve ide, autofocus má zaostriť a je jedno, či kameru drží začiatočník alebo skúsený užívateľ. Ten japončík s Canonom nevypadá na diletanta...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #785
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Strata farby na vyšších ISO :

    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #786
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Pozitívne je, že GH5 naučili preostrovať na staticú scénu - druhá polovica videa v linku :

    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #787
    Redaktor Digimanie Avatar uživatele Milan Šurkala
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,406
    Fotografií
    32

    Citace Původně odesláno od kolyy Zobrazit příspěvek
    Niekde som čítal, že idea je taká, že na pripravenej scéne (napríklad s hercami, ktorý vedia presne kde majú stáť a podobne) miesto manuálneho preostrovania, kde sa môže vyskytnúť chyba, proste iba ťukneš na displej a hotovo. 3 roviny je zrejme dostatok pre tento účel. Ale ako hovorím, neviem to posúdiť, možno je to nezmysel, možno je to užitočné, neviem, pre mňa je to zbytočné.
    Přesně tak. Tohle je profi funkce, která se běžně používá (obvykle spíše manuálně) u filmů, seriálů a podobně. Kameraman si na přednastaví roviny zaostření třeba na dva aktéry, takže ve výsledku to nemusí honit ani ručně, ani řešit zda se autofokus trefí nebo netrefí, zapulzuje, nezapulzuje. Prostě zaostří a na dané rovině ostrosti se to zasekne, aby nepřeostřil dál nebo blíž. Mít toto vyřešené elektronicky, kdy si člověk může nastavit jemnost a rychlost zazoomování, bude pro kameramany jedna z těch užitečnějších výhod, kterou GH5 pro profi nasazení nabídne, neboť elektronicky nahradí nejrůznější follow focus systémy. Takže se i ušetří peníze.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #788
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Citace Původně odesláno od Milan Šurkala Zobrazit příspěvek
    Kameraman si na přednastaví roviny zaostření třeba na dva aktéry, takže ve výsledku to nemusí honit ani ručně,
    To ale tí herci musia stáť na svojich pozíciách ako pribití... Neskúšal si náhodou na vyšších ISO stratu reálnej farby, to je zásadná vec ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #789
    Redaktor Digimanie Avatar uživatele Milan Šurkala
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,406
    Fotografií
    32

    Citace Původně odesláno od joeh Zobrazit příspěvek
    To ale tí herci musia stáť na svojich pozíciách ako pribití... Neskúšal si náhodou na vyšších ISO stratu reálnej farby, to je zásadná vec ?
    To je také úlohou herce, být přesně tam, kde má být. Před chvíli jsem našel "domácí" řešení tohoto problému.

    http://www.dslrsolutions.net/wp-cont...arkers-960.jpg

    Barvy jsem ještě nezkoušel, ale v blízké době to plánuju a možná z toho bude další video.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #790
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Citace Původně odesláno od Milan Šurkala Zobrazit příspěvek
    Barvy jsem ještě nezkoušel, ale v blízké době to plánuju a možná z toho bude další video.
    Super, vypadá to na problematický červený kanál a efekt voskovej tváre. Tak uvidíme, či sa to potvrdí...

    K tomu domácemu riešeniu - myslím že Canon 60D nemá dual pixel, asi je to nutnosť, vynaliezavý amatér.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #791
    Redaktor Digimanie Avatar uživatele Milan Šurkala
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,406
    Fotografií
    32

    Citace Původně odesláno od joeh Zobrazit příspěvek
    K tomu domácemu riešeniu - myslím že Canon 60D nemá dual pixel, asi je to nutnosť, vynaliezavý amatér.
    No, nutnost... Však se podívej, kolik profesionálních video objektivů má vůbec nějakou formu autofokusu. Je jich naprosté minimum, skoro všechno je to manuální právě proto, že pro kameramana je stále lepší si to ošéfovat sám než to řešit autofokusem, na většině najdeš ozubení pro extrní řešení pro ostření (ať už manuální nebo motorizované, kde to ale stejně naprogramuje). Je to asi podobné jako kdyby Canon odstranil expoziční automatiku u EOS 1300D, tak by to skoro nikdo nekoupil. Udělat totéž u řady EOS-1D, tak si toho skoro nikdo ani nevšimne. V profi sféře se většina věcí řeší spíše manuálně než automatikou. Případně je to ta elektronika, která je manuálně nastavená, jak se má chovat.

    Tedy nejde o vynalézavého amatéra, jen si v domácích podmínkách vytvořil to, co je naprosto standardní techniku používanou v profesionální sféře. Čím víc profi, tím obvykle i víc manuál. Ať už jde o expozici nebo ostření. https://www.google.cz/search?q=pull+focus+lens
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #792
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Citace Původně odesláno od Milan Šurkala Zobrazit příspěvek
    Čím víc profi, tím obvykle i víc manuál. Ať už jde o expozici nebo ostření.
    To je pravda, no profi kamery, špeciálne videoobjektívy, štúdiové kamery majú naprosto odlišnú ergonomiu a záznamový prístroj je len časť z reťazca.
    Nemyslím, že Panasonic GH5 je primárne určený pre skutočnú profi sféru. Obrazový výkon vďaka malému snímaču je diskutabilný, to vidíme na videách. Takže ospravedlňovať neschopný autofocus zameraním na profíkov sa mi nevidí... Napríklad to video psa v nedávnom príspevku, takú vec predsa AF za normálnych okolností musí zvládnuť, opak je pravdou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #793
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Napríklad obyčajné rodinné video v linku, celé je zostrihané ale prvá scéna od 0:13 do 0:33 je kontinual, to predsa takto nemôže fungovať ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #794
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Sony A6500 ISO 100-25600 :

    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #795
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Panasonic GH5 problém s IS :

    Odpovídat lze po přihlášení